ora: 07:48, 03 oct 2014 3768
Autor: Cristina Buzovschi

Pe ce fotoliu ar schimba Chirtoacă fotoliul de primar al Capitalei


Pe ce fotoliu ar schimba Chirtoacă fotoliul de primar al Capitalei
Dorin Chirtoacă, primar general de Chișinău
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie

Dorin Chirtoacă va participa pe listele Partidului Liberal în alegerile din 30 noiembrie în calitate de concurent pentru funcția de deputat doar în calitate de locomotivă a formațiunii, după care intenționează să cedeze mandatul de parlamentar și să revină la Primăria Chișinău. 

Cel puțin asta a lăsat să se înțeleagă președintele formațiunii Mihai Ghimpu în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la Național 4, transmite UNIMEDIA. Liderul PL a declarat că Dorin Chirtoacă poate să renunțe la funcția de primar, doar dacă devine prim-ministru.
 
„Dorin Chirtoacă poate să nu fie primar numai în cazul în care este prim-ministru. El are un proiect asumat, „Proiectul Capitala”. Ca deputat ce poate ajuta capitala? Ca prim-ministru poate ajuta capitala”, a declarat Ghimpu.
 
Potrivit lui, Chirtoacă a reușit să schimbe fața municipiului Chișinău și că doar cei care nu vor să vadă nu conștientizează îmbunătățirile. „De aceea îmi doresc să devină prim-ministru, deoarece sunt convins că așa cum a ridicat capitala va ridica și republica”, a menționat liberalul.
 
Mihai Ghimpu a lăsat să se înțeleagă că PL va putea pretinde la funcția de șef de Guvern doar dacă va deveni partidul cu cele mai multe mandate din viitoarea coaliție. „Depinde de câte partide sunt, de procentul fiecăruia...Eu nu pretind la una din primele funcții în stat, această funcție îi revine lui Dorin Chirtoacă. Noi dorim să-l vedem prim-ministru, ca să facem ordine în republică, să facem dreptate, să funcționeze cu adevărat economia liberă, așa cum spune Constituția și standardele europene la care noi spunem că vrem să aderăm”, a conchis sursa citată.
 
UNIMEDIA precizează că PL a făcut public numele primelor 20 de candidați ai formațiunii pentru funcția de deputat în Parlament. Primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, prim-vicepreședintele PL, ocupă locul doi, fiind devansat doar de liderul formațiunii. 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -7 (7)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Ideea e genitala! Eu cand revin in tara, dinspre Aeroport, vazand aceleasi scuaruri si inca neingrijite, am senzatia ca defuncta URSS da din unghii. S-o scoata la capat cu pietonala aia ca s-a facut de muci.
  • -7 (7)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Asa de tare se rupe la facut ordine un oras ca pe 2 luni o sa-l lase Orasul
   la furturi.
   • -7 (7)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Ghimpu il baga ca fara Chirtoaca cam moare PL.
    • -7 (7)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Iar daca mai adaugam si Anatema Inselaru, nr.3!, chiar ca vor face tahicardie politica.
     • +8 (8)
      Imediat activisti de partid,cu carnet si stat de plata,la zi,vor sarii la gatul lui Ghimpu si Chirtoaca cu;"Ce oras naspa domnule,ai nostri au condus Republica si arata ca o floare,ocident ce mai,bla,bla,bla" !!!
 • -7 (7)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Doi ciobeni+Salartanu, vai de steaua voastra,cu orasul nu va puteti lamuri, da nu prim-ministru.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA