ora: 09:16, 04 dec 2014 18304
Autor: Cristina Buzovschi

PLDM, PD și PL au convenit să creeze majoritatea parlamentară pro-europeană


PLDM, PD și PL au convenit să creeze majoritatea parlamentară pro-europeană
Foto: UNIMEDIA

Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat și Partidul Liberal au convenit asupra creării majorităţii parlamentare pro-europene. Decizia a fost luată în urma unei întrevederi care a avut loc între președinții celor trei formațiuni, Vlad Filat, Marian Lupu și Mihai Ghimpu, transmite UNIMEDIA cu referire la serviciul de presă al PLDM, PL și PD.

În același timp, au fost create grupurile de experţi ale celor trei partide care vor începe elaborarea Programului de guvernare pentru următorii patru ani.

La baza programului va fi „obiectivul continuării şi accelerării cursului de integrare europeană şi de modernizare a Republicii Moldova”.

Precizăm că datele preliminare ale alegerilor parlamentare din 30 noiembrie arată că partidele pro-europene au acumulat 55 de mandate. PLDM a obținut 23 fotolii de deputat, PDM - 19, iar PL - 13. De cealaltă parte, partidele de stânga dețin 46 de mandate: 25 - PSRM și 21 - PCRM.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -10 (28)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  PD prin cresterea fata de 2010, isi garanteaza acum in noua alianta Pro Europeana rolul de nucleu, care sa asigure stabilitatea si comunicarea din interiorul coalitiei, cit si abordarea obiectiva a relatiilor externe bazate pe colaborari atit in est cit si in vest.

  Sunt cetățean activ
  • -9 (25)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   In principiu PDM si merita aceasta pozitie in aceasta coalitie.
   Daca sa privim din perspectiva cresterii popularitatii a partidelor PDM este unicul care comparativ cu 2010 a crescut vizibil
   • -10 (22)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Programul pe viitorii patru ani, ar trebui sa contina multe elemente din ceea cu ce a venit PD-ul in campania electorala, ca anume ele si reprezinta interesul cetatenilor, nu degeaba PD a inregistrat aceasta crestere fata de 2010.

    Sunt cetățean activ
    • -9 (19)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Programul pe viitorii 4 ani trebuie sa cottina in primul rind crearea conditiilor benefice pentru atragerea investitiilor, doar asa putem creste salariile, pensiile, si in general dezvolta tara, dupa care se pot aplica si alte proiecte cu care a venit PD-ul, gen indexarea pensiilor, taxa de bunastare, burse gratuite pentru studenti, etc.

     Sunt cetățean activ
     • +5 (15)
      Cum poate fi PD nucleul aliantei daca nu au cele mai multe mandate, nu au cea mai buna echipa, nu au mers concret pe calea europeana niciodata ,sipersoanele de incredere a UE nu sunt din PD, doar cit Corman!
      • -9 (13)
       Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
       Auzi cica astia din PDM nu au echipa, da a cui bre sunt cele mai performante rezultate, care echipa din fostul guvern a dat cel mai mare randament????
       Drumuri, investiii atrase, parcuri industriale, companii low-cost, parcuri IT, cresterea salariilor, mai jos am mai scris citeva argumente....

       Sunt cetățean activ
       • +1 (13)
        Sa fim sinceri, sa fim corecti, toate 3 partide joaca un rol important, toate 3 daca vorbesc trebuie sa ruspunda pentru cele spuse, ca din 2009 incoace toti spuneau despre integrare europeana, proeuropa, dar numai PLDM a demostrat cu adevarat prin rezultatele sale ca isi doreste un viitor european pentru RM,i-am votat la aceste alegeri cu incredere in eim ca o sa-i mobilizeze si pe ceilalti colegi din alianta si o sai puna la actiune.
        Cu PLDM inainte, si cu celelalte partide impreuna ,spre modernizarea, dezvoltarea si integrarea europeana a tarii noastre dragi
        • +1 (13)
         Eu optez 100% pentru o alianta pro-europeana, dar daca sa vorbim de PD, atunci cresterea pe care a inregistrat-o se datoreaza faptului ca PD prin diferite metode (mai putin oneste) a ademenit o parte din electorat.

         Sunt cetățean activ
         • +1 (9)
          Dar sa nu va grabiti weeeeiiii Lupu,ghimpu si Filat....maia steptati oleaca sa inceapa rusalaii maidanu)))))))
          • +1 (11)
           Cetățenii RM au înțeles unde le este locul, unde este speranță și lumină, viitor pentru copii, stabilitate și libertate, versus de întunecime, haos, fărădelege, societate închisă, scârboasă și cu nivel de viață echivalent celui din antichitate, cum e în Rusia.
           Numai calea spre Uniunea Europeană va asigura cetățenilor din Moldova respectarea oamenilor, libertăților fundamentale, dezvoltare economică și socială.
         • +1 (9)
          Visul megaloman a lu'Plahoit-despot-Voda a fpst spulberat. N-a reusit sa prosteasca in masa cu tv-urile sale puturoase, cu galetile de murdarie peste Filat; nu l-au ajutat nici Renato, nici pomenele cu floricele edelweiss-matraguna, nici ocaua mica. Sper ca societatea civila sa se mobilizeze si sa intemeieze Miscarea Populara Anti-Plahoitnic.
          • -8 (12)
           Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
           Si de ce desteptule sa o faca, pentru ca echipa PD-ului e cea mai puternica si asta au demonstrat-o aceste alegeri, pentru ca pina acum echipa PD-ului a fost cea mai performanda si a dat cel mai mare randament, hai spune pentru ce??? ori pentru toate porcariile cu care indivizii al de tine mereu au spurcat net-ul ???

           Sunt cetățean activ
          • +2 (8)
           @fcmd, esti jalnic si penibil!nu te-ai saturat sa speli oasele murdare ale lui Plaha?


           Sunt cetățean activ
          • -6 (8)
           Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
           Serioja, eu nu spal oase eu ma bucur pentru un rezultat obtinut de o echipa puternica care merita sa conduca si sa creasca tara, si pozitia mea e mult argumentata atit de rezultatul final cit si de rezultatele acestui partid. Ca voi nu il digerati e problema voastra.

           Sunt cetățean activ
          • +1 (7)
           In acest caz... ma bucur pentru tine si succes in continuare la munca!
      • +2 (2)
       Problema nu este in echipa, problema e in ploha, cum si la pldm e filat si la pl ghimpu...
     • +7 (9)
      Exact, eu nu am vazut un mesaj clar spus de ei ca ei vor integrarea europeana, ie un fel de "neutru" , cu cine e mai bne acolo vom fi, din pacate asa este. Daca PLDM si PL au spus clar unde merg, PD nu ..
      • 0 (12)
       Plahotniuc face alianta si cu dracu, doar ca sa ajunga la rezultatul scontat.

       Sunt cetățean activ
      • +2 (10)
       Asa si este, eu am dubii si in procentele acumulate de catre Partidul Democrat, pentru ca ei in campanie nu au venit cu un mesaj clar,intr-o sa mergem,pe care cale, nimeni nici nu vorbea de democrati, si cind hop,PDM cu asa rezultat, multe informatii sunte se vorbeste mult despre asta, dar ii lasam, sa-i vedem acum cum vor face iar ca data trecuta cu negocieri cu comuniatii,au promis si la aceea si la astea.
       • -4 (10)
        Stii unde au vazut acei peste 252 mii de cetatei care au votat pentru acest partid ???, crezi ca esti mare destept cu dubiile tale, ar trebui sa te gindesti la campania pe care au facut-o astia din PDM, a fost cea mai puternica, a fost o campanie mai puternica decit toate celelalte luate la un loc...

        Sunt cetățean activ
        • -6 (10)
         Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
         Ori crezi ca rezultatele aratate de PD in guvern pina acum nu si-au spus cuvintul ??? A fost cel mai productiv partid si de asta ar trebui sa fiti toti constienti..


         Sunt cetățean activ
         • +2 (8)
          Productiv, zici? Cu un Looser si cu unu' ca Candu la Economie? Ca care n-are viziune, e un terchea-berchea. Chiar si Rogodjin rade.
          • -6 (8)
           Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
           A freca mozgul asa cum faceti voi stiu ca e usor, in schimb a reusi sa reduci pretul la gaz asa cum a facut Candu e mult mai greu, asa ca lasati voi toate aceste porcarii....

           Sunt cetățean activ
          • +1 (7)
           Hmmm, despre campanie,
           Daca sa vorbim despre banere,au fost multe, daca sa luam ca imblau pe casele oamenilor erau multi,
           Daca sa luam plahotniuc citi bani are, are multi,
           Banere idiotesti, fara nici un mesaj clar, oprim extremismul, si pentru asta cineva a vea sa va voteze???
           Erau multi si fara tols, la impartid plainte minte nulta nu trebuie, la raspuns la intrebari nu ii duceau capul si jici sa ma convinga in ceva ju puteau, concluzie, slaba echipa mobila ati avut.
           Tutu,profisionistul vostru cautat pentru imfractiune grava cu 2 ani in urma,omor.
           Surprinzator tot s-a iertat si a ajuns deputata, deci sunt o multime pe la voi din astea!
          • -5 (7)
           Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
           Bogdan tu ca si colegul tau de mai sus sunteti frustrati si aceste frustrari va sunt intelese, obiectivitatea si rezultatul o arata votul cetatenilor, deci ce mai vorbim noi aici, PD-ul e singurul partid care a crescut in aceste alegeri, vorbvesc dintre cei care au guvernat asta spune multe si asta spune TOT.

           Sunt cetățean activ
     • +2 (2)
      bravo, ati latrat bine, acum mergeti si lingeti osul(sau sugeti-l)
    • +4 (4)
     iar incepeti cu tampeniile voastre ? niciuna din aceste componente nu merita sa fie urcata pe podium , toti au trebuit sa faca mult mai mult . Iar daca Pd doreste sa fie nucleu atunci sa vina cu un proiect de lege cu privire la starpirea din fasa a coruptiei , a evaziunei fiscale , sa invete daca nu stie in ce limba vorbeste , sa nu se alieze cu partide si persoane suspecte ca submineaza statul. Uite atunci chiar eu o sa vin si o sa zic , da , astea merita sa fie pusi in capul mesii , pana atunci raman acolo unde sunt . Ganditi la rece si nu provocati discutii inutile .
   • -10 (18)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Ramires, PD-ul si in precedenta alianta ori coalitie a avut rolul de nucleu, dar asta conteaza mai putin, important e ca au ajuns la consens si cine stie poate pina la anul nou vom avea un nou guvern.

    Sunt cetățean activ
   • 0 (10)
    De ce insisti atat de tare sa te faci de oaie? S-au scremut si au facut o margica (trei) si aia prin minciuna, pomene si eclipsare a PLDM. Iar daca ai fi urmarit cifrele, ai fi vazut ca au scazut.
    • +1 (11)
     De acord, PD a jucat murdar, atac direct la PLDM si la liderul acestuia, mituire, santaj etc., adica campanie marca "Plahotniuc".

     Sunt cetățean activ
     • +1 (5)
      Comentariul a fost șters de redacție.
     • -5 (5)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      Ba da voi mare experti mai sunteti cred ca din acest motiv partidele pe care le sustineti a si luat atitea voturi, ori mai bine zic nu a luat cit ati fi dorit, as vrea sa te vad spunind aceste lucruri in fata celor peste 252 mii de cetateni al acestei tari care si-au dat votul petnru PDM, ati avea curajul??? Ce aveti voi cu unii lideri politici e una, dar pe aceste sute de mii de cetateni nu vreti sa intepeti sa ii RESPECTATI ??

      Sunt cetățean activ
      • -1 (3)
       Comentariul a fost șters de redacție.
  • +7 (17)
   Voi macar va dati seama cat de ridicol aratati cu aceste comentarii...va lingeti unul pe altul intr-un loc ca un cuplu de perversi narcisisti...
   • -5 (13)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    eu sunt mindru ca echipa puternica si profesionista cu care am votat are in continuare sansa sa creasca Moldova, ori nu esti deacord cu indexarea pensiiilor dupa criteriul propus de PDM, ori poate cu taxa de bunastare, ori cu inovatiile cu care vin in IT, ori cu drumurile pe care le face ministru lor, ori cu navigatie pe Prut, cu locuintele sociale, etc .....??????


    Sunt cetățean activ
    • +6 (8)
     Esti mandru weeeeiii.....dara dak nu se certau pe ciolan....nu se fura atot ......si guvernau corect.....puteai sa plezesti de mindrii iar acum nu aveam jumatate de parlament porcesk.......
     Dar ai vazut cumva vreun politician la inchisoare pentru ceva!!!!!!?????
     Toti bogati si Moldova saraca))))))))))))))))
    • 0 (4)
     Comentariul a fost șters de redacție.
    • 0 (6)
     Nota unu, cu indulgenta! Cotoiul cu clopotel nu prinde soareci.
  • +5 (9)
   hai mai las-o mai moale cu nucleul in alianta.
   spune merci,ca cele 3 partide proeuropene au acumulat 56 de mandate,ca era amar mare daca dodonistii luau cateva mandate mai mult.
   la munca mai,fara nucleuri si cearta intre partide,ca daca va mai certati odata,gata..lumea e satula deja si va matura cu tot cu nucleul vostru.
  • +2 (6)
   Iti Dai Seama ce Spui care stabilitate un partid care se afla in Buzunarul celui mai mare Criminal din Moldova si carer a furat toata tara in acesti ani cum nici comunistii nu au facut in 8 ani,
  • +3 (5)
   probabil in acel nucleu a ascuns Lazar concesionarea aeroportului..
  • +2 (2)
   О какой объективности,стабильности и гарантиях тыговоришь? Ты ещё про принципы и ценности расскажи.:):)
 • +2 (6)
  Ce inseamna nucleul aliantei? :)
  Partidul care da premierul va fi cel care are cele mai multe mandate din cele 3. Respectiv PLDM. Insa dupa scorul mai slab obtinut de ei, prin comparatie cu alegerile trecute, vor trebui sa renunte la 1-2 portofolii, in favoarea PD. Cel mai probabil, este va fi vorba de ministerul de finante, ministerul sanatatii, ori amandoua.
  • +4 (6)
   ministerul finantelor include si serviciul vamal, nu cred ca renunta filat asa usor la el :D
 • +1 (9)
  1. Chirtoacă Prim Ministru, în situații grele, fără susținerea Guvernului, chiar cu pedici, a scos Primăria din datoria de 700 mln lei,curățarea Stației de Epurare, peste 100 noi troleibuse, repararea străzilor, ranovare la Apă-Canal, stimat în UE și SUA
  2. Președintele Parlamentului, posibil Leancă, chiar dacă a dat BEM și Aeroportul rușilor.
  3. Filat, Diacov, Plahotniuc, Ghimpu să nu fie Prim Miniștri, Președinte a Parlamentului
  • +1 (7)
   Chirtoaca a facut multe lucruri bune, dar prim-ministru totusi trebuie sa ramana Leanca. Коней на переправе не меняют.
 • +1 (9)
  A venit vremea sa invete Lectia. Fara bate, fara santaj, fara eurasianism. Sa nu mai incerce Ulinici sa papusareasca politicieni vulnerabili! Reinnoire radicala, consecventa, responsabilitate, deplahotnichizare. Eriadicarea Coruptiei si a Extremismului (un soi de al-Qaida) Dodownic, Usatiic. Daca nu ne vor reprezenta cu demnitate la Bruxelles, vor avea parte de furie din partea celor care, votandu-i, si-au pus speranta. Ultima poate...
 • +1 (5)
  Salut ideea crearii unei noi aliante pro-europene. Sper ca primul pas sa fie crearea unui grup de contact, in care sa intre alti membri decat sefii de partide. Altfel ajungem iar sa-i vedem cum se latra si se musca intre ei. Si aici in primul rand fac referire la PL. Ghimpu, cat de european n-ar fi, are un ghimpe in cur de-l mananca intotdeauna sa faca comentarii aiurea la adresa colegilor sai, in loc sa arate ca sunt uniti si consecventi in fata cetatenilor.
 • +3 (3)
  Vitin,Nikulin,Morgunov de Moldova.Acesti clouni iarasi au ramas la treuca. Incep sa am ticuri de acum cand ii vad. Cred ca sunt bolnavi acesti oameni.Bolnavi de putere. Ma apuca groaza cand ma gandesc ca iarasi va veni ce-a cu *pelencuta*,Candu,Ploha,Diacov,Strelet-Huet,etc..Aceleasi mutre odioase... Vorona, D(G)ondon,...imi vine sa vomit brrrrrrrrrrrrr. Mai ales cand il vad pe Lupu,imi vine sa incep haiducia,sau mai sa devin partizan.

  Sunt cetățean activ
 • +4 (6)
  Dupa ultimele alegeri am o convingere tot mai mare, ca dreptul la vot trebuie sa fie obtinut in urma unui test de cultura generala si integritate mintala... Nu are importanta in ce directie va vota, dar atita timp cit poate demonstra ca face o alegere constienta si nu impusa de cineva doar atunci are dreptul la vot.
  Cu toate ca s-ar incalca constitutia, dar sunt ferm convins ca doar in asa caz avem vre-o sansa de viitor, fara aceasta prevedere inca mult timp ne vom balaci in noroiul care traim azi.
  Nu avem noi inca asa lideri care sa-si asume asa responsabilitate.
  Argumentez de ce:
  Am vazut foarte multe persoane care au ajuns la cabina de vot si nu stia cu cine sa voteze. Personal am reclamat o doamna care vorbea pe telefonul mobil si intreba cu cine sa voteze. Cum poti tu sa decizi viitorul acestei tari daca tu nu ai ideie ce vreai si cine iti poate ridica tara, dar intrebi de cineva ce crede el.
  • +2 (4)
   Ecourile unui sistem totalitar, cand nimeni nu avea nevoie sa gandeasca, sa inteleaga si sa aprecieze prestanta guvernantilor. Говорит и показывает Москва! Остальные слушают! http://www.youtube.com/watch?v=tMg3UDdwEPA
   De aici lipsa cronica de cultura politica elementara.
   De aceea este nevoie de proiecte sociale de instruire politica, poate chear si de-un curs suplimentar in scoli (de ce nu), ca sa-i motivam pe cetateni sa fie mai implicati, sa-i motivam sa aleaga cu capul nu cu partea moale.
 • +4 (4)
  La muncă, băieți. Aveți de muncit foarte mult. Trebuie să faceți schimbări radicale, altfel ajungem dintr-o poveste fericită în una extrem de tragică. E nevoie de AUTONOMIE LOCALĂ ADEVĂRATĂ, e nevoie de scoaterea Moldovei din schemele ce o fac dependentă economic, energetic, mediatic, politic de Rusia.
  • +2 (2)
   Vrem mai multă comunicare cu societatea, vrem proiecte strategice, dar și planuri concrete cu pași și termeni de înfăptuire. Atunci când faci ceva concret, nu e o rușine să te lauzi, puteți tăia și panglici, dar să fie panglici ale unor proiecte cu adevărat importante. Vrem să putem spune că ne mândrim cu această țară și că avem politicieni care vor să schimbe lucrurile în bine și chiar reușesc să facă asta. Vrem politicieni care știu să coboare pe Pământ, chiar dacă au mai greșit, și se apucă de muncit. Vrem să fie implicați în administrarea țării mai mulți tineri, vrem să aveți schimb de experiență și chiar implicare a unor specialiști din țările prospere, care au reușit să facă schimbări spre bine la ei acasă și deci știu cum se face asta.
  • +3 (5)
   ......Tatonarile au fost efectuate,principiile discutate,valorile impartite.....pe-alocuri.
   • 0 (2)
    Au discutat principiile dupa care vor fi impartite valorile...
 • -2 (2)
  Aceleasi partide, cu aceleasi probleme si cu aceleasi insuccese, iesite la suprafata cu aceleasi alegeri care nu spun nimic altceva de 25 de ani incoace.Cireasa de pe tort este ca acelasi electorat, tot de 25 de ani, isi mesteca aceleasi probleme: limba,istoria , identitatea etnica si cea culturala, identitatea statala,coruptia infioratoare de sus pana jos,saracia endemica,sovaiala eterna cu pendularea pe masura intre EST si VEST.
  Ce poate sa iasa bun din toate astea?NIMIC!
  Restul sunt vorbe, vorbe, vorbe, vorbe...
 • +1 (1)
  Oamenii înrăiți și invidioși nu pot face comentarii realiste. Este unul la emisiunea „Politica” - oarecare Boțan, care cu spumă în gură își exprimă ura către partidele pro europene. Dacă va fi avut așa comportare, când Voronin personal conducea cu țara, imediat va fi fost înlăturat prin lichidarea emisiunii. Acuma exagerează cu independența masmediei de guvernanți și face jocul forțelor ostile cursului european al Moldovei.Succese coaliție proeuropeană!

  Sunt cetățean activ
 • +1 (3)
  noi le-am acordat votul nostru de incredere p/u a aparea schimbari spre bine in tara,acum vom vedea rezultatele,sa nu fim dezamagiti,succese PLDM aveti multe de reaizat
 • 0 (2)
  SA Dat STARTUL LA TREUCA
 • 0 (2)
  PLM spune clar,aderarea RM la UE,si NATO...PLDM spune cu jumate de gura aderarea RM la UE,de NATO spune nu...PDM este pentru aderarea la UE dar mai asteptam,sa moara diacov,si pe urma vedem ce spune plohatniuc...O alianta, unde PL cu adevarat trage spre UE si NATO,dar PDM siPLDM se fac a inpinge,vor ca PL sa oboseasca, si apoi inpreuna sa se odihneasca,sa spuna am obosit cu aderarea asta la UE...
 • +2 (2)
  integrarea europeana este singura solutie optima si corecta pentru tara noastra, ce va face timp de 4 ani dodon din tara?ce schimbari va produce el?scopul nostru este vectorul european
 • +2 (2)
  POate ca nu o astfel de colaitie si-ar fi dorit PLDM< ins aatit timp cit se lupta pentru scopuri comune si se motiveaza, ca noi meritam calea europenizarii,atuncim sustin ideile intocmite de ei si sper ca opozitia sa nu joace fieste
 • +2 (2)
  Intr-o oarecare masura era de asteptat ca dupa atita munca, sa fie si astfel de rezultate, mai putin imbucuratoare, pentru ca se mai intimpla, ca cetatenii nostri, care nu sunt suficient de informati, sa aleaga calea comunismului, insa noi, cei tineri, vrem sa ne cream un viitor mai luminos si mai usor, continuam parcursul integrarii
 • 0 (0)
  dodon va incerca sa puna bete in roate,dar aceasta echipa au un scop comun care ii va tine uniti pina la realizarea lui;
 • 0 (0)
  Curtea Constituţională le-a dat "добро" deja, de fac alianţe şi împart ministerele?
 • 0 (0)
  CU BEM E DEJA TIRZIU - OPERATIUNEA DE DELAPIDARE S-A CONSUMAT CU SUCCESS...
  ACUM ATENTIE LA CAILE FERATE ALE MOLDOVEI, CICA "INVESTITORII" RUSI DEJA "SE INTERESEAZA" - E O INCERCARE DE A TESTA CARE ESTE OPINIA/REACTIA PUBLICA.
  SI VA SPUN CARE-I OPINIA MEA: DACA CONTINUA SA VINDA OBIECTE STRATEGIGE MAFIOTILOR RUSI, LA URMATOARELE ALEGERI IL VOTEZ PE VORONIN SAU PE ORICARE ALT "DANDON".
  PS: URMATOARELE ALEGERI NU-S ASA DEPARTE, POATE PESTE UN AN CIND NU VOR PUTEA ALEGE PRESEDINTELE SI VOR FI NEVOITI SA DIZOLVE PARLAMENTUL.
 • 0 (0)

  CRED CA ACUM "ALIATII" IAR "TRAG LA BILOT" SA VADA CUI II REVINE JUSTITIA-PROCURATURA-MAI-SIS: CA ASTA-I MIZA PRINCIPALA, CINE CONTOLEAZA ACESTE INSTITUTII, ACELA SI A CISTIGAT ALEGERILE DE FAPT.
  ORICUM, DACA NU FAC REFORME IN JUSTITIE "PRAZDNICUL" NU VA DURA MULT - PINA LA ALEGERILE URAMATOARE CARE POT FI SI PESTE 1 AN, CIND NU VOR PUTEA RE-ALEGE PRESEDINTELE SI VOR FI NEVOITI SA DIZOLVE PARLAMENTUL.
  CRED CA UE, SUA AR TREBUI SA INTERVINA IN FORTA SI SA LE IMPUNA COPNDITIA CA JUSTITIA SI INSTITUTIILE DE FORTA SA RAMINA INDEPENDENT SI IN AFARA TIRGULUI, ALTFEL VOM AVEA ACELAS DEJA VUE - MIMAREA REFORMELOR, SCHEME MAFIOTE DE DELAPIDARE A PROPRIETATII DE STAT...ACEEASI "PRIVATIZARE" A CAILOR FERATE DE CATRE "INVESTITORI" DIN CIUCOTKA.
 • 0 (0)
  Zăpăcesc atâta lume
  Prin cruzimea încăierării
  Gata sunt să se sugrume
  Pentru-n loc la ...treuca ţării.
 • +1 (1)
  PDM o crescut doar prin cumpararea voturilor!! Eu am cunoscuti care s-au ocupat de alegeri, fac parte din diferite partide, si stiu caz concrect ca cei de la PD plateau bani cash oamenilor ca sa-i voteze!!! Si stiu asta sigur! PD a dat si ceasuri cand s-a votat in Romania, ca sa-l voteze pe Ponta, asaca lasati-ma cu echipa PD si cu cresterea lor fictiva!!! Rezultatul real este cel al PLDM, care a pierdut mandate, doar pentru ca voturile care trebuiau sa ajunge la ei au fost cumparate de PD! Stiind ca lui PLahotniuc i-au fost blocati banii in Olanda pentru ca o facut evaziune fiscala, cum poti sa mai sustii acest partid???!!!

  Sunt cetățean activ
 • +1 (1)
  capul vorbitor{lupu] arata cam obosit dupa atita propoganda .Dupa mine in interesul nostru e sa-l restabilim pe Filat ca prim ministru si sa vina un desant european de asistenta a intregii guvernari cit avem timp favorabil din partea Rusiei
 • +1 (1)
  e nevoie de personalitati puternice-menengeri de top. Principiul ca daca esti jurist poti sa fii liber ministru e numai la moldovani
 • +1 (1)
  in timp ce lupul maninca frunze de stejar si i se face rau, stejarul moare fara frunze cei doi oameni uniti cu stea in miina stau si privesc tot circul)

  Sunt cetățean activ

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA