Plahotniuc face retrospectiva lui 2013

Vlad Plahotniuc a făcut retrospectiva anului 2013. Democratul a analizat într-o postare pe blogul său personal cele întâmplate în țară în anul care s-a scurs, de la cazul Pădurea Domnească, urmat criza politică și destrămarea AIE, până la succesul obținut de Republica Moldova la Vilnius, transmite UNIMEDIA.
Plahotniuc face retrospectiva lui 2013
Vlad Plahotniuc (Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

Plahotniuc scrie că personal, a făcut multe cedări în 2013, pe care nu doar că nu le regretă.  „Azi, când privesc detaşat, văd cu mai multă claritate cât de importante au fost ele pentru detensionarea unor momente şi mai ales pentru a proteja proiectul nostru politic, cel al Coaliţiei. Aceste cedări, în ciuda aparenţelor, m-au apropiat mai tare de politică, m-au implicat mai tare şi m-au făcut şi mai bine să înţeleg cât de puţin importantă este funcţia pe care o deţii, atunci când eşti legat de mâini şi de picioare prin diferite jocuri politice murdare”, menționează democratul.
 
Potrivit lui, și alți colegi din coaliție au făcut cedări, dar preferă să nu dea nume. „Nu doar eu am făcut cedări în acest an, ci şi unii colegi din coaliţie, într-un moment în care nu era timp pentru căutat vinovaţi, ci trebuia acţionat pentru oprirea crizei politice.  Societatea aştepta să vadă că suntem capabili să nu punem funcţiile mai presus de interesele ţării şi a fost un test pe care eram obligaţi să-l trecem, dacă ne doream ca ţara să iasă din blocajul politic în care era”, se mai spune în postare.
 
„Anul viitor, cetăţenii nu vor fi în situaţia să aleagă un partid sau altul, ci vor trebui să aleagă între două proiecte: cel democratic şi european, propus de Coaliţia Pro Europeană, şi proiectul comuniştilor, acela de a intra în război cu Europa şi a întoarce Modova în trecut, în izolare. Oamenii vor avea de ales între dinozaurii comunişti şi partidele democratice – care, chiar dacă au unii conducători care nu au încă o experienţă politică foarte mare, au intenţii sincere şi în acord cu dorinţa cetăţenilor, aceea de a duce Moldova în rândul ţărilor civilizate, unde ţara noastră să fie respectată şi nu pusă la colţ şi şantajată”, concluzionează politicianul.
 
Textul integral poate fi găsit pe plahotniuc.md.
 
UNIMEDIA reamintește că la finele lunii octombrie, Vlad Plahotniuc a renunțat la mandatul de deputat, retrăgându-se din Parlament în favoarea activității de partid. La scurt timp acesta a devenit blogger.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI