ora: 17:46, 23 dec 2013 5481

Plahotniuc face retrospectiva lui 2013


Plahotniuc face retrospectiva lui 2013
Vlad Plahotniuc
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie
Vlad Plahotniuc a făcut retrospectiva anului 2013. Democratul a analizat într-o postare pe blogul său personal cele întâmplate în țară în anul care s-a scurs, de la cazul Pădurea Domnească, urmat criza politică și destrămarea AIE, până la succesul obținut de Republica Moldova la Vilnius, transmite UNIMEDIA.

Plahotniuc scrie că personal, a făcut multe cedări în 2013, pe care nu doar că nu le regretă.  „Azi, când privesc detaşat, văd cu mai multă claritate cât de importante au fost ele pentru detensionarea unor momente şi mai ales pentru a proteja proiectul nostru politic, cel al Coaliţiei. Aceste cedări, în ciuda aparenţelor, m-au apropiat mai tare de politică, m-au implicat mai tare şi m-au făcut şi mai bine să înţeleg cât de puţin importantă este funcţia pe care o deţii, atunci când eşti legat de mâini şi de picioare prin diferite jocuri politice murdare”, menționează democratul.
 
Potrivit lui, și alți colegi din coaliție au făcut cedări, dar preferă să nu dea nume. „Nu doar eu am făcut cedări în acest an, ci şi unii colegi din coaliţie, într-un moment în care nu era timp pentru căutat vinovaţi, ci trebuia acţionat pentru oprirea crizei politice.  Societatea aştepta să vadă că suntem capabili să nu punem funcţiile mai presus de interesele ţării şi a fost un test pe care eram obligaţi să-l trecem, dacă ne doream ca ţara să iasă din blocajul politic în care era”, se mai spune în postare.
 
„Anul viitor, cetăţenii nu vor fi în situaţia să aleagă un partid sau altul, ci vor trebui să aleagă între două proiecte: cel democratic şi european, propus de Coaliţia Pro Europeană, şi proiectul comuniştilor, acela de a intra în război cu Europa şi a întoarce Modova în trecut, în izolare. Oamenii vor avea de ales între dinozaurii comunişti şi partidele democratice – care, chiar dacă au unii conducători care nu au încă o experienţă politică foarte mare, au intenţii sincere şi în acord cu dorinţa cetăţenilor, aceea de a duce Moldova în rândul ţărilor civilizate, unde ţara noastră să fie respectată şi nu pusă la colţ şi şantajată”, concluzionează politicianul.
 
Textul integral poate fi găsit pe plahotniuc.md.
 
UNIMEDIA reamintește că la finele lunii octombrie, Vlad Plahotniuc a renunțat la mandatul de deputat, retrăgându-se din Parlament în favoarea activității de partid. La scurt timp acesta a devenit blogger.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +15 (27)
  O retrospectiva foarte buna,care inglobeaza in sine toate realizarile actualei guvernari. Am facut pasi foarte importanti inspre Europa si cu totii am ales acest drum important. O guvernare democrata,functioanala si foarte bine organizata..de asta avem nevoie pentru viitorul prosper al tarii.

  Sunt cetățean activ
  • +15 (27)
   Actuala coalitie de guvernare a realizat un mare succes in parcursul european de succes al RM si totul datorita profesionismului unor politicieni ca Plahotniuc care au shtiut sa puna accentul pe interesul cetatenilor si pe dorintele personale
   • +15 (25)
    Sunt ferm convins ca anume datorita acestor oameni RM isi va inscrie in istorie cea mai mare realizare dupa independenta
    • +16 (26)
     Cit nu ar fi criticat de unii ,Vlad Plahotniuc oricum ramine a fi un om respectat de cetatenii RM, el a demonstrat ca se poate de gasit solutii decente pentru a iesi din criza politica.
     • +13 (27)
      Cred ca anul ce a trecut intradevar a fost unul productiv si in mare masura datorita intelepciunii lui Plahotniuc ce a putut linisti spiritele in unele momente tensionate, s-au asezat cu totii la masa de dialog si avem acum o guvernare democrata.
      • +15 (25)
       Nu cred ca careva critici si acuzati isi mai au rostul si careva probabilitate de adevar odata ce RM paseste cu pasi hotariti spre atingerea obiectivului integrarii europene


       Sunt cetățean activ
       • +14 (24)
        Uneori in politica e cazul sa se faca un pas lateral pentru ca mai apoi sa se mearga cu succes inainte si Vlad Plahotniuc este una din persoanele ce a putut sa faca acest pas in favoarea interesului statului Republica Moldova.
        • +12 (24)
         Un lucru important a fost facut in anul 2013 si anume s-au evitat alegerile anticipate ce nu era sa ne aduca nimic nou pe scena politica , aceleasi partide erau sa intre in Parlament si aceiasi politicieni trebuiau sa se aseze la masa de negocieri. Vlad Plahotniuc si partidul PDM au gasit limba comuna cu colegii si au format o coalitie puternica careia ii reuseste de minune acum sa guverneze.
         • -12 (24)
          Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
          Voi ce vati mutat de la prime.md aici? Ian mars la cuibusorul vostru!!
          • +11 (23)
           Am incredere ca am ales cea mai buna optiunea pentru bunastarea noastr,si anume guvernarea actuala. Imi pare rau ca pentru o schimbare in politica am avut nevoie de acel caz neplacut de la Padurea Domneasca,dar ceea ce a urmat a fost bine pentru tara noastra. Au fost reviziuite actiunile coaltitiei si s-a trecut la alt sistem de guvernare,mult mai efectiv si democratic. Retrospectiva este foart buna,si constat de V.Plahotniuc are un mod de expunere foarte eficient,corect si util!!!!!!!!!

           Sunt cetățean activ
          • -5 (23)
           Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
           Patani!!
           Da voi si v-ati adunat tati aici ca mustele, este vreun c***t pe aici, aaa despre sefu vostru se vorbeste.
          • +2 (6)
           Alex!
           Iti inchipui ai avut dreptate , vad ca astea te-au blocat repede.
           Unde e Plahotniuc acolo si ei cu minusurile si comentariile lor!
          • +1 (5)
           Lucreaza baietii nu-i gluma, se vede ca le platesc bine, lucreaza si peste program)))
          • +2 (6)
           Iar de Plahotniuc ce sa mai zicem!
           Anul 2013 pentru el a fost unul cu succes, a furat binisor,
 • -7 (21)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Face retrospectiva ce a mai furat,și ce nu a reușit să fure.
  • +12 (18)
   Cred ca viitorul RM trebuie privit prin prisma relizarilor la nivel de tara si nu a esecurilor proprii sau a unui grup pe care-l reprezinti
   • +3 (3)
    da da prin prisma, asta tea dictat shefu plahotniuc, e fix ceea ce spune el, el tot priveste prin "prisma" furtului privatizarii si mafiotizarii a tarii, mita la stinga si la dreapta, si cumpararea tuturor judecatorilor, prismo ce esti ...
    cel mai putred partit din Moldova ESTE PD, si toti clowni de sus care voteza cu plus sunt fix asa clowni ca tine! prisme proaste, mai aveti sa timpita si sa prostiti lumea asta ????? MAGARILOR !!!!!!!!!
 • -10 (20)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Iată și lista pupătorilor de serviciu...
 • +2 (4)
  Îl auziți,cică "era legat de mâini și picioare prin diferite jocuri politice murdare". El ce crede,că a nimerit în țara proștilor sau o spune aceasta pentru extraterești? Este cineva mai murdar, decăt Plohotniuc în această țară?
 • +1 (3)
  Nici nu am citit articolul, dar nu cred ca a scris ceva bun... Acest hot ar trebui tras in teapa in Piata Marii Adunari Nationale!!! Cine nu e de-acord cu mine sa puna minus!!!
 • 0 (0)
  Cazul Padurea Domneasca demonstreaza cit de criminalizata este aceasta tara la nivelele cele mai inalte. Nu insasi crima, dar tainuirea ei. Este un semn pentru oamenii de rind, un mesaj dat de autoritati: Stati cuminti si nu va bagati, noi suntem Statul noi facem ce vrem si ucidem pe cine vrem si cind vrem, furam cit vrem s.a. si pentru asta nu purtam nici o raspundere !!!

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA