ora: 15:34, 05 mar 2013 5525
Autor: Cristina Buzovschi

PLDM refuză să se așeze astăzi la masa de negocieri


PLDM refuză să se așeze astăzi la masa de negocieri
PLDM
foto. hotnews.md
Partidul Liberal Democrat nu acceptă invitația președintelui Partidului Democrat, Marian Lupu, la negocieri. Potrivit liberal-democraților, participarea lor este imposibilă în condiţiile în care „foștii colegi de guvernare” continuă cu „retorica agresivă şi ultimativă, criticilor nefondate şi nenumăratelor insinuări”, transmite UNIMEDIA cu referire la decizia Biroului Permanent Central al formațiunii.

„Facem apel, şi pe această cale, către foştii colegi de guvernare să renunţe la presiuni, condiţionări, precum şi la mimarea procesului de negociere. Considerăm că blocajul politic, la care s-a ajuns urmare a votului comun PD – PCRM, poate fi depăşit doar printr-o abordare sinceră şi constructivă, în folosul tuturor celor care cred în parcursul european de succes pentru Republica Moldova”, se mai spune într-un comunicat al PLDM.

Liberal-democrații susțin că indiferent de presiunile politice, materializate astăzi prin votul comun al Partidului Comuniștilor și Partidului Democrat, ei vor menține angajamentul ferm faţă de cetăţenii Republicii Moldova şi faţă de parcursul european al ţării. „Partidul Liberal Democrat din Moldova declară că va întreprinde toate măsurile necesare pentru a asigura continuitatea acţiunilor pentru integrarea europeană şi neadmiterea alegerilor anticipate”, se mai spune în adresarea BPC a PLDM.

Astăzi, 5 martie, Guvernul Republicii Moldova, condus de premierul Vladimir Filat, a fost demis  cu voturile majorității deputaților. Pentru moțiunea de cenzură au votat fracțiunile PD, PCRM și deputații neafiliați, în total - 54 de deputați. S-au exprimat împotriva moțiunii de cenzură deputații din PLDM și PL, grupul de neafiliați condus de Vadim Mișin.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +1 (9)
  Ce are domnul Filat sa vorbeasca cu acesti tradatori?
  • +4 (8)
   Au demonstrat ca le este in cot de Republica Moldova!
   • +4 (8)
    Ghimpu, Godea, Dodon, Sirbu, o adunatura de papuse ce ii apartin lui Plahotniuc!
    Rusine, cu asemenea politicieni nu ajungem in UE degraba!
    • +2 (6)
     PD este într-o criză profundă de credibilitate. Cele mai nereformate instituţii sunt sub controlul Partidului Democrat. Partidul Democrat este responsabil şi de recentele reforme – clar eşuate, cum ar fi şi cea a Centrului Naţional Anticorupţie. CNA este în halul în care este exclusiv insistenţelor PD şi a compromisului ce a urmat. Va fi imposibil să afirmi altceva fără ca să minţi. Să intri în alegeri cu un lider de partid evident decredibilizat, plus la care acesta să mai aibă în jurul gâtului câteva pietre ce-l trag tot mai la fund: Plahotniuc, Zubco, Chetraru sau acelaşi Guma fiind doar câţiva din ei.
     • +4 (8)
      PD mizează masiv pe suportul mass-media controlată. Şi aici nu stă totul tocmai bine. Pentru că au fost alte partide în aceeaşi situaţie, când au pierdut, chiar controlând toată mass media. PCRM şi-a învăţat lecţia. Pentru că oamenii, totuşi, nu sunt proşti. Iar televiziunile de partid, fie ele şi 5 la număr, tratează oamenii ca pe idioţi. Îţi e suficient un post de TV, fie el şi neafiliat politic, care să arate cine a dat jos Guvernul. Şi mesajul ajunge la toată ţara.
      • +5 (7)
       Votul Partidului democrat împotriva Guvernului din care PD face parte, va fi încă un semn că acesta a fost transformat dintr-un partid cu tradiţii într-un partid al unui singur om, unde un singur om ia deciziile reieşind din interesele proprii şi nu ale întregului partid.
       • +4 (6)
        Ma intreb, oare cine se va descurca atit de bine in acest post? Sint sigur ca in Guvern acum va fi maaaari nereguli! Iata la ce au adus Republica Moldova cei din PD si PL si PCRM!!!
        • +3 (5)
         Chiar as vrea sa vad alta persoana in locul domnului Filat, si mai precis sa vad, cum se va descurca???
         Si de domnul Lupu nu se aude nimic? Spunea cineva ca odata ce este demis Filat isi da demisia si el?
         • +5 (5)
          Fiecarte acuzație și dosar apar imediat după ce unii lideri sau miniștri au făcut inspecții la
          Metal Feros, au pus la îndoială privatizările păpușaruli, sau au demarat acțiuni care
          îi periclitau imperiul. Și dacă Vicol
          este ținut sub arest pe 20 de zile pentru
          abuz în serviciu, atunci, Gacichevici,
          care a risipit 1, 3 miliarde dolari de la BEM,
          stă bine-mersi la libertate. Deși Ministerul Transporturilor figurează în 4 dosare,
          reținut este nu Anatol Șalaru, dar
          vice-ministru Boris Gherasim. Altfel
          nici nu putea fi, ținînd cont, că Șalaru
          este cumătrul lui Mihai Ghimpu. Boris Focșa,
          ministru culturii de la PDM, deși citat de CNA,
          nu se prezintă la centru, făcînd și glume pe seama acestora. Simțiți diferența de abordare? Unul stă arestat pentru niște delicte neprobate, altul,
          risipind peste 1 mlrd, stă bine mersi la călduț!
          • +5 (5)
           În situația creată, atestăm mafiotizarea totală a justiției, și a instituțiilor statului. Justiția devine o bîtă în mainile păpușarului, utilizată conta oponenților săi politici. În acest context, chiar mi-i vomă cînd îi aud pe cei, care necătînd la dezmățul văzut deja cu ochiul neînarmat, continuă ca niște papagali să afirme, că doar AIE ne poate aduce în Europa.
          • +3 (3)
           Scopul intregului clan Plohotnciuc este de a se imbogati ilegal cat mai rapid si de a-si mentine puterea in stat.
           Bucura faptul ca nu se afla la guvernare................
           Daca era situatia inversa era sa ne prabusim cu totul...
           Acest clan este cel mai crud si mai dur.................
           Ei au toate keile in miina si nimeni nui poate orpi---
           Doar noi cetatenii putem opri toate aceste fara de legi
           Nu mai votati PD-ul ...poate si acolo sunt oameni capabili sa-si faca meseria dar asta nu schimba nimic...atit timp cat este la conducere Vlad Plohotnciu -tara este in pericol si voi cetatenii Republicii Moldova nu observati cum peste noapte va treziti cu un atac raider asupra actiunilor voastre.Nu trebuie de permis criminalului de plohatniuc sa mai ramie la conducere sa ne manince zilele sis a ne faca robi.
          • +2 (2)
           Si inca ceva foarte important: Asteptam cu nerabdare si demisia domnului Lupu, daca tot a promis.
          • 0 (0)
           Blocajul politic, la care s-a ajuns urmare a votului comun PD – PCRM, poate fi depăşit doar printr-o abordare sinceră şi constructivă, în folosul tuturor celor care cred în parcursul european de succes pentru Republica Moldova.
         • +2 (2)
          Un vot impotriva viitorului European al Republicii Moldova, sustinut retoric de Partidul Liberal. PL a fost aplaudat de toti deputatii comunisti pentru discursurile avute in parlament. Comunistii nici intrebari nu au adresat.
       • +3 (5)
        PL-ul, în special prin Ghimpu și Munteanu, a demonstrat și el că interesul național se termină acolo unde apare interesul lui Plahotniuc. PL-ul nu a votat moțiunea pentru că nu a fost nevoie de voturile lor și pentru a se lăuda într-o viitoare campanie că ei nu au votat cu comuniștii, dar acțiunile acestui partid, din ultimii doi ani, au arătat tuturor că pentru Plahotniuc se poate de renunțat chiar și la ”Unire”.
        • +3 (5)
         Zilele trecute apăruseră în presă tot felul de zvonuri precum că Diacov și alți 2-3 deputați PD nu și-ar dori să voteze moțiunea de cenzură. Poate și Diacov nu și-ar fi dorit acest lucru, din păcate el ar fi trebuit să treacă peste Plahotniuc pentru a face un asemenea pas. Or, deja s-a demonstrat cu brio că PD nu este un partid, ci o grupare a lui Plahotniuc. Faptul că imediat după demiterea lui Plahotniuc din funcția de prim-vicepreședinte al Parlamentului a hotărât să se răzbune pe Filat, demițându-l, demonstrează ce era clar demult: în PD nu contează Lupu, Diacov sau altcineva, contează Plahotniuc și nimic mai mult.
         • +3 (5)
          Lupu a lansat astăzi nu știu ce apel pentru a se ”reseta alianța”. Cică să se negocieze pentru crearea unui AIE 3, cu condiția ca Filat să nu mai fie Premier. Am mai spus-o și o repet: AIE 3 poate exista doar în condițiile în care Filat îi va ceda totul lui Plahotniuc. Or, în acest moment, așa ceva este imposibil. Alegerea unui nou guvern, condus de oricine altcineva înafară de Filat, l-ar scoate pe tușă pe liderul PLDM și ar slăbi vădit acest partid.
          • +4 (4)
           cei care se bucura acuma is prosti de rag ca magarii...., de ce va bucurati? ca o sa cheltuie inutil iara bani din buget? ca o sa pierdem tot ce am dobindit de la UE pina acuma???? MDAAAA tare multi prosti avem intara... desigur ca nui pe departe perfect acest guvern dar e cel mai bun din cele de pina acum.
           raspunde
          • +5 (5)
           desigur ca nu se va aseza la masa de negocierii cu cine sa se aseze? cu mafia?
    • +5 (7)
     Vreau sa spun ca prin voturile lor astazi au distrus total speranta Republicii Moldova la UE!
     • -4 (4)
      nu ma votul de azi a pus la punct un golan care nu-si mai vedea lungul nasului..
      • +5 (5)
       astazi au aratat cine vrea ca moldova sa se integreze in UE, mai este un pas si unii vor sa de-a cu picioarul. Rusine PD!
  • +3 (5)
   cu ASA tradatri nu merita de mers la negocieri
 • +3 (7)
  Bravo Filat.Pentru ce sa se intilneasca cu tradatorii,sau vor sal otraveasc
 • -3 (5)
  Lui Filat îi în cot de soarta noastră și viitorul țării. Mai presus de toate sunt orgoliile și interesele personale, care au fost în repetate rânduri demonstrate cu lux de amănunte!
  Îmi este greață de toți acești lingăi care-l înconjoară și-i cântă osanale!!!
 • +3 (5)
  cu cine sa se asheze la negocieri? cu niste tradatori? DEMNITATE, este o latura care o vad la Filat si sper sa ramana la fel, orice nu i s-ar intampla. Vai de capul fara minte ai celor ce voteaza PL si PD...
 • +3 (3)
  Astazi unele persoane din cadrul aliantei si nu numai au aratat ca interesul national si integrarea economica a RM, se termina acolo unde le dicteaza Sefu' lor. Azi numai PL nu a votat pentru demiterea cabinetului de ministri, deoarece daca vor fi alegeri anticipate,sa aiba cu ce se lauda(nu au votat cu comunistii pentru demisie).
 • +2 (2)
  Va dati seama daca zaLUPU devenea Presedinte.Acum se mai poate scapa de dansii.Afara din Prasedinte a Parlamentului si alegeri anticipate cat mai degraba.Daca se taraganeaza,se perde din electorat.Acum toti sunt impotriva PD si PL.Toata shobla de neafiliati,pana au sa se afilieze,au sa uite tti de ei.
  • 0 (0)
   Lupu s-a razgandit sa-si dea demisia, ce si trebuia de asteptat.
 • -3 (3)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • +1 (1)
   Auzi tu, mai p*ula!!! Ia nu o mai fa pe desteptul si nu compara kakareaza cu oaia. Nu-l mai pune pe un cantar pe Plaho cu Filea, ca e o masura de prost gust. Diferenta e, ca primul si-a cumparat partid si portavoce, pe cand al doilea si-a creat singur cu capul sau partid. Si sa mai ai in vedere, ca in aceasta tara nu poti veni la guvernare curat! Din start treb sa fii hot, ca sa poti veni la aceasta guvernare si sa poti tine piept hotilor, care cumpara tot ce se misca. Pentru otrava optezi tot cu otrava.
   Asa ca, ciocul mai mic! Oamenii si singuri vad bine, cine este Ploha si cine e Filea. Iti garantez, ca cantarul e in partea lui Filea.
 • +2 (2)
  Apel catre toti cetatenii R.Moldova. Numai un vot masiv contra aliantei monstruoase PCRM+PD +PRIETENII LOR, poate salva R.Moldova. Sa fim uniti ca niciodata si ne vom atinge scopurile .Puterea in tara apartine poporului si el va da verdictul. iPORTANT SA NU NE LASAM MANIPULATI SI CUMPARATI. Coalitia de azi a demonstrat ca poseda bine aceasta ARTA A MANIPULARII..

  Sunt cetățean activ
 • +1 (1)
  Si bine face PLDM. Magarul Lupu , chipurile, a iesit la rampa cu un apel pentru a se "reseta alianta". Adica ar fi dispus sa negocieze pentru crearea unui AIE3,dar cu conditia ca Filat sa nu mai fie Premier. Treb sa fii mare tampenie, ca sa insisti, ca AIE 3 poate exista doar în conditiile in care Filat va inghenunchiea in fata lui Plahotniuc dupa evenimentele de astazi. Numai niste oameni nesanatosi la minte ar spera, ca asa ceva este posibil. Alegerea unui nou guvern, condus de oricine altcineva inafara de insasi Filat, e o speranta de-a lui Marian Ilici de prost gust. Porta-voce a lui Plahotniuc inca nu si-a dat seama, ca groapa, care au sapat-o e chiar pentru dinsii insasi....
  Ar fi o prostie maaare a PLDM-ului de a accepta un nou guvern AIE, in care liderul PLDM sa nu sa se regaseasca. Pe ce mizeaza Marian Ilici, cand se gandeste, ca exista vre-un partid politic in lume, care ar accepta sa-si scoata liderul din circuitul politic chiar si pe o luna?
 • 0 (2)
  Mîndria glamuroasă a lui și al celorlalți, de genul Bodiu care nu înțeleg cum reușește acest individ ( aberativ, nu este departe de Plahotniuk)din momentul încare deține o serie de funcții, unde recent fusese numit încă într-o funcție legată de Banca de Economii (ceea ce ne arată direct că Filat acel „curat” are interese proprii și implicații directe în tot ceea ce s-a petrecut acolo), și în genere întreaga sa echipă, le-a jucat festa care era atît de previzibilă în ultimele două săptămîni.
 • +1 (1)
  Foarte corecta decizie. Nu au ce sta la aceeasi masa cu calaii.
 • +1 (1)
  Pregatiti-va oameni buni de alegeri!
 • 0 (0)
  bine faceti,tineti-o tot asha,nici un fel de negogieri cu lasi si criminali,o sa ajunga la coada vacii astia care au dus moldova in haos si criza politica
 • +1 (1)
  ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
  ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  “”(video) Ghimpu sugerează că ar putea cere demisia lui Timofti, dacă-l propune iar pe Filat premier”
  ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  http://unimedia.info/stiri/video-ghimpu-sugereaza-ca-ar-putea-cere-demisia-lui-timofti--daca-l-propune-iar-pe-filat-premier-58048.html
  ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  • +1 (1)
   ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
   ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
   “”Mihai Ghimpu a sugerat că va cere demisia președintelui Republicii Moldova,
   în cazul în care cel din urmă va propune din nou candidatura lui Vlad Filat la funcția de prim-ministru,
   ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
   )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
   http://unimedia.info/stiri/video-ghimpu-sugereaza-ca-ar-putea-cere-demisia-lui-timofti--daca-l-propune-iar-pe-filat-premier-58048.html
   ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  • +1 (1)
   ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? “”Mihai Ghimpu a sugerat că va cere demisia președintelui țării, în cazul în care Nicolae Timofti l-ar propune iar pe Vlad Filat în funcția de premier,……… ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) http://unimedia.info/stiri/video-ghimpu-sugereaza-ca-ar-putea-cere-demisia-lui-timofti--daca-l-propune-iar-pe-filat-premier-58048.html http://unimedia.info/stiri/ghimpu-si-demiterea-presedintelui-tarii-58053.html ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))…

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA