ora: 11:14, 27 mai 2014 3848
Autor: Cristina Buzovschi

PLDM este gata să susțină unele inițiative PL


PLDM este gata să susțină unele inițiative PL
PL și PLDM
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Partidul Liberal Democrat susține ultimele inițiative ale Partidului Liberal și chiar este gata să le voteze în Parlament. Liderul formațiunii, Vlad Filat, declară că PLDM nu vede motive pentru care nu ar sprijini proiectul de lege privind excluderea termenului de prescripție în cazurile Băncii de Economii și Aeroportului Internațional Chișinău, relatează UNIMEDIA.

Filat susține că PLDM nu are ce ascunde și dacă există încălcări, cei care le-au comis trebuie trași la răspundere. „După cum se derulează situația, eu cred că vom propune un proiect de lege prin care în genere să excludem termenul de prescripție la mai multe tipuri de infracțiuni. Ai comis o infracțiune, fii bun și răspunde. Cred că așa ar fi corect. Nu-i nicio problemă, vom susține acest proiect de lege. De ce nu? Vom vota”, a declarat președintele PLDM în cadrul emisiunii „Politica” de la TV7.
 
Totodată, politicianul a declarat că este de acord că Republica Moldova trebuie să adere la NATO, dar nu este de acord cu metoda aleasă de PL. „În anumite conjunctură regională, Republica Moldova poate adera la Alianța Nord-Atlantică, desigur cu respectarea procedurii și fără a încălca anumite articole din lege. Suveranitatea, independența și integritatea teritorială a țării sunt noțiuni care stau la baza unui stat. Și Republica Moldova are nevoie de un sistem de apărare”, a menționat Vlad Filat. Potrivit lui, adresările frecvente la Curtea Constituțională pot crea „precedente periculoase”.
 
„Interpretările sunt interpretări, dar există Legea Supremă. Există mecanisme care prevăd în mod expres cum se fac schimbările în Constituție”, a conchis acesta,
 
UNIMEDIA precizează că liberalii și liberal-democrații dau vina unii pe alții pentru situația de la Banca de Economii. Primii acuză că reprezentanții PLDM că au cedat benevol 22% din acțiunile Băncii de Economii către o bancă de stat a Federației Ruse, în timp ce vicepreledintele PLDM, Valeriu Streleț, declară că situația de la Banca de Economii a fost creată ca urmare a declarațiilor liderului Partidului Liberal, Mihai Ghimpu. Totodată, PL acuză coaliția de guvernare că a dat AIC pe mâna rușilor.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +2 (14)
  La NATO trebue de aderat neaparat...noi suntem tara ,,neutra,, dar mizeria ruseasca se afla si pina in prezent pe teritoriul tarii noastre....................
  • +2 (16)
   Si nu vad o problema aici. Odata ce initiativa este buna, trebuie sa fie sustinuta!
   In comparatie cu Ghimpu, Filat cunoaste cand trebuie sa cedeze si nu este indrumat de ambitii, ci de angajamentele asumate.
   • +5 (13)
    Orice initiativa care este buna, care vine in folosul societatii trebuie sustinuta indiferent de la care partid vine.
    • +3 (15)
     Numai un politician care are respect pentru glie si neam, onest si responasabil, poate fi deschis catre dialog, conlucrare. Poate ca adevarul doare, insa PL ar trebui sa treaca peste resentimente si povesti auto-inventate sau induse de catre dezintegratorul si talharul Octopus vulgaris Ulinici.
     • +1 (15)
      PL mai putina propaganda si dezinformare prin acuzatii false sa faca, sa se gindeasca la soarta tarii dar nu la nevoile lui Ghimpu.
      PLDM a dat dovada de maturitate, intelepciune , e normal sa sustii daca e pentru societate bine, dar pelistii cind PLDM venea cu o iniativa buna nu sustineau indiferent nici una.
      • +1 (13)
       Este bine ca mai avem partide care nu uita de promisiunile facute cetatenilor!
       Odata ce ai promis ca ai sa dezvolti tara, trebuie s-o faci! Daca initiativa este benefica, nu va fi sustinuta numai de cei care doresc sa distruga acest stat.
       Liberalii iau exemplu de la comunisti, care, indiferent, este bun sau nu proiectul, nu-l voteaza, pentru ca doresc sa puie, cu orice pret, piedici guvernarii, chiar daca pentru asta e nevoie sa dea un pumn si in societate.
       • +1 (11)
        NATO este o optiune foarte buna, pentru ca ne poate asigura securitatea, atat politica, cat si militara!
        Dar, sunt de acord cu Filat, frecventa liberalilor la CC poate poate provoca anumite nedumeriri. Situatia trebuie sa fie analizata detailat si, in final, sa fie luata o decizie! Important este ca aceasta decizie sa fie favorabila pentru cetateni!
        • +3 (13)
         orce initiativa este bine venita ,Atunci cind merge vorba de binele cetatenilor ,PLDM a fost intodeauna de acord cu orce initiativa.Orce initiativa care este bine gindita si pusa la punct merita sa fie sustinuta chiar dac portidul nu face parte din coalitie
         • -3 (7)
          De cind il tin minte PLDM este pentru cetateni pentru o viata mai buna a lor ,orce initiativa care indeplineste aceste cerinte este una binevenita si in todeauna va fi sustinuta .
          • -4 (6)
           Orce initiativa care aduce un oarecare beneficiu pentru tara si popor este binevenita.PLDM da dovada in permanenta de un partid grijuliu,care are grija de cetateni
  • +1 (15)
   Un pas foarte corect! Ghimpu este, foarte des, condus de catre ambitii. Filat, din cate observ, a ales alta cale.
  • +3 (3)
   Trebuie sa promovam in Parlament acele partide care ne pot aduce sub "umbrela" NATO. Altfel, vom fi "sub papucul" nu numai a lui Putin da si lui Stanschi... Fiti atenti !!! Chiar daca ceva si nu ne place la PL, dar el e unicul care este sincer...
   • -4 (6)
    Dobrin, asa credeam si eu, in 2010. Acum, cunoscand bine cu ce se ocupa liderul liberalilor, Ghimpu, mi-am schimbat radical parerea.
    Fii si tu mai atent.
 • +1 (11)
  ca de obicei PLDM sustin ideile bune si chiar ii ajuta pe cei care au nevoie..cei din PLDM sunt niste persoane de invidiat pentru binele care il fac
 • +2 (2)
  Pi*deti - ne drava caloti. Mai intai sa vedem cel putin unul din proiecte votat, apoi vom incerca sa-l credem.
  • +2 (2)
   Chipurile, nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i pute...

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA