Plahotniuc, în vizorul CNI. Fostul deputat este bănuit că nu și-ar fi declarat toate averile

Comisia Naţională de Integritate urmează să decidă astăzi dacă iniţiază proceduri de control pe numele a şapte persoane cu funcţii de răspundere. Totodată, CNI va examina  rezultatele controlului pe numele a încă cinci demnitari.

Unul dintre funcționarii vizați este și prim-vicepreședintele Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, dar și procurorul adjunct al municipiului Chişinău Vasile Gherasimenco. Cei doi sunt bănuiţi că nu şi-ar fi declarat toate averile pe care le deţin, scrie site-ul moldovacurata.md, citat de UNIMEDIA.

Plahotniuc, în vizorul CNI. Fostul deputat este bănuit că nu și-ar fi declarat toate averile
Vladimir Plahotniuc, prim-vicepreşedintele PDM (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

În atenţia Comisiei au intrat şi patru persoane cu funcţii de răspundere din cadrul Consiliului raional Ungheni, despre care sursa citată a relatat că au plecat într-o deplasare în Lituania, pe bani publici, fiind însoţiţi de rude şi prieteni. Este vorba de preşedintele raionului Ungheni, Iurie Toma, vicepreşedintele  CR Ungheni Petru Langa, contabilul Secţiei cultură şi turism al CR Ungheni, Tatiana Scripcari, şi consultantul Centrului de Resurse şi Atragere a Investiţiilor, din cadrul aceleaşi instituţii, Eugenia Rotari. Pe numele acestora se va decide iniţierea procedurii de control privind eventualele încălcari a regimului juridic privind conflictul de interese.

Un alt caz care va fi discutat la CNI este cel al primarului comunei Regina Maria, raionul Soroca. Acesta este bănuit că ar fi favorizat câştigarea unei licitaţii publice de către firma soţiei sale.

Pub

Tot în cadrul şedinţei vor fi expuse şi rezultatele controlului pe marginea eventualelor încălcări a regimului juridic al declarării veniturilor şi proprietăţii de către: Eduard Bănăruc, secretar general adjunct al Cancelariei de Stat; Ion Muruianu, judecător al Curţii de Apel Chişinău; Ion Bobeica, primar al orăşelului Vatra din municipiul Chişinău şi Lida Carpenco, primar al satului Iujnoe, raionul Cahul.

UNIMEDIA amintește că luni, 28 octombrie, Vlad Plahotniuc a anunțat că renunță la mandatul de deputat. Într-un briefing de presă acesta a enumerat câteva motive ce au stat la baza deciziei sale, menționând că nu a venit în politică pentru imunitatea parlamentară. Totodată, prim-vicepreședintele PDM a îndemnat membrii Comisiei Naționale de Intergitate să-i verifice declarațiile de avere.  

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub