Plahotniuc a fost mai întâi „lipsit de încredere” și apoi demis!

(Update 17:40) Comisia juridică, numiri și imunități a avizat proiectul de demitere a lui Vlad Plahotniuc din funcția de prim-vicespeaker și a propus-o spre aprobare plenului. „Noua Alianță” a votat pentru demiterea lui Plahotniuc.

(Update 17:38) Deputații din „noua Alianță”, denumire dată de Lupu, i-au acordat votul de neîncredere democratului Vlad Plahotniuc.
Plahotniuc a fost mai întâi „lipsit de încredere” și apoi demis!
Vlad Plahotniuc, prim-vicepreședintele Parlamentului (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

(Update 17:31) Tudor Deliu, deputat PLDM: „DL președinte, ați face mai bine să nu faceți referire la Regulamentul Parlamentului. Hotărârile care nu au referința la norma de drept, nu trebuie să treacă prin comisie”.

(Update 17:30) Marian Lupu: „Mergem cu încălcarea Regulamentul și supunem la vot hotărârea care nu a fost avizată de Comisie. Să-i satisfacem pe colegii din noua Alianță”.

(Update 17:25) Liberal-democrații au insistat mai întâi să-i acorde votul de neîncredere lui Vlad Plahotniuc și apoi să supună votului proiectul de demitere din funcția de prim-vicepreședinte al Parlamentului, deținută de democrat, dar care nu mai există din moment ce a fost lichidată.

Vlad Plahotniuc a declarat, după ce a fost lichidată funcția de prim-vicepreședinte al Parlamentului, că-ți dă demisia. Comisia Juridică, numiri și imunități pregătește avizul proiectului de demitere, înainte ca proiectul să fie supus votului.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub