ora: 11:22, 13 oct 2014 3614
Autor: Ana Sîrbu

PD prezintă planul economic al formațiunii


PD prezintă planul economic al formațiunii
Marian Lupu, liderul PD
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Partidul Democrat a început campania pentru alegerile parlamentare. În cadrul unei conferințe de presă desfășurată azi, liderul PD Marian Lupu a enumerat cinci direcții ale planului economic creat de formațiune, informează UNIMEDIA.

„Am intrat oficial în etapa campaniiei electorale. PD a fost înscris oficial în competiția electorală. Suntem numărul 1 în buletinul de vot pentru scrutinul din 30 noiembrie. Primul lucru pe care îl facem este să vă prezentăm planul economic al formațiunii noastre”, a precizat Lupu.

„Creșterea generală a economiei pentru asigurarea unui mediu climat de afaceri favorabil. Ne dorim atragerea investițiilor autohtone, cât și de peste hotare. Dezvoltarea regională este un principiu european și care dorim să îl implementăm în Moldova. Vrem să creștem bunăstarea fiecărui cetățean. Vom susține businessului mic și mijlociu, în special cel al familiilor. Vom investi în tineri. Vom crea condiții pentru cei care locuiesc în Moldova. Avem scopul de a reîntoarce persoanelor plecate peste hotare”, a subliniat democratul.

Liderul democrat a precizat că PD va face o campanie electorală deschisă și onestă. „Vom surprinde pozitiv, prin inițiativă curajoasă care va aduce folos țării, nu prin atacuri murdare la adresa altor candidați electorali”, a spus Lupu.

De asemenea, PD va continua turneul electoral național. „Vom continua turneul nosnstop. Vom fi alături de oameni. Vom munci în teritoriu. Vom porni la drum de mâine. Vom trece prin toate satele și orașele țării pentru a dialoga cu oamenii. Vom face o consultanță națională. Ne vom prezenta planul electoral discutând cu oamenii și aflând părerea lor. Toți cetățenii trebuie să se implice”, a precizat democratul.

Totodată, Lupu a enumerat cine sunt adversarii PD. „Pericolul major sunt forțele care vor să mintă cetățenii. Feriți-vă de cei care vor să aducă haos în țară. Împreună trebuie să creștem Moldova. Adversarii în această campanie a Partidului Democrat sunt regresul, crizele, conflictul, extremismul și violența”, a conchis liderul democrat.

„Vrem să inițiem proiectul „Prima Casă” pentru tinerii specialiști din Republica Moldova, pentru a susține tinerii care decid să rămână în țară”, a spus ministrul Dezvoltării Regionale, Marcel Răducanu.

Partidul Democrat își propune să susțină persoanele care activează în domeniul agriculturii. „Vrem ca sectorul agricol să devină un sector important din economia țării noastre. Vrem să introducem impozitul unic în agricultură, pentru a elimina anumite discriminări”, a precizat Tudor Copaci.

„Vrem să ne axăm pe dezvoltarea regională. Este un lucru important. În cadrul campaniei ne vom axa puternic pe acest punct. Mai ales că este un punct care trebuie să îl atingem după semnarea Acordului de Asociere”, a adăugat Vasile Botnari, ministrul Transporturilor.

„Planificăm să modificăm curricula școlară, care necesită o schimbare. Dorim să facilităm agenții economici care le vor oferi posturi de muncă pentru tinerii specialiști. Vrem să atragem proiecte internaționale care le va oferi posibilitatea tinerile antreprenori de a se implica în activitatea economică a țării”, a adăugat ministrul MTIC, Pavel Filip.

„Vom crea programe care vor pune accentul pe producerea mărfurilor competitive. Ne dorim recucerirea pieței autohtone, cât și extinderea pe piața internațională”, a subliniat Octavian Calmîc.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -4 (14)
  PDM-ul are ca obiectiv principal nu lichidarea unui oponent politic, ci anume lichidarea problemelor cu care se confrunta poporul, care reprezinta oponentul de baza !

  Sunt cetățean activ
  • -5 (13)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   PDM sunt cei care au garantat deja zeci de mii de locuri de munca prin parcurile Industriale ce au incurajata antreprenorii locali sa dezvolte businessul cit si pe investitorii straini sa se orinteze la aceasta zona.

   Sunt cetățean activ
   • -3 (11)
    Bine spus, cei care promoveaza extremism trebuie sa fie dusmani, cred ca Moldova deja a ales cursul UE si dovada ca aceasta comunitate este efectiva sunt drumurile reparate. lociuintele sociale etc.
    • -6 (12)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Mi-a placut aceasta strategie complexa dar si obiectiva a PDM-ului, chiar vine promitatoara aceasta colaborare dintre ministerele conduse de PDm care dau rezultate optime in dezvoltarea economica a statului.

     Sunt cetățean activ
     • -5 (11)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      Obiectivele principale a democratilor se reflecta anume asupra familiilor din Moldova. Chiar si poriecltul "Prima Casa" pare fi unul interesant si motivational.
      • +1 (7)
       Planul lui Plahotniuc, furam Moldova si mai mult,
       dati-ne noua votul vostru si noi va luam banul vostru!
       GENIAL !
 • +5 (5)
  pd in frunte cu zalupa si plaha si toata adunatura venita din partidul comilor sub insigna pd sint niste demagogi,lepadaturi,porcinele si slugile Putanei cremliniste Putin-Futin ca si celelalte partide pldm cu fleanca si filea,psrm cu gand..n,pl,plr,comii trbuie aruncati in tomberoanele cu gunoi cum au facut ucrainenii,astea nu sint deloc proeuropeni , ci din contra pro-rusi,JOS MAFIA
  • -3 (7)
   Iata inchipuiti ca sub adunatura celor doi, tot mai multi oameni prefera sa adere la acest partid. In special primarii din sate, care vor sa schimbe lucrurile spre bine in comunitatile pe care le reprezinta.
   Nu stiu despre ce fel de slugi vorbesti, dar sa nu fost cei din PDM nu mai exista niciun fel de coalitie si alianta care sa-i alunge pe comunisti de la putere.
   Zvonurile ca ei sunt afiliati Kremilnului sunt niste minciuni care nu mai sunt actuale.
   • -5 (7)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Zvonurile ca PD-ul are ceva relatii cu rusii sunt niste minciuni ieftine si cu corespund realitatii. Mai degraba ca risuri alde Dodon, Voronin, Petrenco, Usatii slujesc Kremlinului si fac totul posibilul ca sa deztabilizeze situatia social-politica din tara.
    • -3 (7)
     nici nu se discuta acest lucru.
     cand rusii ne-au impus mai multe restrictii nejustificat, risurile despre care ai spus s-au bucurat nespus de mult.
     mai mult chiar - anume toate rapanurile acestea si stau in spatele acestor rest4rictii nejustificate din partea ortacilor lui putin. aproape in fiecare saptamina dodon si echipa sa viziteaza moscova si cer autoritatilor de acolo sa impuna restrictii cit mai multe asupra produselor moldovenesti.

     Sunt cetățean activ
     • -3 (7)
      Nu-mi raminde decat sa-l repet pe Andrian Candu - toti acestea trebuie aruncati la cosul de gunoi al istoriei!
     • +2 (2)
      scoteti-va ochelarii rozi de pe ochi,care coalitie ce ati uitat cind zalupa din pd nu stia cu cine sa se marite formind coalitie????????? ba cu comii ,ba cu pldm punea conditii ca daca nu le dau anumite structuri atunci se alatura comilor,vai de capul vostru astea care gindesc ca pd este pro-europa sau pldm,pl,plr voi vedeti doar virful muntelei dar culisele nu le vedeti,pd,pldm sint marionete. CINE A VINDUT AEROPORTUL SI BEM JAVRELOR DE RUSI,CINE PD IN SPATELE CARUI STA PLAHOTNIUC,DESPRE CARE EUROPA VORBITI VOI CA SINT SLUGILE KREMLINULUI VOI CHIAR SINTE-TI ORBII ORBILOR VAI DE CAPUL VOSTRU
   • +3 (3)
    am vazut noi ce primari are pdm vostru. coruptia si faradelegea e sloganul real al pdm si pldm si toti altii cu ei impreuna... Dar chiar in sinceritatea si bunavointa pdm nu am nici cea mai mica incredere! PG - marioneta, sef CNA - marioneta, ME - marioneta, Buliga - rusine de tot! cum a fost mafiotul nr.1 asa si a ramas nr.1! pe plaha il vor doar judecatorii si procurorii corupti, mentii si banditii ccui le da el de mancare si atit. Ne-a vandut rusilor (AIC) si ne va vinde si pe viitor fara mare ezitari...
 • +6 (6)
  D-le Lupu,matale ai dezvoltat economia tarii noastre timp de 13 ani, 8 cu comunistii si 5 cu democratii.Rezultatul - economie nu avem,vii iar cu planuri si promisiuni numai inainte de alegeri,vrei iar deputat.Da,hotii vor vota pentru PDM,dar poporul nu.E posibil sa nu treci in Parlament numai cu promisiuni si minciuni.
 • +5 (7)
  stranie interventie a PDistilor cu planul asta economic. trebuia sa l prezinte demult - au in portofoliu de 4 ani ministerul economiei. cu planul social ii clar - pensiile o sa creasca incepind cu 29 noiembrie, indemnizatiile o sa fie alocate pe 28 noiembrie, internetul o sa zboare incepind cu 1 noiembrie, cararile trombuite de salaru o sa fie inaugurate toata luna noiembrie!)))
 • +2 (2)
  Hotii,care fura de la particulari isi duc viata la duba ,pe cind talharii si vinatorii de prin padurile domnesti si care au ucis si un om traesc si huzuresc in case de milioane si in purpura.Acuma-si mai lanseaza un plan economic de a debiliza cu totul acest popor.Pe acest lup e greu de avansat la conducere,totiPD-istii trebue de penalizat la 30 moembrie.

  Sunt cetățean activ
 • +1 (1)
  Cica sa adresat lupul ,patriarhului de Balti si Falesti Marchel,sa-i schimbe naravul,si sa-i ierte pacatele simtind niste remuscari fata de popr, dupa ce ea sfisieat pe ei de oite,patimas era si patriarhul.A venit lupu la catedrala,taman in ziua slugbei.numai ce incepuse Msrchel slujba,lupu sedea si plingea .slujba era de lunga durata ,fiind-ca lupu ia mincat niste oi si lui Marchel.si Marchel a hotarit sa fie serios fata de lup si se ruga domnului sa-i schimbe naravul lupului,momentan lupu se uita pe fereastra si vazu cum vecinul dadea oile in ocol,si a inceput sa se miste de pe un picior pe altul,marchel continua sa se roage a carui rugaciune nu avea sfarsit.Si lupu n-a mai putut rabda si a strigat patriarhului sa inceteze rugaciunea de altfel stapinul o sa dee toate oile in ocol si va ramine flamind.

  Sunt cetățean activ
 • +1 (3)
  O lozinca electorala din 2009, actuala si astazi:
  "Golosuem zaLupu!"

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA