Pentru prima oară în istoria olimpismului: Un unghenean la Jocurile Olimpice de la PyeongChang

Pentru prima oară în istoria olimpismului, Republica Moldova va fi reprezentată la Jocurile Olimpice de Iarnă și de un unghenean.

Pentru prima oară în istoria olimpismului: Un unghenean la Jocurile Olimpice de la PyeongChang

Este vorba de Nicolae Gaiduc, în vârstă de 21 de ani, care evoluează la proba ski fond, scrie Expresul.

Deocamdată, doar doi sportivi moldoveni s-au calificat la aceste importante competiții sportive, ce vor începe pe 9 februarie, în Coreea de Sud.

Pub

Cel de-al doilea sportiv, e de fapt, un austriac naturalizat, Cristopher Horl, care evoluează pentru Republica Moldova de un an și jumătate, la proba schi alpin. Sportivul, în vârstă de 28 de ani, a făcut parte din lotul național al Austriei, dar nu era sigur că va obține cota olimpică, așa că a fost naturalizat de Republica Moldova.

Nicolae Gaiduc, legitimat în prezent la Clubul Sportiv Central „Dinamo” din Chișinău, și-a făcut debutul internațional în biatlon la Campionatul European de juniori din 2012, în Osrblie, Slovacia.

Anterior, a făcut atletism la Școala sportivă din Ungheni, fiind adus aici de către fratele său, Sergiu, câștigător a numeroase competiții naționale și internaționale de atletism.

Nicolae Gaiduc va fi al cincilea participant la Jocuri Olimpice, educat la Școala sportivă din Ungheni.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI