Citește toate știrile la acest subiect

PLDM: Ședință și demisii! PDM: Ședință! PL: Deocamdată, doar ședință AIE!

Mediatizarea intensă a incidentului tragic din Pădurea Domnească din 23 decembrie, soldat cu moarte unui om, i-a activizat pe parlamentari. În comunicatele de presă expediate de PLDM și PD în timpul zilei de sâmbătă, acestea solicită convocarea unei ședințe a AIE unde să se discute pe marginea acestui caz. 

Liberal-democrații mai solicită, adițional, convocarea unei ședințe speciale a Parlamentului. De cealaltă parte, democrații văd necesitatea unei ședințe a AIE, mai ales după „interesul PLDM și PCRM” de a organiza o întrunire la Parlament.
PLDM: Ședință și demisii! PDM: Ședință! PL: Deocamdată, doar ședință AIE!
Liderii AIE (Foto: UNIMEDIA)

„Conform concluziilor prealabile, au fost scoase în evidenţă grave disfuncţionalităţi ale sistemului de ocrotire a normelor de drept şi anchetă penală. […] În contextul cazului vizat, fracţiunea parlamentară a PLDM consideră că toate persoanele cu funcţii publice, implicate în acest tragic incident, trebuie să-şi dea demisia. […] Pornind de la această  situaţie, fracţiunea parlamentară a PLDM cere preşedintelui Parlamentului convocarea unei sesiuni speciale  a Legislativului,  în cadrul căreia să fie examinat modul în care organele responsabile au administrat cazul tragicului incident, soldat cu decesul cetăţeanului Sorin Paciu. În contextul invocat, fracţiunea PLDM va propune crearea unei comisii de anchetă”, se spune în comunicatul liberal-democraților. 

Democrații solicită convocarea pentru luni, 14 ianuarie, a Consiliului Alianței pentru Integrare Europeană. „Decizia are la bază solicitarea PCRM și PLDM de convocare a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului Republicii Moldova, pe tema cazului de la Fălești, dar și discutarea unor aspecte ce țin de funcționarea Alianței. Ne exprimăm speranța că reacția colegilor noștri va fi una promptă și responsabilă, că aceștia vor da curs solicitării noastre de a ne întâlni și de a comunica pe acest subiect, care a devenit, din păcate, unul politizat.Considerăm că este important să ne asigurăm că în spatele acestui scandal nu stau scopuri politice ascunse, iar acest lucru îl putem face doar printr-un dialog în interiorul Alianței pentru Integrare Europeană”, se spune în textul PDM.

Într-o declarație făcută pentru PublikaTV, deputatul liberal Gheorghe Brega declară că susține convocarea ședinței AIE, dar nu și o ședință specială a Parlamentului. „Până nu se va termina ancheta, Parlamentul nu se poate implica. La ședința AIE se pot invita reprezentanții de la MAI, PG și MoldSilva pentru a înțelege mai bine situația”, a spus sursa.

UNIMEDIA amintește că președintele țării Nicolae Timofti a sugerat că cei implicați în cazul „Vânătoarea din Pădurea Domnească” pot lua în considerare demisia lor. Ambasadorul UE la Chișinău, Dirk Schuebel, a sugerat același lucru.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub