Poiect european: elevii reciclează deșeuri, construiesc turbine eoliene din plastic uzat și colectoare solare din folii de aluminiu

46 de elevi din mai multe raioane ale Republicii Moldova descoperă energia regenerabilă  la tabăra de vară "Energel", în perioada 25 iunie-5 iulie. În cele zece zile, elevii reciclează deșeuri, construiesc turbine eoliene din plastic uzat și colectoare solare din folii de aluminiu, organizeaza dezbateri, etc.

Poiect european: elevii reciclează deșeuri, construiesc turbine eoliene din plastic uzat și colectoare solare din folii de aluminiu
(Foto: biomasa.md)

Participanții au fost selectați din 23 de comunități în care proiectul Energie și Biomasă a instalat, din fonduri europene, sisteme de încălzire pe biomasă în perioada 2016-2017, transmite biomasa.md.

"Energel arată că energia durabilă este distractivă și că fiecare poate fi parte a procesului de transformare a modului în care consumăm energia", a spus Pirkka Tapiola, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

În perioada 2011-2017, peste 370 de școli din țară au devenit parte a inițiativei educaționale de promovare a energiei regenerabile, 21.000 de elevi studiind cursul de regenerabile în propria şcoală. Cei mai buni dintre ei, selectaţi în urma unui concurs, au obţinut invitaţie la tabăra de vară ENERGEL. 

Proiectul Energie și Biomasă este realizat în perioada 2015-2017 și are un buget de peste 9 milioande de euro, acordați de UE și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI