Ponta: Cine îl atacă pe Leancă e prieten cu Voronin

„Oricine atacă Guvernul Moldovei în acest moment, vrea să îi facă un bine lui Voronin. Deci eu cred că, între Iurie Leancă şi Voronin, eu îl aleg de Iurie Leancă. Cine îl atacă pe Leancă e prieten cu Voronin, e foarte simplu”.

Această declarația a fost făcută de către prim-ministrul Victor Ponta în debutul ședinței de Guvern al României, fiind un apropo în adresa președintelui Traian Băsescu.

Ponta: Cine îl atacă pe Leancă e prieten cu Voronin
Victor Ponta, prim-ministrul României (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

„Dar, din fericire, vorbele nu mai au mare valoare. Şi cred că noi, fie că e vorba de gazoduct, fie că e vorba de programul cu şcolile, fie că e vorba de toate celelalte programe de asistenţă, în special pentru Moldova, le punem în practică şi în felul ăsta asigurăm Moldova nu cu vorbe goale, ci cu fapte că nu rămân singuri în faţa furtunii şi că tot ceea ce ţine de România facem chiar înainte să facă Uniunea Europeană. Vă rog pe toţi miniştrii care aveţi proiecte în derulare să verificaţi implementarea acestora şi să continuaţi realizarea unor lucruri concrete. În rest, sunt probleme de zi cu zi, vă rog să le gestionaţi, să comunicaţi”, a adăugat Victor Ponta.
 
Acesta a menționat că în calitate de şef al Guvernului român, și-a făcut datoria de a discuta cu principalii parteneri din regiune, făcând referire la vizita de săptămâna trecută din Republica Moldova, Georgia și Grecia, care deţine preşedinţia UE. „Am mers acolo pentru a mă asigura că procedura de ridicare a vizelor pentru cetăţenii moldoveni intră în vigoare şi că toate celelalte lucruri pe care noi trebuie să le facem le facem pentru Moldova. Din fericire, noi facem lucruri, vorbele de care s-au săturat şi pe care le tot aud cei din Moldova de zece ani şi niciodată nu se întâmplă nimic, mă bucur că de data asta sunt înlocuite cu fapte. În rest, vorbe, mai sunt şi unele ciudate”, a specificat șeful Executivului de la București.
 
Reamintim că preşedintele român Traian Băsescu i-a transmis premierului Iurie Leancă să aibă grijă la relaţia cu Federaţia Rusă. „Nu cred că are nevoie să îi împărtăşesc eu mai mult din îngrijorările mele, cred că are dânsul destule, am văzut o activitate febrilă în ultima perioadă, chiar schimbări la nivelul unor ministere, încercarea de a face faţă”, a comentat Băsescu. În același context, sursa a menționat că „nu va folosi nimănui dacă premierul Leancă va mai face câteva plimbări pe la Bucureşti şi, împreună cu Victor Ponta. 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI