Pirkka Tapiola, decorat de Igor Dodon cu „Ordinul de Onoare”

Fostul Şef al Delegaţiei UE în Republica Moldova Pirkka Tapiola a fost decorat de președintele Igor Dodon cu „Ordinul de Onoare”.

Pirkka Tapiola, decorat de Igor Dodon cu „Ordinul de Onoare”
(Foto: facebook.com/Igor Dodon)

Igor Dodon spune că Tapiola este unul din ambasadorii care a încercat și i-a reușit să excludă geopoliticul și a îndemnat Republica Moldova spre reforme.

„Am mulțumit diplomatului pentru aportul său semnificativ în dezvoltarea relațiilor între Republica Moldova şi Uniunea Europeană, precum și pentru cooperare în realizarea mai multor proiecte în diverse domenii de interes comun, inițiate cu suportul personal al dlui Ambasador. De asemenea, am menționat că dl Tapiola este unul din ambasadorii care a încercat și i-a reușit să excludă geopoliticul din relațiile noastre. Anume dumnealui, în anul 2015 a transmis la Bruxelles mesajul că Republica Moldova trebuie să se axeze pe reforme și nu pe lozinci. În semn de profundă gratitudine pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova în procesul de punere în aplicare a reformelor, pentru eforturile susținute în promovarea valorilor democratice și activitate intensă în vederea sporirii prestigiului țării pe arena internațională, i-am conferit domnului Pirkka Tapiola , distincția „Ordinul de Onoare””, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Pub

După Republica Moldova, Pirkka Tapiola va fi Şeful al Delegaţiei UE în Bangkok, Thailanda. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub