PDM dezaprobă o inițiativă PAS și se declară împotrivă ca cetățenii străini să poată dona partidelor câte trei salarii medii pe economie

Partidul Democrat din Moldova dezaprobă ferm una din inițiativele anunțate de Maia Sandu și colegii săi din PAS, privind finanțarea partidelor politice de către persoane care muncesc și trăiesc peste hotare.

Potrivit PDM, contribuția cu până la trei salarii medii pe economie, adică 15 900 lei, ar permite amestecul unor puteri sau organizații străine în politica interna din Republica Moldova și promovarea unor interese străine țării noastre.

PDM dezaprobă o inițiativă PAS și se declară împotrivă ca cetățenii străini să poată dona partidelor câte trei salarii medii pe economie
(Foto: UNIMEDIA/Igor Rotari)

„Ne exprimăm surprinderea că liderul unui partid al opoziției de dreapta încearcă în acest fel să legifereze inclusiv atât de mult discutatele finanțări venite din Federația Rusă pentru anumite partide politice.  Prin inițiativa propusă, PAS și Maia Sandu nu fac altceva decât să contribuie la dezvoltarea partidelor pro-ruse, care vor fi cele mai importante beneficiare ale legiferării fondurilor de la cetățeni străini pentru partidele din Republica Moldova”, se menționează într-un comunicat al PDM.

În comunicatul PDM se menționează că Partidul este deschis să discute soluțiile privind îmbunătățirea cadrului electoral, inclusiv în ceea ce privește finanțarea partidelor, dar nu va accepta o inițiativă care facilitează implicarea unor factori străini în activitatea partidelor politice din Republica Moldova, ceea ce ar putea duce inclusiv la afectarea gravă a independenței țării noastre. 

Pub

UNIMEDIA amintește că PAS a prezentat astăzi un proiect de lege prin care propune mai multe prevederi de îmbunătățire a actualului sistem electoral. La capitolul finanțarea partidelor, PAS propune ca legislația să fie astfel modificată încât moldovenii din diasporă să poată dona partidelor până la trei salarii medii pe economie, adică 15.900 lei.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub