ora: 07:50, 29 iul 2014 4342
Autor: Cristina Buzovschi

Petrenco: Toate partidele au început campania electorală, doar PCRM este în vacanță


Petrenco: Toate partidele au început campania electorală, doar PCRM este în vacanță
Grigore Petrenco, deputat PCRM
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie
Toate partidele sunt în campanie electorală, doar Partidul Comuniștilor este în vacanță. Această constatare aparține deputatului PCRM, Grigore Petrenco, și a fost exprimată în cadrul emisiunii „Ochiul Public” de la NorocTV, transmite UNIMEDIA.
 
Potrivit lui, PCRM are nevoie de o reînnoire, să fie reformat pe interior și să să fie schimbată conducerea, inclusiv liderul formațiunii. 

„Uitați-vă ce se întâmplă. Partidul nu face campanie electorală. Nu vedeți nicio foaie volantă, niciun spot publicitar, niciun billboard în stradă. Toate partidele au început campania electorală, PCRM este în vacanță. Nu vi se pare straniu acest lucru? Mie mi se pare straniu. Eu nu vreau ca PCRM să fie un partid de buzunar”, spune comunistul.
 
Grigore Petrenco insistă idee că este necesară organizarea unui Congres extraordinar al PCRM, care ar trebui să aibă loc în cel mai apropiat timp, până la alegerile parlamentare.
 
„PCRM va câștiga alegerile în caz dacă se va reînnoi și dacă va alege în frunte persoane care nu se tem de oligarhi și care nu au ce ascunde, nu sunt șantajabili. Congresul PCRM trebuie să aleagă conducerea partidului, inclusiv liderul partidului, prin vot secret, în bază de alternativă. Noi la acest Congres trebuie să spunem că PCRM nu va face alianțe după alegeri alințe cu niciunul din partidele oligarhilor aflați la guvernare. Și, de asemenea, trebuie să spunem oamenilor că după ce vom câștiga alegerile vom denunța acest Acord de Asociere cu UE”, consideră politicianul.
 
Potrivit lui, în condițiile în care Vladimir Voronin este șantajabil și este la cheremul lui Plahotniuc, PCRM nu poate câștiga alegerile. Petrenco afirmă că în PCRM există o situație de criză, mai complicată, care poate fi depășită doar prin organizarea Congresului extraordinar. 
 
„Din câte văd eu, președintele Voronin nu vrea să organizeze Congresul extraordinar, din considerentele lui.  Pare rău că pe final de mandat, pe ultima sută de metri, dl președinte s-a înțeles cu Plahotniuc. Noi suntem categoric împotriva unor înțelegeri cu oligarhii. Tovarăș Tkaciuk niciodată nu ar fi o marionetă în mâinile oligarhilor. Cei care trădează partidul și cad la înțelegere cu guvernarea nu merită să fie în fruntea partidului”, declară comunistul.
 
Amintim că Grigore Petrenco a organizat o conferință de presă pe data de 9 iulie în care a acuzat conducerea de vârf. Potrivit lui Petrenco, Partidul Comuniștilor trebuie să-l dea jos pe Vladimir Voronin și să-și aleagă un alt lider de partid cu care să meargă în alegeri. În replică, formațiunea a expediat un comunicat prin care preciza că declarațiile lui Grigore Petrenco au drept scop „compromiterea şi denigrarea PCRM în perioada pregătirilor către alegerile parlamentare”. 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -1 (7)
  S-o lase jos cu macane, caci in toti acesti cinci ani briganda comunistoida a facut campanie electorala intr-o isterie de Turn Babel. Ba Mars na Sybyr cu Roskka, ba revolutii futile cu fals patriotism, cu fascism, ba puci cu pd-istii si pl-itii, ba "Jos"-uri cu aliansu, ba se tarseau pe strazi facand-o pe mironositetele cu prajina si cu populism gretos, ba pohoade cu prohoade si cu tafne primitive, ba multe alte tarasenii abjecte. Si, ca sa ne exprimam in termeni marxsisti, au (i)mobilizat proletariatul prostilor, ca sa-i lase balta. Maimute rabiate!
  • -2 (6)
   Si ce are Plaha cu esecul comunistilor?! E si normal ca Petrenco va cauta pe cineva vinovat pentru faptul ca partidul din care face parte a ajuns de nimic. Dar nimeni nu-i vinovat pentru revolutii de catifea, referendumur-ile din Gagauzia s.a Si-au facut-o cu mina lor. Cit despre campanie electorala, comunistii au fost primii care au inceput-o, inca de atunci cind Voronin si-a schimbat directia de la UE la UV.
   • -1 (5)
    Acest taliban se Petrenco s-a smintit cu totul la cap, sau poate el crede ca cineva de la cremlin va face miza pe seama lui, se gressete amarnic sis nici nu isi da seama ca este un personaj care degraba va disparea de pe scena politica cum si formatiunea din care face sau poate a facut parte ca ma uit ca deja sia pe astea i-o tradat, halal de el.
    • +1 (5)
     Dupa parerea mea Petrenco a inceput campania electorala cind a inceput sa formeze Antifa...adica cu vreo 2 ani in urma cind a racolat niste tineri, cind pe Tkaciuc la luat de la Voronin, pe Munteanu l-a dat la o parte! Asta este o pre-campanie ascunsa buna, care trebuie sa fie monitorizata de SIS si Procuratura!!!
     • -1 (7)
      Fosta-i nene cine-ai fost si-ai ajuns un lucru si mai prost...A fost o data ca-ntr-o balina afurista/ Din neamuri mari dobitocesti/ O haimana psiho-comunista/ Si-ajuns o lepra porno-socialista.
 • +1 (1)
  Nimic nou. O știre despre nimic. Doar publicitate gratuita (probabil) pt băițălu ista alintat și zbânțuit ajuns nu se știe cum în politică.
 • +2 (2)
  Congresul lor e o adunatura de hoituri senile, cu iz de putrefactie, venita dupa macaroane. "O sa va prind degetele in pian, mumiilor!".

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri