Citește toate știrile la acest subiect

PD prezintă planul economic al formațiunii

Partidul Democrat a început campania pentru alegerile parlamentare. În cadrul unei conferințe de presă desfășurată azi, liderul PD Marian Lupu a enumerat cinci direcții ale planului economic creat de formațiune, informează UNIMEDIA.

„Am intrat oficial în etapa campaniiei electorale. PD a fost înscris oficial în competiția electorală. Suntem numărul 1 în buletinul de vot pentru scrutinul din 30 noiembrie. Primul lucru pe care îl facem este să vă prezentăm planul economic al formațiunii noastre”, a precizat Lupu.

PD prezintă planul economic al formațiunii
Marian Lupu, liderul PD (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

„Creșterea generală a economiei pentru asigurarea unui mediu climat de afaceri favorabil. Ne dorim atragerea investițiilor autohtone, cât și de peste hotare. Dezvoltarea regională este un principiu european și care dorim să îl implementăm în Moldova. Vrem să creștem bunăstarea fiecărui cetățean. Vom susține businessului mic și mijlociu, în special cel al familiilor. Vom investi în tineri. Vom crea condiții pentru cei care locuiesc în Moldova. Avem scopul de a reîntoarce persoanelor plecate peste hotare”, a subliniat democratul.

Liderul democrat a precizat că PD va face o campanie electorală deschisă și onestă. „Vom surprinde pozitiv, prin inițiativă curajoasă care va aduce folos țării, nu prin atacuri murdare la adresa altor candidați electorali”, a spus Lupu.

Pub

De asemenea, PD va continua turneul electoral național. „Vom continua turneul nosnstop. Vom fi alături de oameni. Vom munci în teritoriu. Vom porni la drum de mâine. Vom trece prin toate satele și orașele țării pentru a dialoga cu oamenii. Vom face o consultanță națională. Ne vom prezenta planul electoral discutând cu oamenii și aflând părerea lor. Toți cetățenii trebuie să se implice”, a precizat democratul.

Totodată, Lupu a enumerat cine sunt adversarii PD. „Pericolul major sunt forțele care vor să mintă cetățenii. Feriți-vă de cei care vor să aducă haos în țară. Împreună trebuie să creștem Moldova. Adversarii în această campanie a Partidului Democrat sunt regresul, crizele, conflictul, extremismul și violența”, a conchis liderul democrat.

„Vrem să inițiem proiectul „Prima Casă” pentru tinerii specialiști din Republica Moldova, pentru a susține tinerii care decid să rămână în țară”, a spus ministrul Dezvoltării Regionale, Marcel Răducanu.

Partidul Democrat își propune să susțină persoanele care activează în domeniul agriculturii. „Vrem ca sectorul agricol să devină un sector important din economia țării noastre. Vrem să introducem impozitul unic în agricultură, pentru a elimina anumite discriminări”, a precizat Tudor Copaci.

„Vrem să ne axăm pe dezvoltarea regională. Este un lucru important. În cadrul campaniei ne vom axa puternic pe acest punct. Mai ales că este un punct care trebuie să îl atingem după semnarea Acordului de Asociere”, a adăugat Vasile Botnari, ministrul Transporturilor.

„Planificăm să modificăm curricula școlară, care necesită o schimbare. Dorim să facilităm agenții economici care le vor oferi posturi de muncă pentru tinerii specialiști. Vrem să atragem proiecte internaționale care le va oferi posibilitatea tinerile antreprenori de a se implica în activitatea economică a țării”, a adăugat ministrul MTIC, Pavel Filip.

„Vom crea programe care vor pune accentul pe producerea mărfurilor competitive. Ne dorim recucerirea pieței autohtone, cât și extinderea pe piața internațională”, a subliniat Octavian Calmîc.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub