ora: 10:04, 09 iun 2014 8702
Autor: Dumitru Ciorici

Plahotniuc vorbește despre situația din cadrul PCRM


Plahotniuc vorbește despre situația din cadrul PCRM
Vlad Plahotniuc, prim-vicepreședinte PD
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Prim-vicepreședintele PD, Vlad Plahotniuc, vorbește în cadrul unui interviu despre situația din PCRM. Potrivit sursei, excluderea lui Tkaciuk, Petrenco și Muntean din Comitetul Central nu e cel mai bun lucru care putea să se întâmple, informează UNIMEDIA.

"Ceea ce pot să vă spun, la prima vedere, pentru că abia de două zile am revenit în țară și nu am avut timp să văd tot ce s-a întâmplat, este că excluderea lui Tkaciuk, Petrenco și Munteanu nu e cel mai bun lucru care trebuia să se întâmple. Asta din punctul nostru de vedere, al PD, și probabil al partidelor din Coaliție. O să vă explic de ce.

 Aceste trei personaje au devenit tot mai influente în PCRM, în special în ultimul an, iar acest lucru s-a văzut în gafele uriașe pe care le-au făcut comuniștii, eșecuri după eșecuri, revoluții de catifea și moțiuni stupide. Eu aș fi preferat un PCRM în care cei trei să rămână la fel de influenți, asta ar fi fost calea sigură spre distrugerea partidului. Deci cei care se bucură că aceștia au fost eliminați, nu iau în calcul un lucru foarte important: Voronin a dat lovitura și a ieșit întărit din asta, el își curăță strategic partidul și, din păcate, am senzația că nu a făcut altceva decât să și-l consolideze și să-și întărească poziția în partid", mai spune sursa.

Prim-vicepreșdintele PD spune că cei trei ar fi avut planuri: "Să nu va imaginați că Voronin i-a exclus doar pentru că au gura mare și au făcut prostii, ei au și pretenții foarte mari și era evident că vor pretinde să-și pună oamenii lor pe lista. Iar lupta asta, dacă ar fi început înainte de alegeri, ar fi slăbit foarte tare PCRM. Eu cred că Voronin nu a făcut altceva decât să profite că cei trei și-au dezvăluit planurile și să-i deconecteze la timp, până nu-l deconectau ei". 

Democratul spune că Tkaciuk și Petrenco nu pe el l-au vizat, ci au vrut să-l compromită pe Voronin, ca să scape de excludere. "Se vede că partidul nu le-a înghițit schema și i-a exclus din conducere. Deja sunt atât de uzate schemele astea, încât mă miră că mai apeleaza la ele. Ei și mai departe vor încerca să sperie electoratul cu astfel de metode și probabil se vor alege cu o nouă "excludere", de data asta din partea oamenilor și din politică. Eu n-am nicio problemă, să spună în continuare că Plahotniuc distruge PCRM și tot ce mai vor, important e că până bat ei din gură noi să câștigăm alegerile", a conchis sursa.

Citește aici interviul integral cu Vlad Plahotniuc.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -3 (9)
  Este o pozitie similara ca cea a lui Marian Lupu, care evident spunea ca gafele lui Tkaciuk sunt un sistem de autodistrugere a PCRM-ului. Dar totusi cred ca PCRM se confrunta cu probleme uriase ceea ce si-l face sa scada din topul preferintelor vazind cu ochii.

  Sunt cetățean activ
  • -4 (8)
   Hai sa fim sincer, si sa recunoastem ca Plahotniuc e apropae de a-si atinge obiectivul pe care l-a promis. In 2009 a reusit sa inlature pe comi de la putere, iar acum s-a reusit ca acestia sa intre in panica si sa aiba dispute interne care se vor solda cu un esec al comilor la electorala din 2014.

   Sunt cetățean activ
   • -4 (8)
    E si normal ca cei trebui au avut dar si mai au planuri marete pentru acest partid, nu in zadar chiar Tkaciuc a spus ca ramane pe vecie comunist. Numai ca Voronin a fost mai precaut si a simtit ca se pune la cale mari schimbari, a prevacut unele lucruri care erau fatale pentru PCRM. Dar si in asa caz, PCRM este pus intr-o situatie deplorabila, mai ales ca aceste remanieri sint un prim pas spre dezbinare.
    • -4 (6)
     Totul e clar deja cu PCRM...Membrii acestui partid s-au compromis de-atitea ori ca nu mai stiu ce sa faca!!! Ce prostii sa mai spuna ca sa-si mentina pozitia...si cum sa nu-l invinueasca pe Plaha?! Se simt comii cu musca pe caciula iar asta inseamna ca nu mai au ce face in politica!

     Sunt cetățean activ
     • -4 (8)
      Evident ca Plahotniuc nu o sa fie impotriva ca i se atribuie rolul principal in distrugerea PCRM-ului. Ca doar asta era unul din obiectivele principale a lui. Inca din 2009 demonstrate. Speram ca totusi acei trei s anu plece simplu si sa si continue circul talibanic, pentru ca sa agravez eproblemele cu care s econfrunta PCRM-ul iar cei din coalitia Pro Europeana sa cistige de pe seama acestra, si sa ne garantez ein continuare integrarea in UE.

      Sunt cetățean activ
      • -4 (6)
       In PCRM a fost declanast procesul auto-distrugerii. =Bomba= a fost declanasta odata cu plecarea lui Tkaciuc din fractiunea parlamentara, iar acum timpul merge in defavoarea lor. Pina la explozie nu mai este mult, mai ales ca Munteanu si Petrenco vor accelera acest lucru.
       • -5 (7)
        Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
        Aici inca o garantie ca PD-ul de fapt doreste distrugerea PCRM-ului, si nicidecum nu va opta spre un parteneriat sau coalitie. Ei nu pot sa aiba incredere in comii care pina nu demult dorea UV acum brusc peste noapte accepta si UE. Sunt scheme pentru atragere de elctorat naiv, dar sper ca cetatenii sanu se lase manipulati si s ainteleaga ca PCRM-ul e un partid facut praf, unde talibanii sunt intr-o tabara, iar autoritatea lui Boronin in alta.
        • -4 (4)
         cum sar spune ea ne priciom , tat asta ii mina Moscovei .

         Sunt cetățean activ
    • +3 (5)
     Nu stiu cit e de implicat Plahotniuc in acest scenariu, dar sa presupunem asa, in acest caz daca reuseste sa scape tara de comunisti merita intradevar sa i se ridice statuie cum spunea cineva prin media de la noi.

     Sunt cetățean activ
     • -4 (8)
      El deja merita statuie ca in 2009 a reusit sa ii inlature d ela guvernare, si sa dea voie partidelor Pro Europene sa se manifeste. Intr-un cuvint a garantata statului nostru prosperitatea economica si culturala.

      Sunt cetățean activ
      • +1 (5)
       De data asta nu doar batalia dar si razboiul il va cistiga, nu cred ca comunistii mai au puterea sa se ridice in picioare dupa asta, mai cu seama ca si admiralul lor e prea batrin, dar si compromis.

       Sunt cetățean activ
       • -4 (6)
        Compromisi sunt toti comunistii, aceasta trebuie sa inteleaga cetatenii, ca demult puteau beneficia de regim liberalizat de vize, sau de burse private pentru studenti, de locuinte sociale, de drumuri europene, de reforme si schimbari spre bine, dar comunistii sunt acei carora nu le pasa, de cetateni de stat sau de prosperitatea economica si culturala a RM.
 • +2 (4)
  respect
  Partidul Vioriștilor, Partidul de Acompaniament și Partidul Suflătorilor. I-am rugat o dată să cânte fiecare diferit și-au cântat: unii sârbă, alții horă, ceilalți bătută... a ieșit exact ca în politica de la noi din țară”
  • -5 (7)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Principalul, e sa cine si sa ne bucuram de un curs Pro European in continuare, iar cei din PCRM sa scada din ce in ce mai mult din topul preferintelor, ca sa nu mai faca circ si haos, prin tara noastra.

   Sunt cetățean activ
 • +2 (4)
  Cred ca totul a început de la Oleg boponin, i-a zis lu ta-so:"Bateanea, lăsa tu Parasseya, nepoților tai le e dor de tine acolo in Austria, Elveția, lasa-i pe glodarii aia din Est cu oamenii lor agresivi, săraci si codati de alcool","in Europa e liniste, tu nimănui nu-i trebuiesti, pur si simplu vina sa te bucuri si tu de viața, sa trăiești in comunismul pe care totdeauna l-ai visat, el exista, numai ca fără gulaguri si colhozuri"
  • -4 (6)
   dar Boronin nu a dorit simplu s alese PCRM-ul dar il curata si pregateste ca sa l lese ca mostenire lui resetnicov, nepotul sau. Astfel evident ca PCRM d efapt nu e un partid politic, ci un clan mafiotic, iar acum se evidentiau rebelii talibani care se pare ca au pus coada intre vine. Dar sigur Voronin ii are cu ceva la miina de ei asa simplu s-au lasat umiliti de marele sef.

   Sunt cetățean activ

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri