ora: 21:25, 01 mar 2014 3974
Autor: Cristina Buzovschi

PL: Rusia repetă în Ucraina scenariul din Republica Moldova și Georgia


PL: Rusia repetă în Ucraina scenariul din Republica Moldova și Georgia
Foto: pl.md

Partidul Liberal condamnă decizia votată în unanimitate de către Duma rusească de a trimite armata Federației Ruse în Ucraina, transmite UNIMEDIA.

Potrivit liberalilor, agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina repetă scenariul Republicii Moldova din 1992, când a fost declanșat conflictul armat de pe Nistru, și cel al războiului din Georgia, 2008 – în toate aceste 3 situații, Federația Rusă a trimis forțe armate, creând teritorii separatiste: Transnistria(din Republica Moldova), Akhazia(din Georgia), iar acum Crimeea(din Ucraina).

PL condamnă politica ocupantă a Federației Ruse și consideră că fiecare stat are dreptul să decidă de sine-stătător la care Uniune să adere.

„Agresiunea Rusiei în Republica Moldova, Georgia și acum Ucraina demonstrează, repetat, dorința Federației Ruse de a restabili dominația în vecinatate așa cum a fost pe timpul Rusiei țariste și a URSS-ului. PL considera ca pretinsele „argumente” și pretextele dubioase ale Rusiei de „protejare” a cetățenilor ei nu sunt decât niște invenții și povești pentru copii. Adevărul este că Rusia nicicum nu se poate debarasa de politica sa imperialistă”, se menționează în declarația PL.

PL militează pentru integritatea teritorială a Ucrainei, susținând viitorul european al acestei țări și cere Federației Ruse să oprească imediat agresiunea nedisimulată şi să-şi retragă militarii din Crimeea.

Totodată, PL solicită Coaliției de guvernare și președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, să adopte în regim de urgență o Declarație oficială din partea Republicii Moldova în care să condamne agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei pentru că s-a încălcat suveranitatea ei și pentru a preveni o situație similară și în Republica Moldova.

UNIMEDIA precizează că deocamdată conducerea Republicii Moldova nu a luat atitudine și nu a anunțat o poziție oficială față de decizia Federației Ruse de a trimite trupe militare în estul și sudul Ucrainei

Liderul PLDM, Vlad Filat, a făcut o declarație pe Facebook, cu privire la tensionarea situației în Ucraina.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +2 (2)
  Trebue toate tarile lumii sa condamne agresiunea timperiului moscovit asupra Ucrainei...Sa ceara ajutor de la UE si SUA pentru apararea integritatii Ucrainei...Poporul rus nu are nevoe de Crimeia abhazia osetia transnistria unde cremlinul cheltue miliarde...Rusii trebue sa scoata hunta imperialista din cremlin si totul va fi bine...

  Sunt cetățean activ
 • +3 (3)
  I.Sturza spune ca in situatia creata "Republica Moldova trebuie să întoarcă Aeroportul Internațional Chișinău care l-a dat în concesiune unei firme din Rusia".
 • -5 (7)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Браво, Гимпу !
 • +2 (2)
  Si Filat s-a expus .... Interesant care va fi pozitia lui Voronin si Dodon ....
 • +1 (1)
  rusii se infoaie in pene,dar sint o basina. trebuie pusi definitiv la punct.
  Acum e timpul sa fugarim armata de ocupatie din Moldova. Daca nu avem o conducere din slugi rusesti au sa faca acest lucru acum. Sa vedem...
 • +1 (1)
  Iată așa se formează o uniune euroasiatică , cu tancurile.Din ce în ce rusiea o să devie tot mai "iubită"
 • 0 (0)
  ce scriu rusii despre rusi https://www.youtube.com/watch?v=P5Mpzw7uGXQ

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA