PLDM este gata să susțină unele inițiative PL

Partidul Liberal Democrat susține ultimele inițiative ale Partidului Liberal și chiar este gata să le voteze în Parlament. Liderul formațiunii, Vlad Filat, declară că PLDM nu vede motive pentru care nu ar sprijini proiectul de lege privind excluderea termenului de prescripție în cazurile Băncii de Economii și Aeroportului Internațional Chișinău, relatează UNIMEDIA.

PLDM este gata să susțină unele inițiative PL
PL și PLDM (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Filat susține că PLDM nu are ce ascunde și dacă există încălcări, cei care le-au comis trebuie trași la răspundere. „După cum se derulează situația, eu cred că vom propune un proiect de lege prin care în genere să excludem termenul de prescripție la mai multe tipuri de infracțiuni. Ai comis o infracțiune, fii bun și răspunde. Cred că așa ar fi corect. Nu-i nicio problemă, vom susține acest proiect de lege. De ce nu? Vom vota”, a declarat președintele PLDM în cadrul emisiunii „Politica” de la TV7.
 
Totodată, politicianul a declarat că este de acord că Republica Moldova trebuie să adere la NATO, dar nu este de acord cu metoda aleasă de PL. „În anumite conjunctură regională, Republica Moldova poate adera la Alianța Nord-Atlantică, desigur cu respectarea procedurii și fără a încălca anumite articole din lege. Suveranitatea, independența și integritatea teritorială a țării sunt noțiuni care stau la baza unui stat. Și Republica Moldova are nevoie de un sistem de apărare”, a menționat Vlad Filat. Potrivit lui, adresările frecvente la Curtea Constituțională pot crea „precedente periculoase”.
 
„Interpretările sunt interpretări, dar există Legea Supremă. Există mecanisme care prevăd în mod expres cum se fac schimbările în Constituție”, a conchis acesta,
 
UNIMEDIA precizează că liberalii și liberal-democrații dau vina unii pe alții pentru situația de la Banca de Economii. Primii acuză că reprezentanții PLDM că au cedat benevol 22% din acțiunile Băncii de Economii către o bancă de stat a Federației Ruse, în timp ce vicepreledintele PLDM, Valeriu Streleț, declară că situația de la Banca de Economii a fost creată ca urmare a declarațiilor liderului Partidului Liberal, Mihai Ghimpu. Totodată, PL acuză coaliția de guvernare că a dat AIC pe mâna rușilor.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub