ora: 09:06, 18 feb 2013 4769

PD se angajează să păstreze structurile guvernamentale în afara disputelor politice


PD se angajează să păstreze structurile guvernamentale în afara disputelor politice
Marian Lupu, lider al PDM
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie
Partidul Democrat a răspuns pozitiv la apelul președintelui Nicolae Timofti și vor susține funcționarea normală a structurilor guvernamentale, păstrându-le înafara disputelor politice, transmite UNIMEDIA cu referire la un comunicat al formațiunii.

„Până la identificarea unor soluţii durabile, prin profesioniştii pe care i-am delegat, ne angajăm să susţinem funcționarea normală a structurilor guvernamentale şi să le păstrăm în afara disputelor politice, care devin inevitabile odată cu denunţarea Acordului AIE”, se menționează în comunicatul PD.

Formațiunea declară că va continua sa acţioneze pentru a asigura o majoritate parlamentară şi o guvernare eficientă în Republica Moldova. Pentru orice partid responsabil, integrarea europeană, valorile democraţiei, continuarea reformelor şi bunăstarea cetăţenilor trebuie să fie mai presus de interesele de partid, de orgolii şi de funcţii.

Astfel, democrații răspund apelului lansat șeful statului de a găsi soluţii la situaţia, generată de denunţarea Acordului AIE de către prim-ministrul Vlad Filat.

Conducerea PD consideră necesar să fie explicată în mod onest, dar și încrezător situaţia politică internă în faţa partenerilor externi ai Republicii Moldova. Demcorații reconfirmă şi pe această cale disponibilitatea sa de a negocia o modalite corectă şi operativă de depăşire a crizei politice, ţinând cont de lecţiile dure ale acesteia.

Amintim că în cadrul unei întrevederi cu premierul Vlad Filat, președintele Timofti i-a cerut acestuia să asigure funcționalitatea tuturor ministerelor și departamentelor guvernamentale, astfel încât acestea să nu fie afectate de disputele politice din cadrul coaliției de guvernământ. 

Vedeți aici comunicatele PD.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +14 (16)
  MA gindesc ca astor de la PD nici nu trebuiea sa le treaca prin cap sa faca nefunctional GOV, dar asta le era in cap, dar nu trebuie numai sal mentina, trebuie sa aiba oameni competenti care fac reforme, care dezvolta tara, nu cum este in prezent, toti ministrii Pd se ocupa cu santajurile,cu apararea lui Ploha. numai nu cu promulgarea legilor!
  • +16 (18)
   Daaa precis, dupa actiunile CNA si PG care apartin lui Plahotniuc se vede ca nu se implica in disputele politice date!!! Rusine! Imi pare. rau ca acest partid a ajuns atit de sus!
   • -12 (16)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Lasati-o balta..
    Nu aveti ce spune si indata aruncati toate pietrele iN PD...
    Mai bine sa-l criticati pe Filea ca isi face de cap cu totul si pune pericol alianta de guvernare si intreg parcursul european al statului..
    • -13 (15)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Oare nu vedeti ce se intimpla...
     Se gasesc sume mari de bani prin birourile functionarilor din PLDM, iar voti tot va legati de PD..
     Fiti mai obiectivi si nu vorbiti aiurea..
     Vreti sa spuneti ca Vicol, Banaruc, Gudima, Bodiu, Usatii nu au incalcat nimic si sunt curatii?
     Mai lasati-ma..
     Sunt gasiti suma mari de bani, iar unii tot o tin una si buna..
     • -13 (15)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      Macar PD nu a tradat niciodata..
      Nu ei au inceput sa faca jocul comunistilor..
      Dintre toti, ei singuri sunt cei mai fermi convinsi in cursul european al tarii...
      Pe Filea nu-l mai cred cind vorbeste despre UE sau povestea de succes..
      Mai ales ca face un joc comun cu Voronin..
      • -12 (14)
       Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
       Toti vorbeau dupa alegerile parlamentare din 28 noiembrie 2010 ca anume democratii vor trada...
       Dar ei anume si au baza temelia acestei aliante proeuropene...
       Ei au fost de acord cu constituirea AIE 2...
       Filea este un minciunos care doreste numai sa puna mina pe toate institutiile statului pentru a continua sa-si dezvolte afacerile murdare de contrabanda in tarile vecine..
       • -12 (14)
        Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
        Sa nu fi iesit Lupu din Pcrm numai vedeam noi nici o integrare europeana...
        Numai vedeam nici pe Merchel, Biden sau Baroso la Chisinau...
        Datorita lui sa format aceasta guvernare...
        Filea este un bandit care conduce guvernul intr-un mod banditesc...
        • -9 (11)
         Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
         Mai nou..Oamenii lui Filea:
         Eduard Banaruc - fost angajat IPTEH(compania lui Filea - cladirea de sticla din fata magazinului UNIC din Chisinau)Vicotr Bodiu - secretarul guvernului( finul lui Filat)Sunt membri al consiliului de administrare a Bancii de Economii..Deci, ei stiau de toate acelea intimplate numai ca au tacut...Si au facut-o in mod intentionat pentru a falimenta singura institutie bancara din tara, ca mai apoi seful lor, Filea in propria persoana sa puna mina pe ea in cel mai fraudulos mod..
         • +11 (15)

          Dezvoltare, eficientizare, modernizare reprezinta chintesenta reformei pe care ne-o propunem" asata spune Lupu. Ploha diacov si tot PD dar unde este ce ai spus in electorala -- bunastare, respect, si inca ceva. ma mincinosilor si idiotilor ce umblati cu paiele in cap. Corect spus ! SI eu lupt , toti vom lupta contra hotilor din PD. Plahotniuc trebnuie impuscat ca dracu, eu un hot si mincinos, absolut nimic nu face pentru tara ci doar arunca oase si le filmeaza la posturile sale. Suca ce e el. In o tara democrtatica demult era pus la punct, dar la noi lingem oasele lui furate din munca oamenilor Marian Lupu eu personal lupt pentru ca PD san nu ajunca in urmatorul Parlament. De ce??? Pentru ca PD in frunte cu Al capone Di Moldova (vlad Plahotniuc) sunt buni doar de Raideri, sheme de fraudare, scheme de golire a banilor publici. Marian Lupu este un tradator. dar si Ghimpu este mai bun de 100 ori decit Marian Lupu. Paremi-se ca PD este partid European cu gulagul lui Putin in cap
          • +12 (14)
           Scopul intregului clan Plohotnciu este de a se imbogati ilegal cat mai rapid si de a-si mentine puterea in stat.......
           Bucura faptul ca nu se afla la guvernare................
           Daca era situatia inversa era sa ne prabusim cu totul...
           Acest clan este cel mai crud si mai dur.................
           Ei au toate keile in miina si nimeni nui poate orpi---
           Doar noi cetatenii putem opri toate aceste fara de legi
           Nu mai votati PD-ul ...poate si acolo sunt oameni capabili sa-si faca meseria dar asta nu schimba nimic...atit timp cat este la conducere Vlad Plohotnciu -tara este in pericol si voi cetatenii Republicii Moldova nu observati cum peste noapte va treziti cu un atac raider asupra actiunilor voastre
          • +4 (6)
           Ce mai latra Lupu? Sluga lui Plahotniuc!
         • -3 (5)
          Ceea ce si ar trebui sa fie cu adevarat,toate structurile statului sa nu fie politizate ,dar sa functioneze in temeiul legii si obiectiv pentru toti.
          • +2 (4)
           Brutalitatea cu care șeful legislativului moldovean își apără colegul de partid stârnește o întrebare – cine este cu adevărat Vlad Plahotniuc? De ce este el atât de important încât Marian Lupu este gata să sacrifice nu numai funcția pe care o deține dar și alianța de guvernare în Republica Moldova? Răspunsul este unul relativ simplu – atât domnul Lupu cât și domnul Plahotniuc au fost personaje foarte înalte în ierarhia superioară a Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, persoane care au avut cunoștințe directe sau indirecte de tainicele modalități de realizare ale unor fabuloase bogății. Ambii sunt legați de invizibile și secrete fire ce datează de pe vremea în care, la începutul mileniului doi al erei noastre, Marian Lupu ocupa o mică, dar importantă funcție, în cadrul Ministerului Economiei.
          • +2 (4)
           „Evenimentele din 2009 au înlocuit regimul conservator comunist cu o coaliţie proeuropeană, în speranţă că Republica Moldova ar putea deveni „un cap de pod” pentru reforme democratice în spaţiul fostei Uniuni Sovietice. Unele progrese au fost realizate, însă se pare că influentul om de afaceri, cum ar fi Vladimir Plahotniuc, aflat în spatele administraţiei comuniste, a sărit reuşit în barca evenimentelor din 2009, pentru a ajunge la putere prin intermediul democraţiei. Plahotniuc, care a făcut bani în comerţul cu combustibil în perioada când la conducere se afla preşedintele comunist Vladimir Voronin, acum este prim-vicepreşedinte al Partidului Democrat din Moldova, un membru cheie al Alianţei pentru Integrare Europeană”
          • -2 (4)
           cei care au bifat cu minus nu le place legea?
           vor samovolnicie
          • 0 (2)
           Plohatniuc,ulinici,Papusharul,benzincik,al capone din grozesti:
           1.Lupu-lu
           2.Ghimpu
           3.Zubco
           4.Lazar
           5.Filip
           6.Chetraru
           7.Guma
           8.Dragutan
           9.Platon
           10.Poalelungi.
          • -1 (1)
           marconi
           e foarte clar de-a cui esti :)
         • 0 (0)
          PDristii sun cei mai profesiAnaListi din profesiAnaListi. Doar profesiAnaListii din PD pot parcurge calea integrarii Europene, doar ei parcurg aciasta cale cu orice pret(furind si la stinga si la dreapta) numai ei se gindesc la bunastarea poporului(lor). Numai ei lupta cu coruptia(concurentii politic). Poporul ii sustine oricum, pentru ca calea Europieana nu e simpla si e foarte costisitoare. Furati haiducilor, noi, poporul rabdam si asta, rezultatul conteaza, integrarea Europena cu orice pret.
        • +13 (15)
         Membrii Partidului Democrat din Moldova sunt parte a unui grup mafiot condus de prim-vicepreședintele Parlamentului, oligarhul Vladimir Plahotniuc. De această părere este președintele Consiliului Național Anticorupție, Igor Căldare, care a specificat că ”PDM este pionerul în implementarea șantajului și a torturii psihologice în Moldova”.
         ”Șantajul și tortura psihologică în interiorul Partidului Democrat sunt prezente non-stop și se folosesc pentru a motiva persoanele membre să lupte pentru așa-numita cauza a lui Vadic Plahotniuc”, a declarat Igor Căldare, marți, 12 februarie în cadrul unei conferințe de presă.
         • +12 (14)
          membrii Partidului Democrat au fost primii din Moldova care au implementat scheme de out soursing, care au permis furtul în proporții de sute de miliarde de lei din Fondul social, din Fondul asigurărilor medicale, care au permis delapidări de TVA din bugetul statului”.
          ”Cum se simte cetățeanul Lupu Marian, șantajat de colegii săi că prin semnătura sa și prin un ajutor foarte activ a permis băieților din PD să fure din bugetul statului ceva mai mult de 70 mln de lei? Cum se simte Lazăr și subalternii săi care împreună cu anumite persoane de la Banca Mondială au participat la dispariția unor fonduri din Banca Mondială? Cum oare se simte Diacov care este șantajat pentru că reparația în sediul PD, care îi aparține ca proprietate privată, a fost făcută pe banii care au dispărut din Banca Mondială?”,
          • +11 (13)
           Președintele organizației Anticorupție afirmă că ”în cadrul acestei formațiuni este deja formată o structură de dependență totală și acești oameni vor lupta până la ultima răsuflare pentru a rămâne la putere”. ”Ei cumpără procurori, șantajează judecători, îi impun să ia decizii mai speciale pentru că altfel nu au șanse de a scăpa de pușcărie ori de torturi fizice și psihologice, dar vorbim și despre eliminare fizică, or în cadrul formațiunilor criminale dacă cineva iese din cercul vicios este înlăturat și îngropat la o margine de pădure”,
         • +11 (13)
          Vladimir Plahotniuc a intrat pe arena politică din Moldova în anul 2010 la alegerile parlamentare anticipate. De la lansarea sa în politică, Plahotniuc a fost ales prim-vicepreşedinte al PDM şi a fost inclus în lista electorală a acestei formaţiuni sub numărul 2. Voci din culisele politice au anunţat atunci că Plahotniuc este cel care l-a convins pe Marian Lupu să plece din PCRM şi să vină în funcţia de preşedinte al PDM. Aceleaşi voci spun că liderul de facto al formaţiunii nu este Marian Lupu, ci Vladimir Plahotniuc, care şi-a subordonat întreaga activitate politică a acesteia.
       • +14 (14)
        PD MUIE.
        Ploha Mafiotul Nr.1 in Moldova.
  • -11 (15)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Toti cetatenii de valoare sau regasit in rindurile PD, parasind alte partide, nu vom arata cu degetul, de la cine au plecat. Asa ca PD e capabil sa asigure buna functionare a Guvernului RM.
 • +16 (18)
  Dacă să rămînă un ministru în funcţie sau nu,va hotărî prim-ministru în funcţie de rezultatele ce le are şi nu de Lupu.
 • +7 (7)
  Nu caneșna. De-am ai băgat coada între vine, tovarășe lupulu.
  de-am vrei drujbă. Nu ai nici un dram de mândrie umane - ești o fosilă, pe maldavnește - un kkt mare și cu moț.
 • +3 (3)
  Mai, da Bulbucarul acesta nu mai dispare din ochii nostri!!
  Ma fave sa vomitez cind il vad!
  Minciunos, fricos, las, fatarnic, mizerabil...
  O sa vedeti, ca dupa ce Plahotniuc va fi arestat si se va face putina ordine, acest tip i-si va gasi alt stapan, cui ii va linge papucii.. si nu e exclus ca-l va critica pe stapanul vechi :)))

  Sunt cetățean activ
 • +4 (4)
  Dlor, imi place pozitia de azi a PDM, este rezultatul presiunii publice asupra lor din cauza REPUTATIE lui Plohotniuc! Singuri cu mina lor si-au facut-o. Punct. Acum toti liderii fostei AIE-2 sa se aseze la negocieri (fara Plahotniuc)pentru a modifica Acordul pentru AIE-3 sau Acordul Moldova-Europa sau cum se va mai numi! Piatra de temelie a negocierilor trebuie sa fie numarul de mandate pe care le au acum: PLDM-31 (53%), PD-15 (26%) si PL-12 (21%). Impartiti ministerele si departamentele cum vreti, dar reiesind din aceasta proportie! Daca PD si PL nu vor partajarea ministerelor si departamentelor si agentii in aceasta proportie, trebuie sa li se spuna ca in caz contrar cu un vot conjunctural PLDM cu pcrm ii vor lipsi si de ceea ce au azi! Ghimpu trebuie sa lase la oparte pantofii lui plohotniuc si accepte conditiile echtabile ale PLDM
 • +1 (1)
  Mai fratilor da magarul asta urla vineri ca nu poate sa discute n-are ce discuta. Asa acord nu exzista azi vad ca a aparut. Le este frica cai indeparteaza de la truca, cu perspectiva de a minca si balanda la Cricova.
 • +1 (1)
  )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  “’PD se angajează să păstreze structurile guvernamentale în afara disputelor politice”
  ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  http://unimedia.info/stiri/pd-se-angajeaza-sa-pastreze-structurile-guvernamentale-in-afara-disputelor-politice-57451.html
  )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  • +1 (1)
   )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
   ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
   “’Procesele politice din Moldova, în vizorul UE”
   ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
   )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
   http://unimedia.info/stiri/procesele-politice-din-moldova--in-vizorul-ue-57443.html
   )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA