Se mai întâmplă minuni: Un cuplu din Elveția a donat unei moldovence, bolnavă de leucemie, o sumă de 62 de mii de dolari

Cu o diagnoză dură, dar cu o dorință puternică de a trăi, Marinei, o tânără de 24 de ani diagnosticată cu leucemie i s-a întâmplat o minune. Un cuplu din Elveția i-a oferit o sumă de bani, care îi oferă șansa de a pleca în Turcia și să învingă lupta.

Foto: caritate.md

Tratamentul Marinei costă 120 de mii de euro, iar astăzi donatorii din Elveția i-au dat tinerei 62 mii de dolari, a doua pare a banilor pentru care Marina va putea fi salvată.

Lupta Marinei a început în luna mai a anului curent, când medicii i-au spus că are leucemie, iar boala a avansat rapid. Astfel, tânăra a apelat la toți cei cu sufletul bun pentru a-i oferi ajutor.

„Sunt Marina, am 24 de ani și vreau să trăiesc. Istoria mea e tristă și nu chiar lungă. Am fost diagnosticată cu leucemie acută mieloidă în data de 17 mai 2017 – boală ce a survenit pe neașteptate. Acest tip deleucemie avansează rapid. Medicii nu dau mult timp în așa caz. Nu sesizam gravitatea bolii pentru că eram încrezută că voi fi puternică și voi face față tratamentului. Am suportat ciclul l de PChT „ 5+2” – fără eficacitate clinică și hematologică, din ce motiv s-a efectuat ciclul ll cu doze mici decitarabină intensificat cu doxorubicină, fără eficacitate clinico-hematologică. Din păcate organismul meu nu a rezistat celui de-al treilea ciclu de chimioterapie, cea din urmă având ca efect secundar lezarea sistemului meu nervos. O altă încercare de a continua chimioterapia având pus sub pericol creierul, m-a făcut să-mi pierd speranța. Diagnosticată cu maladia hematologică malignă, fiind în stare psihologică agravată, familia a hotărât să mă ia acasă. Sper ca prin intermediul Caritate.md și al celor care donează, să colectez suma necesară pentru a urma consultație și tratament la Istanbul. Sper că mai există o șansă. 5 000 de euro este suma inițială decare am nevoie pentru a mi se oferi consultarea medicilor de acolo după care va urma tratamentul care m-arcosta cu aproximație 120000 de euro. Nu am tot timpul din lume la dispoziție, vreau să cred că mai există o șansă și pentru mine. Vă rog să mă ajutați – să donați și să distribuiți povestea mea oamenilor. AM MARE NEVOIE DE AJUTOR”, a scris Marina pe caritate.md.

Acum, Marinei i-a fost permis un repaos de la chimoterapie și se află în localitatea sa. În viitorul apropiat, tânără urmează să meragă în Instambul pentru a urma tratamentul.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.