ora: 17:43, 15 feb 2013 7521
Autor: Cristina Buzovschi

Plahotniuc a fost mai întâi „lipsit de încredere” și apoi demis!


Plahotniuc a fost mai întâi „lipsit de încredere” și apoi demis!
Vlad Plahotniuc, prim-vicepreședintele Parlamentului
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
(Update 17:40) Comisia juridică, numiri și imunități a avizat proiectul de demitere a lui Vlad Plahotniuc din funcția de prim-vicespeaker și a propus-o spre aprobare plenului. „Noua Alianță” a votat pentru demiterea lui Plahotniuc.

(Update 17:38) Deputații din „noua Alianță”, denumire dată de Lupu, i-au acordat votul de neîncredere democratului Vlad Plahotniuc.

(Update 17:31) Tudor Deliu, deputat PLDM: „DL președinte, ați face mai bine să nu faceți referire la Regulamentul Parlamentului. Hotărârile care nu au referința la norma de drept, nu trebuie să treacă prin comisie”.

(Update 17:30) Marian Lupu: „Mergem cu încălcarea Regulamentul și supunem la vot hotărârea care nu a fost avizată de Comisie. Să-i satisfacem pe colegii din noua Alianță”.

(Update 17:25) Liberal-democrații au insistat mai întâi să-i acorde votul de neîncredere lui Vlad Plahotniuc și apoi să supună votului proiectul de demitere din funcția de prim-vicepreședinte al Parlamentului, deținută de democrat, dar care nu mai există din moment ce a fost lichidată.

Vlad Plahotniuc a declarat, după ce a fost lichidată funcția de prim-vicepreședinte al Parlamentului, că-ți dă demisia. Comisia Juridică, numiri și imunități pregătește avizul proiectului de demitere, înainte ca proiectul să fie supus votului.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +17 (21)
  nu avem incredere in el!! Ma bucur ca sa dus din Parlament
  • +13 (19)
   EL MAI INTII A VFOST UN BANDIT APOI MAFIOT SI PEURMA POLITICIAN
   • +11 (17)
    TIMPUL DICTATURII DIN CULISE A TRECUT DEJA
    PLOHOTNIUC TIMPUL TAU A EXPIRAT
    • +13 (15)
     adevarul mereu ese la suprafata ca si in cazul dat crimele lui Plohotniuc deja au trecut , timpul lor a trecut a fost bine sa fii
     mafiot respecta legea si urmeaza consecintele
     • +13 (15)
      Plahotniuc, rechizitoriul presei
      Cafeneaua Guguță, din centrul capitalei, al cărei preț estimativ este de 2 milioane de euro, a fost cumpărată de „Finpar Invest” SRL, o firmă ce se presupune că ar fi a lui Vlad Plahotniuc, cu doar trei sute de mii de euro. Insulele din parcul „La izvor”, cu o suprafață de 1,5 ha, vor fi atribuite unui restaurant al firmei „Finpar Invest” S.R.L. Acestea sunt doar câteva cazuri în care s-a vehiculat numele vicespicherului Plahotniuc. Alte numeroase scandaluri aflându-se în centrul unor dosare dubioase şi nerezolvate.
      • +13 (15)
       Top atacuri raider marca Plahotniuc
       În vara anului 2011, asupra a patru bănci din Moldova (MAIB, Victoriabank, Univesalbank, Banca de Economii), dar și companiei ASITO, s-au efectuat atacuri raider de preluare frauduloasă de acțiuni. Încă atunci, prim-ministrul Vlad Filat ceruse demisia lui Valeriu Zubco, procurorul general. În urma acestor atacuri, cinci investitori europeni de la Moldova Agroindbank au fost deposedați de 27,5% din acțiunile băncii ori echivalentul a 30 de milioane de dolari. Totuși, acționarii și-au recuperat pachetul de acțiuni. În urma atacului asupra Universalbank, 78% din acțiunile băncii au trecut în proprietatea unei companii off-shore din statul Panama. BEM-ul a pierdut 16,5% din acțiuni în favoarea unei firme off-shore din Noua Zeelandă. Un grup de acţionari de la Victoriabank a fost deposedat de un pachet de 5% de acţiuni ale băncii. În cazul ASITO, o firmă off-shore a primit 40% din acţiunile acesteia.
       • +13 (13)
        Dubla cetăţenie, dubla identitate
        Desigur, Vlad Plahotniuc nu va recunoaște niciodată apartenența la aceste acţiuni dubioase. Avocaţii săi care au făcut demersuri în Cipru și Marea Britanie au spus: angajatorul lor nu este urmărit de Interpol, e curat ca lacrima! Dacă Plahotniuc este un om onest, de ce a avut nevoie de dublă identitate? De ce în paşaportul moldovenesc purta numele Plahotniuc, iar în cel român – Ulinici? După ce informația a ajuns în vizorul presei și al opiniei publice, Plahotniuc a refuzat identitatea Ulinici, cu atât mai mult cu cât o persoană cu dublă cetăţenie încalcă legislaţia internaţională.
        Menţionăm că Vlad Plahotniuc este proprietarul hotelului de lux „Nobil”, al posturilor TV 2Plus, Canal 3, Prime TV, Prime FM.
        • +8 (8)
         In primul rind Plahoi a fost prins facind mahinatii si vinzind tara, apoi a fost lipsit de incredere si in consecinta demis! Este un analfabet, cum poate prezida o sedinta de Parlament ??
         • +6 (6)
          Воронин даже не знал, что его гнев и «невротическое чувство справедливости» управляется из небольших комнат «Nobil Club»-а, и что вся логистика его «спонтанных решений» тщательно готовилась в этом ночном клубе, главном штабе диверсий Владимира Плахотнюка.
          • +6 (6)
           Вот лишь верхушка этой пирамиды «посетителей Nobil Club»-а и «носителей секретных телефонов»: министры (Додон, Балдович, Лазэр), советники Воронина (Рейдман), представители охраны и личные секретари Воронина, представители компартии (Лупу, Степанюк)
          • +6 (6)
           С большим трудом можно найти хоть мало-мальски заметное дело в Молдове, которое не присвоил бы Плахотнюк посредством террора, уголовных дел, судебных манипуляций и явных уголовных злоупотреблений.
          • +6 (6)
           Также почти невозможно найти в реестре недвижимости и участков Кишинева объектов, представляющих хоть какой-то интерес, которые в конечном счете не оказывались бы во владении Плахотнюка, будь то в результате «коммерческих» транзакций с участием органов террора («Центра по борьбе с теми, кто сопротивляется передать Плахотнюку бизнес»)
          • +8 (8)
           Ce s-a întâmplat în biroul lui Vlad Plahotniuc în ajunul ședinței de astăzi a Parlamentului, unde s-a decis lichidarea funcției de prim-vicepreședinte al Parlamentului?
           -În noaptea de 14 spre 15 februarie toate structurile care fac parte din „holdingul” lui Plahotniuc au fost mobilizate și chemate la oficiul de pe strada Cantemir 1/1. Oamenii au fost aduși cu mașinile serviciilor personale de securitate ale lui Plahotniuc.
           - Printre „oaspeți” au fost observați atât deputați PD (Candu, Guma etc), cât și deputați PL (V. Munteanu, Popa), precum și B. Zumbreanu (Centrul Anticorupție), Jizdan (MAI). Scumpii „oaspeți” erau aduși cu un lift special din parcarea subterană și până în biroul lui Plahotniuc.
          • +8 (8)
           Se observă o activitate specială din partea agențiilor de securitate, în regim de urgență sunt selectate persoane dubioase, le sunt eliberate documente și armament (Conducătorul este D. Damir). Sunt aduse o serie de numere de înmatriculare din Transnistria, România și Bulgaria (responsabil de realizare și transportare – C. Botnari). La etajul 4 al oficiului sunt distruse cu viteză maximă documente scoase de la Procuratura Generală, Procuratura municipală, Ministerul Tehnologiei Informaționale și de la Camera de Înregistrare. O agitație aparte au stârnit copiile mărturiilor lui Proca (reținut de poliția din Moscova), obținute prin legăturile lui R. Usatîi de la informatorii lui din organele de drept din Federația Rusă. În oficiu au fost aduse sume mari de bani în valută națională și în dolari USD (responsabili N. Politova și S. Eralov). Este stabilit un regim special de securitate, sunt restrase telefoanele mobile, este interzisă circulația cu transportul…
          • +7 (7)
           Se vede clar un razboi politic, intre Plahotniuc si Filat, unde Plahotniuc a fost cel care a atacat primul prin asaltul de azi dimineata la FISC!
           Din cite vad Plahotniuc vrea sa faca sau deja face o lovitura de stat! El trebuie neaparat inchis! Sint sigur ca sint o multime de dovezi, acuzatii care ii pot fi inaintate ca sa steie ani grei.
          • +2 (2)
           Vezi, domnule Plahotniuc, rau faci, rau ajungi. La cate pacate ai facut, la cate crime, furturi, minciuni ai facut, la fel de rau o sa ajungi. Vezi dumneata, ca in ziua de azi se mai intampla si minuni... cei rai sunt pedepsiti. Dumneata ai facut multe lucruri, fara ca sa-ti dai seama de consecinte, sau chiar ai credut ca totul in ziua de azi se poate cumpara cu bani, sau poti sa-i santajezi pe toti cu moartea?
           Imi pare rau de familia, de copii dumitale, care o sa sufere pe urma pacatelor pe care le faci si mai ales pe care le-ai facut pana acum. Cate familii, cati copii si batrani din tara noastra sufara de pe urma dumitale... o sa ajungi la vremuri taaaare grele... pregateste-te!!!
          • +2 (2)
           Eu cred ca Vlad Plahotniuc de data aceasta nu va scapa din aceasta incurcatura atit de usor. Daca de capul lui s-a apucat Vlad Filat, care de 3 ani deja rabda faradelegile lui Plahotniuc doar pentru a mentine AIE, dar totul are o limita!
           Cum a mentionat domnul Filat, Plahotniuc va raspunde pentru tot ce a facut, si nu cu o luna sau 2 in urma ci chiar cu ani in urma!
           Sper sa fie demis! Si odata cu el sa fie demise si slugile dumnealui!
          • +1 (1)
           Toate aceste comentarii sint standarte si scrise de pe citeva conturi simultan, ne crede-ti bre prosti de tot????
           Chiar credeti ca eu si restul cetatenilor o sa cred acest "bred" al vostru???, Unde sint dovezi, probe?????


           Sunt cetățean activ
          • +1 (1)
           In loc sa scrii aceste prostii si dezinformare in masa mai bine intreabati-va pentru asta am iesit noi in PMAN pe 7 aprilie 2009???
           Si eu si voi si miile de tineri, ca sa fie tradati???
           Intreabati-va doar pe colegii din AIE a tradat Rosca-2, sau poate si pe voi, si pe mine si viitorul vostu, si viitorul copiilor vostri, hai curaj puneti-va toti aceste intrabari care ii lingeti umil degetele stapinului..."


           Sunt cetățean activ
        • -6 (8)
         Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
         Cind era Serafica fara Frica prim-vicespeaker...pe Filat nu il deranja nimic..si totul era bats..cum..a urcat in functie cineva de la PD...mai ales V. Plahotniuc, premierul vedea negru in fata ochilor...cam banal...
     • -10 (16)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      ei si acum ce o sa mai hamaiti pe site pe cine o sa mai dati vina pentru actiunile ilegale ale lui phileat?si cum zicea phileat ,,WELCOME-HARBUZUL S-A COPT"
   • -6 (6)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Dar de ce vorbesti de el la trecut? A patit ceva?
  • +11 (15)
   În solicitarea Interpolului se vorbește despre gruparea criminală Solntsevskaya, care a înfiorat Rusia, după care s-a extins și în alte țări, grupare cu care ar avea legături Vlad Plahotniuc.
   „Începând cu anul 2005 structurile noastre competente au adunat informații care au scos la iveală afaceri de proporții cu imobiliare în Desenzano del Garda și Sirmione, în spatele cărora au stat operatori financiari străini, legați cu principalele grupări oligarhice din Rusia. Aceste persoane veneau în Italia cu zboruri private, la indicația grupărilor criminare, precum Solntsevskaya”, se spune în solicitarea Interpol.
   • +10 (14)
    Potrivit documentelor, aceste persoane mergeau în Italia pentru o perioadă scurtă de timp și investeau sume enorme de bani de proveniență ilegală în afaceri hoteliere și imobiliare de lux. Alegerea obiectului investiției revenea unor persoane dubioase care joacă roluri de intermediari și care activează pe întreg teritoriul Italiei.
    În actele Interpol se mai spune că banii spălați prin asemenea operațiuni sunt proveniți din furturi, eschivare de la impozite și alte activități ilegale.
    • +10 (14)
     Mai jos urmează o serie de nume, printre care și controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, actual prim-vicepreședinte al Parlamentului RM.
     Or, monitorizarea de către Interpol înseamnă, de fapt, că Plahotniuc este văzut ca element activ al grupării criminale Solntsevskaya, care se ocupă la negru cu spălarea banilor și tinde să se extindă impunător dincolo de hotarele Rusiei.
     • +10 (14)
      Putem presupune că nu integrarea europeană îl preocupă pe Vlad Plahotniuc, ci ștergerea urmelor activității sale criminale pe teritoriul UE, dar și promovarea intereselor grupării criminale Solntsevskaya în UE, prin Republica Moldova.
      Afilierea unui demnitar din fruntea statului cu gruparea criminală Solntsevskaya poate afecta nu numai relațiile RM cu UE, dar și cu Rusia, acolo unde lupta cu organizațiile criminale este vehementă.
      Totodată, relațiile lui Plahotniuc cu gruparea Solntsevskaya ridică semne de întrebare și referitor la tranzacțiile făcute cu acțiunile Victoriabank, care sunt deținute de proprietari din Federația Rusă.
      • +10 (14)
       Situația poate fi privită și prin prisma cazului Magnițki. Or, Plahotniuc a început să-și extindă influența în sistemul bancar în 2008, anume când pe conturile a două companii fictive din Moldova, Bunicon-Impex SRL şi Elenast-COM SRL, deschise la Banca de Economii, ar fi fost transferați din Federația Rusă 52 de milioane de dolari, bani delapidaţi de la o bancă rusă. Ulterior, banii ar fi fost transferaţi de la BEM pe conturi din Austria, Cipru, Estonia, Finlanda, Letonia și Lituania, Elveția și Hong Kong. Zilele trecute și presa britanică scria că Republica Moldova este punct-cheie în schema spălării de bani din cazul Magniţki.
       • +10 (14)
        Relevant este și faptul că Valentina Litvinov a fost îndepartată din funcția de șef al Biroului național Interpol. Contractul ei, care a expirat recent, nu a fost prelungit, iar acest lucru nu poate avea loc fără consimțământul Interpolului, ceea ce demonstrează reacția conducerii de vârf a Interpolului la minciunile publice ale Valentinei Litvinov privind monitorizarea lui Plahotniuc.
        • +1 (1)
         Toate aceste comentarii sint standarte si scrise de pe citeva conturi simultan, ne crede-ti bre prosti de tot????
         Chiar credeti ca eu si restul cetatenilor o sa cred acest "bred" al vostru???, Unde sint dovezi, probe?????


         Sunt cetățean activ
         • +1 (1)
          In loc sa scrii aceste prostii si dezinformare in masa mai bine intreabati-va pentru asta am iesit noi in PMAN pe 7 aprilie 2009???
          Si eu si voi si miile de tineri, ca sa fie tradati???
          Intreabati-va doar pe colegii din AIE a tradat Rosca-2, sau poate si pe voi, si pe mine si viitorul vostu, si viitorul copiilor vostri, hai curaj puneti-va toti aceste intrabari care ii lingeti umil degetele stapinului..."


          Sunt cetățean activ
          • +1 (1)
           Am pus si mai sus aceleasi comentarii pentru ca nu mai suport aceasta prostie pe care vad ca o faceti pe aici lingailor, credet-ti ca promovati ceva prin asta?????
           Mai tare ii faceti pe oameni sa va urasca si pe voi si pe spatinii vostri....

           Sunt cetățean activ
  • -8 (16)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   ei si acum ce o sa mai hamaiti pe site pe cine o sa mai dati vina pentru actiunile ilegale ale lui phileat?si cum zicea phileat ,,WELCOME-HARBUZUL S-A COPT"
  • +9 (13)
   Aha... bucurati-va. Credeti ca tare se tinea el de fotoliul cela...
   Show pentru pr**hti.
   • -6 (10)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    pai azi isi i-au premiu in sfirsit!!!dar ca sint limitati la vedere de culoarea verde...sau rosie deja...?!
  • 0 (0)
   astfel fak numai tradatorii si criminali cum sunt cei din pldm si pcrm,,,trebue sa asistam de urgenta la demiterea lui filat,,ca tot acest taraboi de la el a inceput,,demisia FILATE
 • +8 (16)
 • +13 (15)

  lovitura dura pentru un asa individ arogant si increzut in sine ;)))
  nui nimic, am impresia ca el si dupa gratii va ajunge
  • -7 (7)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   este cineva mai arogant...
   iata acum vom vedea cine il va impiedica sa faca "basmele de reforme"
 • +10 (16)
  Mai bine noua alianta, dechit cu coruptii din vechea alianta. Despre Lupu nam ce spune ca stim cu totii ce rahat este, dar Ghimpu? Asta e dreptatea care ai promiso oamenilor, astai lupta cu coruptiea? Mincinosule, Lasule. Nu te mai crede lumea niciodata.
  • -7 (7)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   tu inca nu ai realizat ce pe ce se schimba lasa ca intelegi curand
  • -7 (7)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Imi inchipui ca cu comunisti o sa iti fie mult mai bine. Daca sa luam asa multi ''demnitari'' au promis marea si sarea dar au facut zero. ''Ne-au uns ochii'' cu vizitele demnitarilor europeni, dar de aici s-au imbogatit pe seama noastra. Cine e mai bun Filat? Voronin? PLDM? PSRM? PCRM? si restul ''ingerilor''? Sa-si dea demisia si Filat, poate atunci in sfirsit va fi ordine in tara...
 • +13 (15)
  Nu sa dus din parlament, sia dat demisia din vice spicher. Ramine deputat cu imunitate parlamentara- adica nu sa schimbat mai nimic.
 • +8 (12)
  rafuiala intre hoti, iar poporu chinuit si neputincios asista
 • -9 (15)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  ma uitameste din ce in ce mai mult curajul si fermiatatea acestui politician, daca uneori e modes e pentr uac asa i-e firea, dar azi chiar ma socat prin barbatia sa - Plahotniuc eset puetre.
  Va cuteza si Filat sa iasa din tufis sa vina sa raspunda pentru nemumaratele sale prosti ale sale?
 • -10 (14)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  A mai ramas un Vladuţ!
  Demisia prim-ministrul Filat!!!
  Lipsiti de imunitate parlamentara si ambii la duba!!!
 • +9 (9)
  Ma duc sa sarbatoresc!!!
  Dar mai trebuie de-l si pedepsit pentru tot raul pe care la facut!

  Sunt cetățean activ
 • +7 (9)
  Ma pis eu pe asa Alianta, cu un debil ca Ghimpu si un ticalos ca Lupu.
 • +6 (8)
  666 de la cccec azi au dat ultima lovitura ca cunosc tare bine ca odata cu caderea stapinului fe la putere va ttebui si ei sa fuga primi di tara ca sa nui bage la duba...
 • 0 (0)
  «Независимый» телеканал Publika, известный своей лояльностью к олигарху Владимиру Плахотнюку, объявил о вхождении в партнерство с американской медиа-корпорацией CNN.
  http://omg.md/Content.aspx?id=108444&lang=3

  Sunt cetățean activ
 • 0 (0)
  Are multe televiziuni
  Cu aceleaşi viziuni
  Şi toate ca una
  Acceptă ...minciuna.
 • 0 (0)
  minus unu.. mai trebuie inka un minus.. pe internet deja este informatie despre distrugerea documentelor din procuratura generala.. plahotniuc isi sterge miinile.. nou alianta a votat neincrederea in plahotniuc dar pe de alta parte poporul nu are incredere nici in filat dupa ce aluat exemplu de la roshca.. trebuie urgent alegeri anticipate.. noi trebuie sa decidem de cine avem nevoie si pe cine sa i izgonim..

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA