ora: 12:54, 21 ian 2013 7858
Autor: Cristina Buzovschi

Plahotniuc sau Constituția? Discuții în Parlament despre vaca sacră


Plahotniuc sau Constituția? Discuții în Parlament despre vaca sacră
Alexandr Petkov și Vladimir Plahotniuc
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
După pauza de 10 minute a ședinței Parlamentului, comuniștii vin cu o nouă inițiativă legislativă prin care cer convocarea a unei noi ședințe extraordinare, în cadrul căreia să fie incluse două chestiuni: demiterea președintelui Marian Lupu și prim-vicepreședintelui Vlad Plahontiuc. O solicitarea în acest sens a fost făcută publică de către deputatul PCRM, Anatolie Zagorodnâi, transmite UNIMEDIA.

„Solicitarea numărul doi este nelegitimă. Este prerogativa președintelui Parlamentului să ceară revocarea unui vicepreședinte. Vă dau o sugestie. Ea este gratuită. Propuneți numirea unui nou președinte al Parlamentului, după care să solicitați demiterea prim-vicespeakerului. Asta în condiția în care actualul președinte de Parlament va fi revocat din funcție”, a menționat Marian Lupu. 

Răspunsul speakerului a trezit nemulțumiri în rândurile opoziției. „Să înțelegem că în Moldova a apărut încă o vacă sacră  - Vlad Plahotniuc-Ulinici?”, a întrebat retoric deputatul comunist, Alexandr Petkov.

Dialogul a continuat cu replica lui Marian Lupu: „În această țară trebuie să existe o singură vacă sacră - Constituția și Legea”.

„Nu înțeleg de ce președintele Parlamentului poate fi revocat la solicitarea a 1/3 din deputați, iar în cazul prim-vicepreședintele Parlamentului procedura e mai complicată. Cei doi trebuei să fie, cel puțin, pe picior egal în acest caz. Am luat act de această carență”, a subliniat la rândul său liderul fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +48 (48)
  Daaa.. Plahotniuc s-a incuibat bine de tot, va fi greu de inlaturat hotul de la putere.
  • -41 (45)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Ce ironizare,fi-ti mai demni oameni ca Lupu e cel ce stie legea comparativ cu restul membrilor Parlamentului.
   • +48 (48)
    eu cred ca degraba ii va ajunge rindul si vacii sacre !! Pentru ca deja pe toti ii deranjeaza mahinatiile pe care le face! BASTA!!! Afara Ulinici !
    • +46 (46)
     Imi pare rau ca avem o constitutie atit de incurcata ... caci e mai greu de demis prim-vice-presedintele de Parlament decit Presedintele acestei institutii ... pentru ca mai intii trebuie demis Plahotniuc, pentru toate ce a facut rau pentru tara !
     • +30 (30)
      Prin 2002, un individ cunoscut pe la Președinție ca ”Benzincik”, începea să se fofileze bine pe lângă Puterea comunistă, ca în decurs de doar câțiva ani să devină cel mai puternic bandit (inițial am vrut să-i zic om) din această țară. Acest ”Benzincik”, a cărui poreclă venea de la faptul că atunci când intra pe la Voronin sau Tarlev în birou, neapărat era însoțit și de câteva teancuri de tichete ”Petrom” pentru benzină sau motorină, făcuse primii bani prin trafic de fete în statele balcanice și Turcia. Tot în calitatea sa de ”pește”, furnizor de fete pentru PSD-iștii lui Iliescu, care se distrau în weekend-uri pe la Chișinău, și-a câștigat banditul nostru și titulatura de ”Benzincik”, reușind să intre în posesia ”Petromului”. ”Petromul” a fost pentru ”Benzincik” și prima portiță de intrare în afaceri ”legale.
      • +28 (28)
       Din 4 stații PECO, câte deținea ”Benzincik” pentru prima dată când a intrat cu tichete la Voronin, în decurs de doar câțiva ani s-a ajuns la peste 100. Atât de multe tichete a împărțit în acea perioadă ”Benzincik”, încât chiar și astăzi noul proprietar ”Petrom” mai are de suferit din cauza asta. Dar a meritat, pentru că Voronin i-a permis banditului să-și creeze cea mai mare rețea de stații PECO din țară. Că de, trebuiau comuniștii din toată Moldova să aibă unde să utilizeze tichetele lui ”Benzincik”. Dar ”Benzincik”, intrat între timp în grațiile totale ale lui Voronin, devenit chiar un fel de fiu adoptiv pentru liderul comunist, și-a început extinderea afacerilor în mai multe sfere. Astfel, el a devenit mogul de televiziune după ce a intrat în posesia ”Pervâi Canal” și ”TVR 1”, pe care le-a transformat în ”Prime” și ”2 Plus”. ”Benzincik”, tot apărat de mâna părintească a lui Voronin, a devenit și…
       • +27 (27)
        Cum trebuia să-și mai spele din banii furați, ”Benzincik” a devenit și bancher. În 2005, în urma unui primitiv atac raider, în care rolul principal a fost jucat de bunul să prieten Adrian Nichifor, el a intrat și în posesia unei bune părți din acțiunile ”Victoriabank”.
        În tot acest răstimp, ”Benzincik” nu a avut grijă să intre doar în grațiile lui Voronin, ci a început să ungă inimile și altor funcționari importanți în stat. Rând pe rând, Papuc, Mejinschi sau Gurbulea s-au bucurat de atențiile și grija eroului nostru național. Practic ”benzincik” al nostru avea tot ce dorea, dar totuși, paranoic și de psihoză suferind, se confrunta cu o singură problemă - frica.
        • +23 (23)
         Lui ”Benzincik” îi era o frică de moarte de Voronin. Pentru că Voronin îl transformase dintr-un simplu traficant de femei în magnat al petrolului, mogul de presă, bancher și proprietar de hoteluri. Trebuia ”Benzincik” să scape de Voronin, pentru a deveni unicul lider al Moldovei. Și a tras sfori, a transformat unii comuniști în democrați, iar pe alții în socialiști. A adunat destul de mult material compromițător despre Filat, încât să-l aibă pe acesta la degetul mic, dar nu înainte de a-i scoate din PLDM pe cei mai cunoscuți oameni.
         • +25 (25)
          ”Asito-ul”, a dus la faliment ”Banca de Economii” și ține într-o presiune constantă ”Agroindbank”. Micuțul nostru traficant de femei, piticul ”Benzincik”, a ajuns în 2012 să controleze Procuratura Între timp și-a mai tras două posturi de televiziune, a devenit unicul proprietar al ”Victoriabank”, a luat Generală, CCCEC, transformat în CNA, precum și mai toată justiția. Nimeni în Moldova nu-i mai poate sta în cale lui ”Benzincik”, cel devenit între timp un atotputernic Al Capone de Grozești. Singurele probleme au început să apară din exterior, acolo unde în mai multe state ”Benzincik” a fost luat la ochi de justiție.
          În Moldova, ”Benzincik” este om de afaceri de succes. Cele 4 posturi de televiziune și cel mai independent cotidian național din țară îl spală zi de zi.
          • +24 (24)
           Iar în acest cotidian național, ”Benzincik” a spus că acum comuniștii îl atacă pentru că recunosc succesele lui. Într-adevăr, comuniștii recunosc succesele sale, deoarece din ”Benzincik” cel cu 4 stații PECO, traficantul de femei, a ajuns în Al Capone de Grozești, cel ce controlează Moldova. Iar în asta, cel mai mare merit îl are Voronin.
          • +16 (18)
           Ни Воронин, ни его ближайшие сподвижники по партии (Мишин, Ткачук, Степанюк, Бондарчук, Цуркан, Калин) либо не извлекли никакой материальной выгоды из своего правления, либо этой выгодой можно смело пренебречь по сравнению с «добычей» Плахотнюка.
          • +13 (15)
           Сегодня мы можем с уверенностью сказать, что почти все дела и «транзакции», которые по срежисированной пропаганде самого Плахотнюка публично и преднамеренно приписывались Олегу Воронину и его отцу, на деле и, в конечном счете, как выяснилось и продолжает выясняться документально, принадлежат единолично одному и тому же лицу – Владимиру Плахотнюку.
          • +11 (13)
           Воронин даже не знал, что на протяжении такого долгого периода своего безраздельного властвования, окружавшие его лица звонили Плахотнюку перед тем как зайти к Воронину с очередным «сценарием», специально отработанного и «заточенного под ожидаемую реакцию Воронина», а выходя от президента РМ, немедленно докладывали Плахотнюку о результатах встреч, бесед, решений
          • +9 (9)
           Doar demisia procurorului general şi a stăpânului său, Vlad Plahotniuc, va crea condiţiile necesare atât pentru investigarea tragediei de la Pădurea Domnească, cât şi pentru începerea restabilirii în Moldova a verticalităţii guvernării democratice.
          • +7 (7)
           Valeriu Zubco a încercat să-și dreagă imaginea prostind întreaga societate cind a anunțat că se autosuspendă din funcție pe durata anchetei în cazul morții lui Sorin Paciu. Asta deși, potrivit legii, procurorul poate fi suspendat doar la cererea Consiliului Superior al Procurorilor și asta doar în cazul în care este urmărit penal, este dispărut fără urmă, figurează pe vreo listă electorală sau se află în concediu de maternitate. Zubco a recurs la această minciună ca să evite demiterea sa, deoarece procurorul nu poate fi demis atât timp cât este suspendat din funcție.
           Autosuspendarea lui Zubco e mâna lui Plahotniuc și a lui Lupu, care astfel îl protejează. Dacă e suspendat - nu poate fi demis.
          • +5 (5)
           Interesant... Zubco a intins-o atit timp cu demiterea, de ce nu si-a dat deoadata demisia, or dumnealui credea ca stapinul Plahotniuc il va scoate de din mizeria aceasta, dar se pare ca Zubco s-a impotmolit bine de tot.
          • +1 (1)
           Pentru orice om cu mintea întreaga este clar că acum este momentul potrivit pentru a da lovitura de graţie acestei caracatiţe mafiote. Acela care o va face va deveni un adevărat Lider Naţional. Orice tărăgănare îi dă caracatiţei timp pentru recuperare, care, mai târziu, va deveni un avantaj pe teren. Şi dacă păpuşarul nu va fi zdruncinat timp de câteva săptămâni, cei care au îndrăznit să-i arunce mănuşa vor fi foarte dur pedepsiţi, distruşi sub aplauzele presei „independente” şi a comentatorilor politici „imparţiali”, finanțați cu banii noștri din buzunarele doldoroase ale lui Plahotniuc!
         • +23 (25)
          «предприниматель» Владимир Плахотнюк, один человек, сконцентрировавший на себе почти все государственные структуры и существенный бизнес в Молдове. Анализирую деятельность Центра по борьбе с коррупцией, буквально статистически просматривая список дел, чем Центр «занимался» последние года, легко разглядеть одну и ту же стандартную «силовую бандитскую схему наезда» на бизнес, арест и террор акционеров
          • +13 (13)
           Scopul intregului clan Plohotnciu este de a se imbogati ilegal cat mai rapid si de a-si mentine puterea in stat.................................................
           Bucura faptul ca nu se afla la guvernare................
           Daca era situatia inversa era sa ne prabusim cu totul...
           Acest clan este cel mai crud si mai dur.................
           Ei au toate keile in miina si nimeni nui poate orpi---
           Doar noi cetatenii putem opri toate aceste fara de legi
           Nu mai votati PD-ul ...poate si acolo sunt oameni capabili sa-si faca meseria dar asta nu schimba nimic...atit timp cat este la conducere Vlad Plohotnciu -tara este in pericol si voi cetatenii Republicii Moldova nu observati cum peste noapte va treziti cu un atac raider asupra actiunilor voastre
          • +6 (6)
           Prim-vicepreședintele Parlamentului RM, Vlad Plahotniuc, ar putea fi urmărit penal în Marea Britanie pentru sfidarea instanței, în cazul în care Înalta Curte de la Londra va constata că acesta se află în spatele transferului de acțiuni puse sub sechestru în urma ordinului instanței.
           In vara anului trecut, în urma unor decizii judecătoreşti ilegale, mai multe pachete de acţiuni ale Băncii de Economii, Moldova Agroindbank, Victoriabank şi ale societăţii de asigurări ASITO au ajuns, în mod fraudulos, în posesia unor companii off-shore. Ulterior presa, liderii de opinie au declarat că în spatele acestor acţiuni stă actualul prim-vicepreşedinte al Parlamentului.
           Despre aceasta mai scrie portalul Business New Europe, care îl citează pe avocatul Patrick Boylan, de la Simmons & Simmons.
          • +5 (5)
           Potrivit avocatului, acțiunile companiei engleze Tomdal Ltd. ar fi fost transferate către o firmă din Rusia, în ciuda ordonanței unei instanțe din Londra, care a dispus înghețarea activelor în timpul litigiului privind atacurile raider din Republica Moldova din 2010 și 2011. Or, în documentele obținute de Înalta Curte de la Londra, Plahotniuc figurează ca proprietarul economic al Tomdal Ltd., una dintre companiile ale căror acțiuni au fost transferate în băncile și companiile de asigurări din RM, fără cunoștința proprietarilor acestora, printr-o hotărâre judecătorească dubioasă. Mai mult, Plahotniuc s-a dovedit a fi proprietarul beneficiar al mai multor companiilor din Marea Britanie, în urma dezvăluirilor făcute de justiția din Anglia și Scoția. Plahotniuc ar fi încercat deja să se ascundă, invocând imunitatea diplomatică în cadrul unei instanțe din Cipru, cu privire la încălcarea unui alt ordin judecătoresc de înghețare a activelor.
          • +4 (4)
           Susținerea imunității diplomatice a fost ridicolă, iar instanța cipriotă a specificat că în temeiul legilor internaționale acesta nu poate profita de imunitate, a declarat avocatul Boylan, care a avertizat că instanțele engleze sunt preocupate serios de sfidarea curții.
           De menționat că în luna februarie 2012, un înalt tribunal din Londra l-a condamnat la 22 de luni de închisoare pe fostul proprietar al băncii BTA, din Kazahstan, Mukhtar Ablyazov, pentru încălcarea ordonanței privind înghețul unui pachet de active.
           Valurile de transferuri dubioase ale activelor, etichetate drept „atacuri raider”, au început în RM în 2010 și au atins punctul culminant în 2011.
           detinatori de pachete de actiuni au descoperit o întreagă serie de decizii judecătorești care au derulat în secret transferul unei mari părți din acțiunile lor către companiile nerezidente.
          • +4 (4)
           Apoi, în 2011, au dispărut restul acțiunilor lor din Victoriabank, un pachet de 18% din Banca de Economii a Moldovei și un pachet de control al acțiunilor din cea de-a doua cea mai mare companie de asigurări din RM, Asito.
           În toate cazurile, acțiunile au fost mutate către companii din întreaga lume, iar într-un final au ajuns la companiile din Marea Britanie.
           Bizar, dar potrivit dezvăluirilor din Anglia, Scoția și Cipru, Plahotniuc figurează, negru pe alb, ca proprietar economic al companiilor care dețin acum disputatele pachete de acțiuni, fără a se ascunde. Iar de când Plahotniuc a fost demascat drept proprietar al acțiunilor, acestea au fost transferate de cel puțin una dintre companiile britanice, Tomdal Ltd., cu scopul de a vinde acțiunile, în ciuda ordinului de îngheț al activelor.
          • +4 (4)
           În urma valurilor de atacuri raider, au devenit vizibile pachete mari de acțiuni în trei bănci importante din Moldova, un pachet de control al acțiunilor într-o bancă mai mică și un pachet de control al acțiunilor în două dintre cele mai mari companii de asigurări. Toate și-au schimbat proprietarii în 2010-2012, cu nicio claritate asupra noilor proprietari.
           Doar intr-un caz neregularitatile au fost inlaturate.
           Este vorba despre cazul de la Moldova Agroindbank, când în august 2011 un pachet de acțiuni de 27% ale unor investitori sloveni a fost transferat unor companii off-shore, în baza unei hotărâri a unui tribunal din Rusia.
           Anterior, în 2009, Moldova Agroindbank a împrumutat 20 de milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), cu finanțare suplimentară.
           Panica în rândul comunității diplomatice europene la Chișinău a fost mare, iar presiunea creștea în spatele scenei.
        • +23 (23)
         В декабре 2010 кукловод был в шаге от создания лево-центристского альянса с ПКРМ. Однако был сломан через колено еврочиновником по налогам, который пригрозил кукловоду заморозкой его счетов в европейских банках. Вот так и был создан правый «проевропейский альянс за евроинтеграцию».
     • +24 (24)
      Plahotniuc a ajuns sa se ascunda in spatele constitutieii. Solutia cea mai buna pentru RM, pentru AIE si chiar pentru PD e ca Plahotniuc sa dea dovada de barbatie si sa-si dea demisia, dar se pare ca acest fapt nu-i suride deoarece ar pierde scutul imunitatii.
      • +13 (13)
       Odata cu demisia lui Plahotniuc democratia RM va respira mai usor si imaginea RM va fi mai curata.
     • +19 (21)
      Cred ca daca va fi demis Plahotniuc, odata cu el va zbura din functie si Lupu, e simplu, Lupu e sluga lui Plahotniuc si nu va rezista fara acoperire.
      Iar odata cu ei vor pleca multi altii, fara care situatia in tara se va schimba considerabil spre bine!!!
    • +31 (31)
     Sint deacord sa fie demis Plahotniuc! Un mare criminal care a stricat reputatia Republicii Moldova!!
     Chiar dubla identitate ar fi un motiv ca sa fie demis!!!
     LA GUNOI ULINICI/PLAHOTNIUC!!!
   • +39 (39)
    Demisia lui Plohatniuc hataraste toate intrebarile.
  • +1 (1)
   Unii mafioti cer demiterea altor mafioti!
   interesant: cine pe cine??????
   la altceva nu te poti astepta in Statul Palma-barba -Cot!!!!
   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   cerem:
   desfiintata rm, ca drept politic falimentara si
   Unirea cu Patria noastra România!!!!!!!!!
 • +41 (41)
  Rusine , oare mai important este criminalul acesta decit Constitutia RM?
 • +14 (14)
  un doi,un doi,Marian Lupu la gunoi!!!!
 • +6 (6)
  Ce declarație șocantă a făcut Lupu! Dacă îl dați afară pe Plohotniuc,atunci mă dați afară și pe mine.Mai trebuie de comentat ceva aici?
 • 0 (0)
  Am citit titlul ca ”Plahotniuc sau Constipația”. Am rîs zdravăn. Mulțumesc, Unimedia. :)
 • 0 (0)
  „În această țară trebuie să existe o singură vacă sacră - Constituția și Legea”. ---cum PLM,deja sunt doua...pe cit de inalt pe atit de prost

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA