PLDM reacționează: Scrutinul anticipat era inevitabil în cazul nealegerii Guvernului Leancă

„În perioada negocierilor am avut discuţii cu PCRM, care s-au referit la modalitatea de desfăşurare a alegerilor anticipate, în eventualitatea în care criza politica nu ar fi putut fi depăşită. PLDM a anunţat public că, în cazul nealegerii Guvernului Leancă, scrutinul anticipat devenea iminent”. Anunțul a fost făcut de PLDM în legătură cu declaraţiile făcute, astăzi, de către reprezentanţii Partidului Comuniştilor privind dialogul dintre aceste două partide, în perioada premergătoare votării şi învestirii Guvernului Leancă, transmite UNIMEDIA.

PLDM reacționează: Scrutinul anticipat era inevitabil în cazul nealegerii Guvernului Leancă
Vlad Filat (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

„Pe durata crizei politice, am avut o comunicare cu opoziţia, inclusiv pentru votarea unor proiecte de lege care aveau scopul reparării unor lacune legislative, de procedură sau fortificarea mecanismelor democratice. În aceasta ordine de idei, angajamentul PLDM a fost crearea condiţiilor de desfăşurare a unor alegeri libere şi corecte, fără utilizarea instituţiilor statului în acest proces”, se precizează într-un comunicat remis de PLDM.

Totodată, PLDM a menționat faptul că agresivitatea de care dau dovadă anumite partide politice duc la o scindare a socității: „Considerăm că agresivitatea și atitudinea categorică, de care dau dovadă unele partide politice, duc inevitabil la o scindare și mai mare a societății, lucru care nu poate fi admis. Republica Moldova are nevoie astăzi de consolidarea tuturor forțelor constructive cu viziuni pozitive și pro-europene, astfel încât să fie implementate reformele necesare pentru a asigura un trai mai bun tuturor cetățenilor”, scrie sursa.

UNIMEDIA precizează că PCRM a declarat, astăzi, că în timpul negocierilor cu PLDM și PD cu privire la organizarea scrutinului anticipat, părțile au fost de comun acord de a organiza alegeri parlamentare în luna noiembrie curent.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI