PL și PLDM au părăsit sala de ședințe a CMC. Ședința a fost închisă din lipsă de cvorum

Fracțiunile Partidului Liberal și Partidului Liberal Democrat au părăsit sala de ședințe a Consiliului municipal Chișinău, transmite UNIMEDIA. Asta pentru că fracțiunea PCRM și reprezentanții PSRM insistă pe „chestiuni politice”. În sala au rămas doar cei 23 de consilieri comuniști și un consilier din partea Partidului Socialiștilor. Din lipsă de cvorum, ședința a fost înschisă.

„Toate responsabilitatea revine fracțiunii PCRM. Ei nu se ocupă de problemele locuitorilor, ci de Marșuri și Aderarea la Uniunea Vamală Euroasiatică. Nu pentru asta au fost delegați de către alegători”, a declarat consilierul PLDM, Ghenadie Dumanschi.
PL și PLDM au părăsit sala de ședințe a CMC. Ședința a fost închisă din lipsă de cvorum
Fracțiunea PCRM din CMC (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Și liberalii i-au acuzat pe comuniști de blocarea activității în Consiliu. „Eu sunt la al treilea mandat de consilier municipal, dar nu am văzut asemenea dezastru. De aceea, suntem nevoiți să părăsim sala de ședințe”, a spus consilierul PL, Oleg Cernei.

„De patru luni nu am luat nicio decizie în CMC. Dacă două luni mai continuă așa vom ajunge la dizolvarea CMC”, a avertizat primarul Dorin Chirtoacă.

UNIMEDIA menționează că fracțiunea PCRM și reprezentanții socialiștilor au declarat că vor include pe ordinea de zi „Interzicerea marșului unirii” și aprobarea ”unui apel către Parlament în care să solicite aderarea la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan”. Dacă ședința ar fi continuat, PCRM și PSRM ar fi putut vota aceste două decizii, deoarece dețin majoritatea simplă. Într-un final, PL și PLDM au părăsit ședința. 

Precizăm că ședința urma să fie reluată la ora 14:00. Comuniștii au venit la timp, însă consilierii AIE s-au făcut așteptați. În cadrul ședinței de astăzi nu au reușt decât să dezbată ordinea de zi.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub