ora: 07:35, 16 aug 2017 4613
Autor: Redactia UNIMEDIA

Platforma DA, despre atacul asupra CALM și mesajul către primari: Vă îndemnăm să rămâneţi fideli oamenilor, alegătorilor voştri


Platforma DA, despre atacul asupra CALM și mesajul către primari: Vă îndemnăm să rămâneţi fideli oamenilor, alegătorilor voştri
Foto: Platforma DA

Platforma DA se arată îngrijorată cu privire la atacurile în Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM). Potrivit lor, la ora actuală, în Republica Moldova nu pot exista şi funcţiona organizaţii non-guvernamentale independente şi reprezentative, şi asta pentru că în condiţiile autoritarismului toate atribuţiile, mai ales cele destinate regiunilor, sunt delegate în doze foarte mici şi la discreţia dictatorului (n.r: liderul PDM, Vlad Plahotniuc). Orice încercare de a descentraliza ţara şi de a consolida autonomia locală conform standardelor europene este calificată drept tentativa de reducere a puterii mafiei, se arată într-un mesaj al Platformei Demnitate şi Adevăr.

„Platforma Demnitate şi Adevăr, înţelege cât de dificil e să rezişti atunci când eşti supus linşajului mediatic, intimidărilor şi şantajului din partea regimului mafiot. Iată de ce declarăm cu toată tăria că suntem alături de CALM, alături de sute de primari oneşti, profesionişti, consacraţi cu trup şi suflet oamenilor, dar care actualmente sunt presaţi şi maltrataţi de regimul mafiot”, se mai spune în mesajul Platformei DA.

Liderii DA, au adresat și un mesaj aleșilor locali:

"În cazul în care primarii nu vor ceda, iar planul de discreditare a instituţiei din interior nu va prinde contur, regimul poliţienesc va pune în aplicare un şir de acţiuni represive fără precedent asupra primarilor în general, şi asupra CALM în special cu genericul “Ori noi, ori nimeni!”.

Vă îndemnăm să rămâneţi fideli oamenilor, alegătorilor voştri, nu unui ocupant temporar al ţării noastre!

Capul sus, dragi aleşii locali!
Soarele libertăţii va apărea în curând!".

UNIMEDIA amintește că vineri, 11 august, la şedinţa Consiliului Municipal Orhei de vineri, a fost emisă decizia privind denunţarea acordului cu organizaţia CALM (Congresul Autorităţilor Locale). Luarea unei asemenea decizii a fost determinată de activitatea ineficientă şi neprofesionistă a organizaţiei.

Potrivit Primarului de Orhei, Ilan Shor, organizația nu se potrivește cu niciunul dintre obiectivele declarate, deoarece această organizație se transformă cu pași rapizi într-un  partid politic, iar în loc de a lucra din greu pentru dezvoltarea localităţilor, conducerea Congresului Autorităților Locale acţionează cu declaraţii politice  şi se ocupă cu demagogie  şi populism ieftin. 

Ulterior, reprezentanții Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) au venit cu o reacție dură după ce primarul municipiului Orhei, Ilan Şor,a anunțat despre ieșirea din CALM.

 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
  • -4 (4)
    Ce se poate de spus...Plahotniuc nu poarta oficial raspundere pentru ceva. Nici o judecata nu poate sa condamne un partid "democrat". Cit timp V.Plah. nu va detine o functie oficiala in stat,fie prim-mistru,presedinte, sau altceva, el va fi imun la toate criticile aduse de DA,Jurnal TV sau orice " aparat de ras". Toti stiu ca el conduce,dar pentru al rasturna nu exista mecanizme legale. Asta o stiu toti criticantii lui(daca sint destepti si onesti cu piporul),asa ca totul e populizm si facatura de piar la toti. Daca nu ar existat Plahotniuc, el trebuia inventat. Daca el dispare,sau pleaca, ramin toti fara "capul relelor" si nu au cu cine lupta. Amin.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA