ora: 12:56, 31 oct 2014 3267 28

PDM şi-a prezentat platforma electorală


PDM şi-a prezentat platforma electorală
Conducerea PDM
Foto: pdm.md

Partidul Democrat din Moldova şi-a prezentat astăzi, 31 octombrie, platforma electorală pentru alegerile din 30 noiembrie 2014. Planul PDM pentru „Creşterea Moldovei” este alcătuit din 12 capitole, transmite UNIMEDIA.

Platforma electorală a PDM conține măsuri menite să garanteze creșterea de la an la an a economiei naționale

„Viziunea noastră se bazează pe stimularea economiei, asigurarea locurilor de muncă bine plătite, creșterea veniturilor la buget pentru a asigura ocrotirea familiilor. Ne pregătim de guvernare. Iată de ce venim cu o Platformă electorală serioasă, realizată de către experții noștri, care pornește de la ceea ce am realizat și urmărește îndeplinirea obiectivului nostru pentru țară: Creșterea Moldovei”, a declarat președintele PDM, Marian Lupu.

Un capitol care face diferența și demonstrează că PDM cunoaște problemele reale ale cetățenilor este cel dedicat reîntregirii familiilor. ”Vrem să susținem întregirea familiilor Moldovei prin locuri de muncă mai bine plătite și condiții de trai mai bune în fiecare localitate. Le oferim moldovenilor șanse aici, acasă. Pentru aceasta, creăm condiții mai bune în spitalele din Moldova şi clădim o educație care să le poată garanta tinerilor noştri un viitor mai bun”, a spus președintele Organizației de Femei a PDM, ministrul degrevat al Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Valentina Buliga.

Președintele Parlamentului, vicepreședintele PDM, Igor Corman, a vorbit, la rândul său, despre angajamentul PDM a continua ferm cursul de integrare europeană a Moldovei. „Ne luăm angajamentul să ducem Republica Moldova în Uniunea Europeană, acest parcurs fiind și un drum spre prosperitate și bunăstare pentru toți moldovenii. Uniunea Europeană reprezintă un model pentru creșterea nivelului de trai. Uniunea Europeană este un model de funcționare a statului de drept și a libertăților individuale, iar fondurile europene înseamnă locuri de muncă bine plătite, bani pentru agricultori, drumuri modernizate, spitale dotate cu aparatură modernă, școli și grădinițe renovate”, a punctat democratul Igor Corman.

Potrivit platformei electorale, viziunea PDM se concentrează în jurul ocrotirii familiilor, prin garantarea creșterii condițiilor de trai pentru cetățeni din satele și orașele țării.

Comentarii (28)
 • -17 (29)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Pelincute, si tot datorita PD!
  • -10 (20)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Democratii sunt unicii care au un plan bine structurat, clar si calculat. Ei vin cu solutii reale pentru problemele cu care cetatenii cel mai mult se confrunta .

   Sunt cetățean activ
   • -12 (18)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Pare a fi o platforma destul de atragatoare, consider ca solutiile identificate de democrati au sanse mari de a se realiza. In ultima vreme increderea in PD a crescut si numarul de membri deasemenea a facut un salt.
    • -10 (16)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Cea mai mare crestere economica din ultimii 20 de ani a fost inregistrata anul trecut, anume cind acesti democrati sunt la guvernare. Cel mai ambitios pachet de legi privin inoirea clasei politice deasemenea a fost inaintat de PD, s-a redus saracia de la 3.2% pina la 0.6%. S-au creat 7 parcuri industriale unde lucreaza peste 6500 de persoane si multe alte realizari asa ca eu as spune ca acest partid a reusit sa faca majoritatea lucrurilor din cele care au fost promise anterior.
     • -11 (15)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      Sustinerea democratilor de catre PES cred ca va juca un rol important pentru viitor si cu siguranta va ajuta la percursul european al Republicii Moldova.
      • -11 (13)
       Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
       Tin sa scot in evidenta faptul ca Partidul Democrat din Moldova este singurul partid care si-a prezentat platforma electorala DOAR dupa ce au condus convorbiri intense cu toti cetatenii Republicii Molodva. Partidul Democrat din Moldova a ascultat de nevoile fiecarui cetatean si a luat in considerare fiecare opinie. Pina acum Republica Moldova inca nu a avut asa o experienta. Astfel Partidul Democrat din Moldova aduce INOVATIE in viata politica a Republicii Molodva si pune bazele unui noi sistem de interactiune cu cetateanul si anume un sistem bazat pe RESPECT fata de cetatean.
       • -7 (21)
        Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
        Nu voi vota acest partid, pentru ca spun minciuni, pentru ca zic ca merg pe calea europeana dar nu vedem nimic concret din partea lor, ei sustin haosul, acolo unde se poate de facut smecherii!
        • +3 (5)
         Mafia PDastica in frunte cu Lazar au concesionat ruşilor Aeroportul Internaţional Chişinău. La concurs au fost invitate să participe 7 companii cu renume internaţional în domeniu. S-au prezentat doar două ruseşti, mai Puţin renumite, iar una dintre ele a câştigat. Este vorba despre „UK Komaks” din oraşul Habarovsk, Federaţia Rusă, care va primi în gestiune aeroportul pe o perioadă de 49 de ani, adică jumătate de secol. Totodată, ruşii s-au obligat să investească în dezvoltarea aeroportului 244,2 milioane de euro.
         De Remarcat, 244 mil. de euro costa un Avion Second Hand, adica Mafia Lizberalo PDasta o Cadonat AIC unul din cel mai bun aieroport din spatiul CSI cu tot cu infrastructura in Schimbul a unui Avion utilizat care va fi si el Utilizat pentru Buzunarul PDastilor...

         Sunt cetățean activ
   • +2 (8)
    pai argumenteaza, ce vorbesti vorbe goale. Cam cu aceliasi solutii ei veneau si 5 ani in urma si .... Lingai care pentru un salariu de mizer sunt gata sa linga toate organele.
 • +4 (16)
  Stimati cetateni votati cu cine vreti numai nu cu cel mai corupt partid din istoria Republicii Mildova PD. Haideti si o sa dam odata dovada de maturitate politica si sa facem asa ca acest partid sa nu treaca pragul electoral, ca de altfel nu scapam de saracie, coruptie si mizerie.
 • +3 (13)
  cinei mai crede şi îi votează pe ăştea au b---o nu cu două ci cu un deget...oameni buni gîndiţivă bine cui îi încredinţaţi mandatul, analizaţi şi cîntăriţi ce au făcut aflînduse în parlament, guvern......dacă vau dat pensii, salarii, stipendii, dacă sunteţi egali în taoate cum prevede legea, dacă aveţi un nivel de viaţă ca şi ei-atunci votaţii...
  • -14 (14)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Cred ca cultura oponentilor politici ai PD ce comenteaza aici lasa mult de dorit si cu siguranta astfel de oponenti au numai de pierdut in fata democratilor ce au educatia necesara.
   • +5 (5)
    păi frăţică da tu nu te îndoi-aceşti minciunoşi duc lumea în eroare-ce om normal şi nu hoţ ar adopta legi prin care o băbuţă cu o pensie de 800 lei care are în casă un televizor vai de capul ei să nu i se plăteasco o compensaţie de rîsul javrelor tocmai de 250 lei pentru un kg de cărbune care tona ajunge la 6000 lei ---băbuţă care toată viaţa ei a muncit şi nu a amăjit şi nu a furat pe nimeni---CĂ MARE ESTE BUNUL DUMNEZEU, ŞI CĂ POATE DĂ EL ŞI NU MAI AJUNGEŢI ÎN PARLAMENT, CĂ LOCUL VOSTRU NU ESTE ACOLO......
 • -5 (17)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Daca sincer la moment il vad ca cel mai profesionist partid... tinind cont ca nu sunt pentru nici un partid
  • +5 (9)
   lucrezi undeva la ei sau la ve-o companie de ai lor sau iesti lingau? Cred ca asta e cauza ca chiar deja oameni prosti de-al binele stie cit de corupt este acest partid.
   • -2 (2)
    Ti-am spus ca nu sustin nici un partid....
 • +10 (10)
  La alegerile precedente ati venit cu aceleasi platforme si promisiuni.Poporul va crezut,va votat de 2 ori - in 2009 si 2010.Ne spuneti ca abea acum,peste 5 ani de furturi si coruptie,ati inceput a intelege doleantele poporului si mai doriti iar deputati !Nu aveti pic de rusine ! Legea trebuie sa fie as : N-ai facut nimic bun pentru popor 5 ani de guvernare - Pleaca !!!
  • +4 (4)
   foarte corect
  • +2 (4)
   Stimate Nelu2014, nu dezinforma lumea...
   Mafia PDastica a fost Votata de multe ori si in perioada Domniei Lucinkiste... Atunci Dicov si partidul sau PDastic crestea in pepeniera sa alt Monstru politic, pe Filat care a fost Membru PDastic si care a PRIhVATIZAT si a VINDUT intreprinderile statului ajutat de Lucinskii si Diacov...

   Sunt cetățean activ
  • +3 (3)
   foarte bine ai mentionat si eu sint de aceeasi opinie defapt e si o practica europeana nu faci nimic pentru popor jos cu ei
 • +9 (9)
  Platforma hotiei nu platforma electorala...
  -
  Plohis la puscarie, PDM LA GUNOI!!!
 • +6 (6)
  Interesant cum deputati boxeri fara minte sa faci reforme , platforme, :D rusine cu asa deputati corupti , numai vorbe din acest partid
 • -14 (16)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Doamna Pelincuta inca mai are curaj sa apara in fata oamenilor cu promisiuni? Dupa mine unica promisiune de care se tine PD poate fi ca la sfarsitul unui eventual mandat de 4 ani toate mamele vor trece inapoi la pelincute :) Dar daca serios, despre ce promisiuni putem vorbi noi in MD daca nu avem surse financiare pentru a acoperi necesitatile... Hai sa fim seriosi, chiar crede cienva ca totul va fi bine in MD? De unde? Nu se produce nimic, remitentele de peste hotare se investesc in case si se consuma pe mancare si pe hartie igienica. Nu producem nimic, nu avem produse competitive, de unde bani oameni buni? Visam si tot visam si de 23 de ani nu ne mai putem trezi. Cine sa vina sa ne traga o palma ca sa ne trezim si sa ne apucam de treaba da nu sa palavragim. Si cei mai mari vorbitori aiurea sunt anume cei din PD. Lupu vorbeste aiurea, Diacov e "skolizkii" si abia asteapta sa aduca pe talger rusiei Moldova, Plaha face bani pe RM, da de doamna Pelincuta am mai zis deja. :)
 • +4 (6)
  nu votati PD este cel mai corupt,imbicili si mincinos partid unde ea tunat si i-a adunat- slugile lui Putin,pldm acelas destin,psrm nici vorba mucegai da nu partid ca si usatii kgb putlerist,farmazon din gogouzia si selin, jos cu porcii trimisi in cotetul lor Rusia porcina ; VOTATI ANTIMAFIE SERIU MOCANU
 • 0 (0)
  da unde salarii de 2000-3000 euro? ))))
 • 0 (0)
  Foarte ingenios , chiar este o idee buna .!

  Sunt cetățean activ
  • -1 (1)
   PDM are cea mai buna Platforma Electorala, merita sa fie votati iar oameni corupti si mincinosi sunt in toate partidele. Si nu trebuie sa mai tragem atentie la gura oamenilor, caci fiecare are pareria proprie!!!

   Sunt cetățean activ
 • +1 (1)
  ai vrut sa ziciPDM cea mai corupta platforma electorala, oameni treziti-va!!!

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA