PLDM refuză să se așeze astăzi la masa de negocieri

Partidul Liberal Democrat nu acceptă invitația președintelui Partidului Democrat, Marian Lupu, la negocieri. Potrivit liberal-democraților, participarea lor este imposibilă în condiţiile în care „foștii colegi de guvernare” continuă cu „retorica agresivă şi ultimativă, criticilor nefondate şi nenumăratelor insinuări”, transmite UNIMEDIA cu referire la decizia Biroului Permanent Central al formațiunii.
PLDM refuză să se așeze astăzi la masa de negocieri
PLDM (foto. hotnews.md)

„Facem apel, şi pe această cale, către foştii colegi de guvernare să renunţe la presiuni, condiţionări, precum şi la mimarea procesului de negociere. Considerăm că blocajul politic, la care s-a ajuns urmare a votului comun PD – PCRM, poate fi depăşit doar printr-o abordare sinceră şi constructivă, în folosul tuturor celor care cred în parcursul european de succes pentru Republica Moldova”, se mai spune într-un comunicat al PLDM.

Liberal-democrații susțin că indiferent de presiunile politice, materializate astăzi prin votul comun al Partidului Comuniștilor și Partidului Democrat, ei vor menține angajamentul ferm faţă de cetăţenii Republicii Moldova şi faţă de parcursul european al ţării. „Partidul Liberal Democrat din Moldova declară că va întreprinde toate măsurile necesare pentru a asigura continuitatea acţiunilor pentru integrarea europeană şi neadmiterea alegerilor anticipate”, se mai spune în adresarea BPC a PLDM.

Astăzi, 5 martie, Guvernul Republicii Moldova, condus de premierul Vladimir Filat, a fost demis  cu voturile majorității deputaților. Pentru moțiunea de cenzură au votat fracțiunile PD, PCRM și deputații neafiliați, în total - 54 de deputați. S-au exprimat împotriva moțiunii de cenzură deputații din PLDM și PL, grupul de neafiliați condus de Vadim Mișin.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub