ora: 15:19, 19 apr 2017 4854
Autor: Eugen Durbala

Plahotniuc comentează pe blogul său inițiativa PSRM: O ficțiune politică


Plahotniuc comentează pe blogul său inițiativa PSRM: O ficțiune politică
Foto: UNIMEDIA

Liderul Partidului Democrat a publicat un material prin care se declară împotriva votului mixt, propus de Igor Dodon și că această inițiativă este un proiect fals.

„Socialiştii şi Igor Dodon încearcă însă să meargă acum împotriva voinţei cetăţenilor, care îşi doresc ca deputatul să fie ales de popor în mod direct (de altfel, exact cum este ales şi Preşedintele!). De ce totuşi Igor Dodon a cerut pentru preşedinte alegeri directe, dar pentru organul legislativ suprem nu doreşte să aibă aceiaşi abordare?! E foarte simplu. Pentru că vorbele socialiştilor cum că ar fi pregătiţi de schimbarea clasei politice sunt o ficţiune. Declaraţia lor privind necesitatea respectării dorinţei poporului – o tratează tot ca pe o ficţiune, pe care o folosesc doar atunci când coincide cu interesele PSRM şi când trebuie să se mai joace, pentru a câta oara, cu vectorul geopolitic, scrie Plahotniuc pe blogul său.

Liderul PD mai scrie că iniţiativa socialiştilor privind introducerea sistemului electoral mixt este o ficțiune și că este doar o încercare de a stopa introducerea votului uninominal.

„PDM este pregătit să le ofere cetăţenilor dreptul de a alege în mod direct deputatul, sa aibă parte de alegeri populare adevărate, în sistem uninominal. Acest lucru se va produce indiferent de încercările PSRM de a stopa acest proces”, se mai arată în postare.
 
Vladimir Plahotniuc spune că va face asta, în pofida faptului că PSRM ameninţă că nu va participa la alegerile parlamentare din 2018.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA