ora: 16:59, 20 mai 2013 3240 29 Autor: Cristina Aramă

PLDM comentează decizia CC: Acțiune de partizanat


PLDM comentează decizia CC: Acțiune de partizanat
PLDM
Foto: luchianiuc.com

PLDM califică decizia aprobată astăzi, 20 mai, de către Curtea Constituțională ca fiind una care se înscrie în şirul de acţiuni partizane și au drept scop menţinerea controlului unui partid asupra unor instituţii ale statului, notează UNIMEDIA cu referire la un comunicat al liberal-democraților.

„Deciziile CC sunt evident politice şi afectează grav imaginea instituţiilor statului, principiile de bază ale unui stat democratic. Astăzi, CC a demonstrat încă o dată că interesele politice înguste pot fi puse mai presus decât votul popular. Prin şirul deciziilor luate, CC plasează instituţiile statului în captivitate şi încearcă să substituie atribuţiile constituţionale ale Parlamentului, lucru inadmisibil într-un stat de drept”, se spune în declarația PLDM. 

UNIMEDIA amintește că astăzi, 20 mai, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională revocarea din funcție de către Parlament a procurorului general, Corneliu Gurin. Hotărârea a fost pronunțată de către judecătorii CC, care au analizat sesizarea deputatului în Parlament, Sergiu Sîrbu.

Precizăm că, pe 18 mai, CC a declarat neconstituțional decretul președintelui Nicolae Timfoti privind revocarea vice-premierului Mihai Moldovanu și ministrului Transporturilor Anatol Șalaru, precum și hotărârii Guvernului privind eliberarea din funcție a șefului „Moldsilva”, Ion Cebanu. Aceștia au fost demiși din funcție acum două zile, la propunerea premierului desemnat Iurie Leancă.

Comentarii (29)
 • -5 (15)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Ca sa nu se ajunga la un razboi civil,trebuiesc ALEGERI ANTICIPATE!!!!!! MAI BINE COMUNISTII DECAT MAFIA pd!!!!!!
  • +3 (19)
   de ce crezi ca daca doua persoane ajung ca sa se duieleze , asta insemna ca e razboi civil ? Aceasta e o razborca de stil mafiot , Filea a primit exact ce a dorit sa primeasca adversarul .sa asteptam caare va fi urmatorul pas . Singurul pas legitim , fara sa fie declarat neconstitutional e sa nu treaca de doua ori guvernul si vom intra in linie dreapta spre alegeri anticipate .
   Cine castiga din lupta asta ? Cred ca comnistii vor lua un pic mai multe voturi decat le au acum , dar nu vor putea forma un nou guvern singuri .
   • +1 (15)
    ....si vrand nevrand va fi nevoit sa faca coalitie cu fostii parteneri , daca nu , atunci cu comunistii .In acest caz va fi ultima victorie a lui Filat si care va duce la iesirea lui din politica . ...si daca se va comporta la fel si cu comunistii , aia il vor arunca la gunoi cu ajutorul celorlalte grupuri parlamentare .
    • 0 (6)
     Comentariul a fost șters de redacție.
     • 0 (6)
      Comentariul a fost șters de redacție.
      • -2 (6)
       Comentariul a fost șters de redacție.
 • +7 (17)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +6 (16)
  Indiscutabil, Curtea lui Plahotniuc, Ghimpu, Tanase vor duce tara in pragul falimentului. Din clipa asta, puterea le apartine in totalitate. Nu mai exista partide, nu mai exista institutii de stat, nu mai exista deputati, consilieri. Toata puterea a fost acaprata! Sa conduca magistratii de la curte! Sa dea legi pe pile, sa dea salarii si pensii de foame, sa dea lovituri sub centura, sa taie capete, sa-i dea jos pe toti! Asta e Mafia! Asta e realitatea!
  • +2 (2)
   CC a restabilit normalitatea in functionarea legii si nu a permis unor aventurieri de-al de filat sa uzurpeze puterea in stat! palihovici ocupa ilegal functia de interimar si shtie despre asta, dar - in stilul lor autocratic - continua sa blameze Curtea! PLDM a ajuns sa fie cel mai rusinos si de rahat partid in istoria Moldovei! Si comunistii sunt mai pregatiti si mai consegventi! iar acesti ratati politici (pldm) au pierdut bunul simt si logica! Merg ca boii inainte - ca inainte a fost mai bine!
 • +3 (15)
  CC arata ca este subjugatapolitic de Plahotniuc si arunca democratia tarii si votul poporului in aer. E un caza socant alaturi de cel din 22 . Se doreste mentinerea la putere cu forta. Dar vointa oamenilor e mai presus. Oamenii au votat parlamentari sa prezinte interesele si nu niste oameni cumparatri de PLahotniuc sau ce sintem tara mafioatizata. Peste 70 % din voturi nu sustin ceia ce a denuntat papusarul sau el doreste cu de-a sila sa ne mentina in capcana lui. PLahotniuc tu asa doresti ? PLahotniuc tu miine -piomiine o sa insuresti complet miii jale de parintii tai. Dar iesti o canalie fara precedent, nu stiu daca iesti fericit pe lumea asata, dar iti doresc sa nu ai bine de nici un minut !
 • +9 (11)
  Când justiţia îi o armă
  A unui oligarh corupt
  Trebuie de dat alarma,
  Căci cu statul e...”caput”.
 • -6 (12)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • 0 (12)
   Comentariul a fost șters de redacție.
  • +2 (2)
   Bravo CC!!! Unica autoritate independenta din RM!
 • +2 (14)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +1 (11)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +3 (9)
  Pe data de 19 mai 2013 au avut loc alegeri în 5 localităţi.Rezultate preliminare, pentru meditaţie, inclusiv pentru "patriotul" Ghimpu:
  s.Chetrosu (la primar) - PLDM-43,77%, PDM-22,87%, PL-7,37%.
  s.Manta - PDM-37,5%, PLDM-32,45%, PL-0%
  s.Visoca - PDM-46,7%, Independentul-19,1%, PL-5,5%.
  s.Olişcani - PDM-59,3%, PLDM-21,17%, PL-1,78%.
  s.Mincenii de Jos (consiliu) - PDM-45%, PLDM-31%, PCRM-15%, PL-4,26%
  • +3 (9)
   Comentariul a fost șters de redacție.
   • -1 (5)
    In schimb, au o scula, care apara pe Plahotniuc !
  • +1 (1)
   ai pus aceasta informatie amanipulatoare si la alta shtire! Sa-l pupi in fund pe Ghimpu! :) E o parere!
 • +5 (11)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • 0 (4)
  Spre deosebire de Filat sau Plahotniuc, Ghimpu e mult mai ușor de atacat. Pentru că Ghimpu nu are presă care să-l apere, Ghimpu nu are Procuratură sau CNA, nu are poliție, FISC sau vamă. Ghimpu nu are nici armate de mercenari gata să anihileze fizic pe oricine s-ar lega de șeful lor...
 • +2 (4)
  În Moldova marea problemă nu e Ghimpu. Ghimpu poate fi criticat de presă, judecat de electorat și părăsit de membrii de partid. Marile probleme, la ora actuală, sunt Plahotniuc și Filat. Iată curajoși sunt cei ce vorbesc de fărădelegile lui Plahotniuc și Filat, nu de bădărănia lui Ghimpu. Inteligenți sunt cei care văd cinismul lui Filat și diversiunile lui Plahotniuc, nu cei ce judecă limbajul grobian al lui Ghimpu. Curajoși și sinceri ar fi cei ce-i părăsesc pe Filat sau Plahotniuc, nu cei ce o fac pe reformatorii pe lângă Ghimpu...
  • +3 (3)
   PLDM ati dat-o-n bara! Ce,n-a stiut filat ca plh avea probleme cu legea sitrebuie sustinuta indepandenta PG? A crezut ca se va intelege cu "colegul de breasla", fara de probleme? Doi paduchi pe un fir de par! Cit la unul atit si la altul li e totuna de tara asta si de oamenii care traiesc in ea! Uitati-va la ce ne-au adus!... Bai,da lumea mai are soveste,da lumea se mai s*nucide cand li e rusine si-si dau seama de prostiile facute!!! Voua nu?...
 • 0 (2)
  WOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOW (((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
  ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  ""2013 - Anul european al cetățenilor și în Republica Moldova"...............
  ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  NEWSPERMALINK:) - http://unimedia.info/stiri/2013---anul-european-al-cetatenilor-si-in-republica-moldova-55843.html
  ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
 • +1 (1)
  Palihovici s-a facut de ras ieri la inProfunzime! Efectiv ataca fara nici un argument, iar ceea ce parea argument era de fapt minciuna si manipulare in stilul a-al-filat! Abera pe mi9nut ce trecea - de genul ca CC submineaza activitatea Parlamentului!? :) CC a restabilit normalitatea in functionarea legii si nu a permis unor aventurieri de-al de filat sa uzurpeze puterea in stat! palihovici ocupa ilegal functia de interimar si shtie despre asta, dar - in stilul lor autocratic - continua sa blameze Curtea! PLDM a ajuns sa fie cel mai rusinos si de rahat partid in istoria Moldovei! Si comunistii sunt mai pregatiri si mai consegventi! iar acest ratati politici au pierdut bunul simt si logica! Merg ca boii inainte ca inainte a fost mai bine!
 • 0 (2)
  WOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOW ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
  ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  “””(video) „Capitala Moldovei”, o comedie neagră realizată………………………
  ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  NEWSPERMALINK:) - http://unimedia.info/stiri/video-capitala-moldovei--o-comedie-neagra-realizata-de-un-artist-irlandez-55807.html
  ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
 • +1 (1)
  WOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOW (((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? “””Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor” va fi marcată printr-un șir de evenimente desfășurate în toată țara” ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) NEWSPERMALINK:) - http://unimedia.info/comunicate/ziua-mondiala-a-drepturilor-consumatorilor-va-fi-marcata-printr-un-sir-de-evenimente-desfasurate-in-toata-tara-377.html ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))…

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA