ora: 11:42, 21 feb 2013 5750
Autor: Cristina Buzovschi

PCRM vrea să-l lipsească pe Plahotniuc de imunitate


PCRM vrea să-l lipsească pe Plahotniuc de imunitate
Ședința Parlamentului
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
După ce săptămâna trecută fracțiunile PCRM și PLDM i-au acordat votul de neîncredere lui Vlad Plahotniuc și l-au demis din funcția de prim-vicespeaker, astăzi, comuniștii vin cu sugestia ca democratul să rămână și fără imunitate de deputat, ca „să poată fi cercetat pentru acțiuni de reider din vara anului 2011”, transmite UNIMEDIA.

O propunere în acest sens a venit de la deputatul PCRM, Grigore Petrenco, în debutul ședinței Parlamentului. 

„Argumente pentru demiterea acestuia și pentru acordarea votului de neîncredere au fost multe, inclusiv implicarea în acțiuni reider din vara anului 2011. În aceste condiții mă întreb: ce face Procuratura Generală? S-a sesizat sau nu? Are dosare pornite pe faptul acțiunilor reider sau nu? Figurează acolo și numele dlui Plahotniuc? De aceea propun să fie invitat procurorul general interimar cu o informație amplă la acest subiect. Ar fi bine să răspundă și la întrebarea când Parlamentul Republicii Moldova va primi cererea privind ridicarea imunității parlamentare a dlui Plahotniuc Vladimir”, a menționat comunistul.

Propunerea a fost supusă votului și cu majoritatea deputaților prezenți a fost acceptată. Andrei Pântea, procurorul general interimar,  urmează să vină astăzi în Parlament pentru a răspunde întrebărilor deputatului Petrenco, dar și solicitărilor liberalului Mihai Ghimpu, cu privire la dosarul „cazinourilor”.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +6 (10)
  O idee foarte buna de data asta sunt deacord cu PCRM.
  • -7 (11)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Da despre Filat nimic nu spune? La moment Rîia moldovei are un nume Filat si PLDM
   • +5 (9)
    Intr-un fel sau altul perioada Plahotniuc trebuie incheiata ca sa nu ajungem ca tara noastra sa fie sortata la un esec total.
    • +3 (7)
     lupta cu corupția în eșalonul de vîrf al puterii nu poate deveni un apanaj al unor structuri compromise. Nu poate Mafiotul №1 , monitorizat și de Interpol, să fie Luptătorul №1 cu mafia! Alunecăm astfel în ridicol, riscăm să devenim o mostră a absurdului politic și juridic. La fel de suspicios pare și activismul exagerat al PG și CNA, distribuite prin algoritm politic democraților, care după ce 3 ani de zile au luptat cu cine vreți (opoziția, businessul, oponenții politici), numai nu cu mafia și bandiții de la guvernare, brusc, au schimbat macazul, «s-au iluminat» și pătrunși de spiritul valorilor europene, au dat start «luptei cu corupția»
     • +3 (7)
      Suspicios pare activismul exagerat al PG și CNA, distribuite prin algoritm politic democraților, care după ce 3 ani de zile au luptat cu cine vreți (opoziția, businessul, oponenții politici), numai nu cu mafia lui Plahotniuc, brusc, au schimbat macazul, «s-au iluminat» și pătrunși de spiritul valorilor europene, au dat start «luptei cu corupția». Interesant este și faptul, că dacă pînă acum «bandiții» erau doar în rîndurile opoziției, de această dată, «indivizii corupți» sunt depistați doar în rîndurile PLDM, nu pare straniu?
      • +2 (6)
       Activismul PG și a CNA, a coincis în mod miraculos cu lupta premierului contra structurulor tenebre din economie și guvernare. La fel și descinderea de vineri la guvern a bulterierilor de la CNA, a coincis, desigur că «întîmplător», cu ședința din aceeași zi a legislativului, pe agenda căruia figura demisia lui V.Plahotniuc.
       • +2 (6)
        Interesant este și faptul, că dacă pînă acum «bandiții» erau doar în rîndurile opoziției, de această dată, «indivizii corupți» sunt depistați doar în rîndurile PLDM. Activismul PG și a CNA, a coincis în mod miraculos cu lupta premierului contra structurulor tenebre din economie și guvernare. La fel și descinderea de vineri la guvern a bulterierilor de la CNA, a coincis, desigur că «întîmplător», cu ședința din aceeași zi a legislativului, pe agenda căruia figura demisia lui V.Plahotniuc.
        • +1 (5)
         Tot întămplător, operațiunea este condusă de Zumbreanu, finul lui Plahotniuc. NIT-ul este închis de judecatoarea Domnica Manole, care tot întămplător, este verișoara lui D.Diacov (frecvențele fiind date postului TV Canal-3, care accidental, s-a dovedit a fi tot al lui Plahotniuc). Duminică, 17 februarie, Ion Diacov, procurorul municipal, care e și frate cu D.Diacov, a fost văzut la sediul PD, venind după indicații de la păpușar. Desigur, tot întîmplător.
         • +2 (6)
          Activismul PG și a CNA, a coincis în mod miraculos cu lupta premierului contra structurulor tenebre din economie și guvernare. La fel și descinderea de vineri la guvern a bulterierilor de la CNA, a coincis, desigur că «întîmplător», cu ședința din aceeași zi a legislativului, pe agenda căruia figura demisia lui V.Plahotniuc.
          • +2 (6)
           În acest context, am cîteva întrebări către CNA și Procuratura Generală:
           Cum explică PG, că în 2009 majoritatea dosarelor penale contra liderilor politici afiliați AIE, au fost clasate. Concomitent, au fost deschise dosare contra oponenților politici: Viorel și Victor Țopa, S.Mocanu, Iu.Roșca, S.Corobceanu, primarul de Basarabeasca, etc?
           De ce s-a blocat ancheta evenimentelor din 7 aprilie?
          • +2 (6)
           Ce-i cu atacul raider din 2010 -2011, în urma căruia au fost extrase în jur de 100 mln euro? Cine-s raiderii? Cine a fost penalizat? Care din acționari și-a redobîndit acțiunile, cu excepția celor din MAIB? De ce pe acest caz cu rezonanță internațională, CNA și PG păstrează pînă azi tăcerea? Amintim că anchetarea conexiunii dintre atacul raider și păpușar a fost solicitată de prestigioasa organizație Transparency International.
           Ce-i cu adresarea către procuratură înaintată de Marcel Darie în 2011 privind tenderul dubios cu participarea firmei ”Parstar Petrol” (patronată de Ghimpu)? Cifrele care figurează în acest caz sunt demne de atenție – circa 500 mln lei!
          • +1 (5)
           De ce CNA nu manifestă interes, pe ce bani recent A.Șalaru, a cumpărat un Mercedes de clasa lux, drept cadou pentru liderul său, «incoruptibilul» Mihai Ghimpu?
           Сe-i cu decizia dubioasă a CSJ din octombrie 2012 privind Insulele din parcul „La izvor”, cu o suprafață de 1,5 ha, care au fost atribuite restaurantului din preajmă, proprietate FinPar Invest (păpușarul). Ce-i cu privatizarea cafenelei parlamentului, cafenelei Guguță, afacerii cu circul, în care este acuzat incoruptibilul Păpușar?
           Cum explică PG că păpușarul a fost monitorizat de Interpol, iar șeful instituției, Zubco, a mințit opiniei publice, că nu ar fi așa? Unde au dispărut 13 pagini din scrisoarea Interpol din august 2007? De ce după dezvăluirile MAI privind monitoringul din partea Interpol, PG nu se autosesizează?
          • +1 (5)
           De ce nu avem un dosar cu finalitate pe faptul că Ministerul Apărării (PL) și Ministerul Economiei (PD), au vândut în 2012 fără desfășurarea concursului de comercializare, companiei letone „Latspeceksport” armament în sumă de zeci de mln lei, în care comisionul, se spune că ar fi fost de 1,5 mln. Euro!
           În vara lui 2012, Ion Butmalai declara că PG a retras mai multe dosare penale de la MAI, privind fraude de sute mln lei la unele firme afiliate păpușarului, gen Casa Media, Global Systems Group, Metal Feros, Moldtelecom, etc. Mai apoi, dosarele au fost închise în safeul Procuraturii Generale. Ce se mai aude cu aceste dosare, domnilor «luptători»?
          • +1 (5)
           Plahotniuc a devenit sinonim cu mafia, cu fărădelegea, cu oligarhia. Mai mult, de la o vreme, faima sa negativă transcende hotarele RM, despre el scriindu-se şi în presa internaţională. Acum vedem atacuri asupra democratiei si securitatii nationale din partea lui Plahotniuc.
          • +1 (5)
           Сum explicați faptul, că Șeful FISC-ului a fost arestat după ce a descoperit că o sumă de peste 711 milioane de lei au dispărut timp de cinci luni de la Metal Feros, în schemă fiind implicate patru firme fantomă? Nu vă pare suspect și ridicol, că neglijați firmele păpușarului, care fac evaziuni de proporții, ce se apropie de 1 miliard de lei, dar sunteți foarte vigilenți la delapidările chiar și mărunte din rîndurile oponenților?
          • +1 (5)
           Că nu reacționați la crimele PD, înțeleg. E «omenește», vorba lui N.Timofti. Dar de ce nu reacționați la cazurile răsunătoare de corupție de la Ministerul Ecologiei, unde s-au dat 1, 5 mln lei pentru ONG conduse de fiul lui Șalaru, și încă 3 mln lei pentru ONG condus de fostului viceministru al Mediului Alexandru Jolondcovschi? De ce nu reacționați la faptul, că deja cîteva trenuri modernizate la preț de 2, 5 mln euro de ministrul transporturilor, chiar a doua zi se defectează? La fel, nimeni nu a fost sancţionat pentru faptul, că Iranul ar fi transferat sub pavilion moldovenesc cel puțin opt nave pentru a evita sancțiunile internaționale care i-au fost impuse din cauza programului nuclear iranian. Or, Ministerul Transporturilor a incasat oficial 1 mln lei. Asta oficial. Dar neoficial?
          • +2 (4)
           O propunere excelenta a celor din PCRM!
           Plahotniuc, cercetat penal in Anglia, Italia, Cipru, Norvegia, membru al unei grupari criminale din Rusia, cel care a stat in spatele atacurilor raider, cel care s-a ridicat pe traficul de fiinte umane, cel care face contrabanda pina si la momentul dat, CE A PIERDUT EL IN PARLAMENT???
         • +2 (2)
          Plahotniuc nu trebuie lipsit doar de imunitate, dar si de libertate!!! Acest criminal nu are ce cauta in conducerea statului!!!
          Rusine! Cautat de interpol, dubla identitate, atacuri raider, omoruri, amenintari, contrabanda, trafic de fiinte umane. Acstea sint cuvinetle care il determina pe Plahotniuc!!!
        • +2 (2)
         Imi este interesant, cind va fi inchis Plahotniuc, ce va fi cu toate slugile sale???
         Lupu, Diacov, Ghimpu, Chetraru, Zumbreanu, Godea, Sirbu? Ce vor fi cu ei???
         RUSINE!!! JOS PLAHOTNIUC! JOS MAFIA!
      • +1 (5)
       Interesant este și faptul, că dacă pînă acum «bandiții» erau doar în rîndurile opoziției, de această dată, «indivizii corupți» sunt depistați doar în rîndurile PLDM. Activismul PG și a CNA, a coincis în mod miraculos cu lupta premierului contra structurulor tenebre din economie și guvernare. La fel și descinderea de vineri la guvern a bulterierilor de la CNA, a coincis, desigur că «întîmplător», cu ședința din aceeași zi a legislativului, pe agenda căruia figura demisia lui V.Plahotniuc.
       • +3 (3)
        În vara anului 2011, asupra a patru bănci din Moldova (MAIB, Victoriabank, Univesalbank, Banca de Economii), dar și companiei ASITO, s-au efectuat atacuri raider de preluare frauduloasă de acțiuni. Încă atunci, prim-ministrul Vlad Filat ceruse demisia lui Valeriu Zubco, procurorul general. În urma acestor atacuri, cinci investitori europeni de la Moldova Agroindbank au fost deposedați de 27,5% din acțiunile băncii ori echivalentul a 30 de milioane de dolari. Totuși, acționarii și-au recuperat pachetul de acțiuni. În urma atacului asupra Universalbank, 78% din acțiunile băncii au trecut în proprietatea unei companii off-shore din statul Panama. BEM-ul a pierdut 16,5% din acțiuni în favoarea unei firme off-shore din Noua Zeelandă. Un grup de acţionari de la Victoriabank a fost deposedat de un pachet de 5% de acţiuni ale băncii. În cazul ASITO, o firmă off-shore a primit 40% din acţiunile acesteia.
        • +3 (3)
         Desigur, Vlad Plahotniuc nu va recunoaște niciodată apartenența la aceste acţiuni dubioase. Avocaţii săi care au făcut demersuri în Cipru și Marea Britanie au spus: angajatorul lor nu este urmărit de Interpol, e curat ca lacrima! Dacă Plahotniuc este un om onest, de ce a avut nevoie de dublă identitate? De ce în paşaportul moldovenesc purta numele Plahotniuc, iar în cel român – Ulinici? După ce informația a ajuns în vizorul presei și al opiniei publice, Plahotniuc a refuzat identitatea Ulinici, cu atât mai mult cu cât o persoană cu dublă cetăţenie încalcă legislaţia internaţională.
         • +3 (3)
          Menţionăm că Vlad Plahotniuc este proprietarul hotelului de lux „Nobil”, al posturilor TV 2Plus, Canal 3, Prime TV, Prime FM.
          • +3 (3)
           Cafeneaua Guguță, din centrul capitalei, al cărei preț estimativ este de 2 milioane de euro, a fost cumpărată de „Finpar Invest” SRL, o firmă ce se presupune că ar fi a lui Vlad Plahotniuc, cu doar trei sute de mii de euro. Insulele din parcul „La izvor”, cu o suprafață de 1,5 ha, vor fi atribuite unui restaurant al firmei „Finpar Invest” S.R.L. Acestea sunt doar câteva cazuri în care s-a vehiculat numele vicespicherului Plahotniuc. Alte numeroase scandaluri aflându-se în centrul unor dosare dubioase şi nerezolvate.
          • +1 (1)
           Pentru ce a facut Plahotniuc, ar trebui lipsit nu doar de imunitate! Ci si de libertate! JOS CU PLAHOTNIUC!
    • 0 (0)
     toti "spam-erii politici"!!!
     lista de mai sus
 • +2 (4)
  Prima data sunt si eu de acord cu propunerea comunistilor.
 • +2 (4)
  Ar fi bine ca si PCRM sa fie cercetat pentru o sumedinie de jafuri si actiuni corupte intreprinse de ei in cei 8 ani de guvernare.
 • +1 (1)
  Si cercetat , daca este vinovat sa raspunda in fata legii, daca nu-nu!
 • +3 (3)
  zm, ai dreptate . In cazul de fata hotul striga hotul!. dar cam mutisori hotisori s-au adunat la carma acestui stat!!!
 • +1 (1)
  Sa raspunda cu totii in fata legiii!!!
 • +3 (3)
  De "imunitate" trebuie lipsiti absolut toti !
 • +3 (3)
  Da, asa sa fie si cit mei repede sa ajunga si in inchisoare!!
  Numai ca pana voi va miscati, Plahotnic ia masuri de protejare pana si singur e gata sa fuga din tara in orice moment.

  Sunt cetățean activ
  • +2 (2)
   El are un avion de lunga croaziera si deja este pregatit sa fuga undeva departe-departe
 • +2 (2)
  Nu am gindit ca voi spune asta cindva dar BRAVO PCRM
 • +2 (2)
  Oare chear lumea noastra este asa de naiva si nu vede aceasta clounada....
  Doar se vede cu ochiul liber ca acesta este regizat si manipulat de papusar. PL de mult este o filiala a PD. Aduceti-va aminte atunci la inceputul AIE2 cand Lupu umbla cu principii si valori, si echipa lui Misha era permanent impreuna cu echipa lui Ulinici. Salaru discuta doar cu Ulinici...Si ca rezultat uitati-va acuma cine conduce Un simplu exemplu,-ministerul transporturilor, a revenit PL dar,..functiile chee au fost vandute sau intentionat transmise in mana papusarului. Air Moldova e condusa de facto de catre omul lui Ulinici,- Iulian Scorpan, care a fost inscaunat in aceasta functie pe timpul comunistilor,si se stie ca pe atuncea ulinici deja conducea Air Moldova prin intermediul creditelor de la Victoriabanc si gajului avioanelor in buzunarul lui ulinici
 • +2 (2)
  alta dovada--- trecerea din gestiunea Ministerului Transporturilor in gestiunea Ministerului Economiei(stiti cine e stapanul???) a aeroportului international Chisinau,.. aici las loc comentariilor dvs...
  A treia dovada---desfiintarea ASAC administratiei de stat a aviatiei civile (care se subordona nemijlocit guvernului in rang de departament) si trecerea in gestiunea ministerului transporturilor, unde nu este nici un specialist in domeniul aviatiei civile, doar unul singur Dohotaru care nici macar nu stie de ce avionul zboara dar nu da din aripi. In locul ASAC a fost format asa zisul OGA (ORGAN grajdanskoi aviatsii) condus de catre Cebotari, un fost jurist(nimic nu are cu aviatia) tot innaintat pe timpul cand Ulinici conducea cu aviatia de sub maneca lui Voronin
 • +2 (2)
  a patra dovada---Inca pe timpul comunistilor, ulinici a pus ochii pe MOLDATSA. Ia fabricat un dosar penal a fost chear arestat si a stat vre-o 4 luni, dupa care sub presiunea angajatilor intreprinderii a fost eliberat. Deja de un an si ceva la conducerea MOLDATSA se afla o persoana dubioasa,- Stati, un filolog de profesie, de vreo 30 ani, care nici nu poate scoate doua vorbe..Surse de incredere confirma ca pentru aceasta functie, ultimul a platit 250 mii euro lui Salaru. La randul sau acesta a vandut functii mari in cadrul intreprinderii unor demnitari din partidul lui ulinici asa ca:- Gozun-fost vice director a SIS pe vremea comunistilor, feciorului lui Buliga (stiti cine-i este mama!?), feciorului lui Vrabie (de la Ministerul Economiei) si alte functii unor fete tinere, care se plimba la serviciu in geep-uri, parintii carora sunt de la PD. Si ce e straniu, nici unul din ei nu au idee in managementul unei asemenea intreprinderi din sistemul aviatiei RM...
 • +2 (2)
  a cincea dovada - restul din intreprinderile mici din sfera aviatiei, asa cum ar fi MoldAeroservice, Airport Handling,catering sunt gestionate deja de catre rude sau adepti ai lui ulinici. De aeroportul Marculesti la fel se stie ca ulinici vrea sa-l acapareze prin intermediul falimentarii si depunerilor de imobil in gaj....
  Acuma PuListilor puteti sa-mi puneti minusuri, oricum dovada e vizibila....
 • +2 (2)
  E clar ca directivele vin din U.E.!!!Europenii nu ar accepta niciodata o tara sa li se alature,cu asa o componenta in structurile de conducere,mafiotii,certati cu legea!Sau cu oameni cu tendinte de tradare spre est,cazul lui Lupu,pai asta ar face cadou totul rusilor,la o eventuala aderare a tarii la NATO!!!
 • 0 (2)
  SCRITI BRE CEVA SI DE FILAT DACA SUNTETI ASA DE INFORMATI DUPA CUM SE VEDE DIN COMENTARII.SAU SE POATE DE INTELES CA UN OM SIMPLU NU POATE SA STIE ATIT DE MULTE AMANUNTE SI LA SIGUR SE POATE DE PRESUPUS CA SUNT POSTATE DE PERSOANE COINTERESATE SI NU UN SIMPLU CITITOR.LUMEA STIE CA TOTI FURA DA DACA CINEVA SCRIE SI IL PONEGRESTE DOAR PE UNUL ATUNCI SE POATE DE INTELES CINE SCRIE ACESTE MOMENTARII.NU VA OBOSITI LUMEA NU PROASTA
 • +1 (1)
  domnilor voi ati introdus notiunea de imunitate asa ca culegetiva roadele
 • +1 (1)
  Daca pentru comunisti este putin ca l-au dat jos din prezidiu pe plahotniuc, inseamna ca acum vor sa se razbune pentru lucruri mai vechi
 • +1 (1)
  plaha o inflat oaia! i-a parut ca poate ciordi (santajind astfel alianta si parcursul european al moldovei)!iaca Filat okazalsea mai krutoi ca plaha:)
 • +1 (1)
  ar fi bine ca procuratura sa-i ia imunitatea lui Lupu, pt ca (in calitate de director pi zdania parlimantului)in 2009 a permis devastarea cladirilor de stat(si asta e scris in constitutie) .Se pedepseste PENAL! Asa ca sa BARZEASCA lupu marian
 • +1 (1)
  cred ca vertaliotu si platforma(de care spunea mocanu)lu plaha degraba au sa se ZAVODEASCA:)
 • +2 (2)
  berkutu n-al sa-l ajiuti:) Ii hana si cu turcan si alti stepaniushi!
 • +1 (1)
  deputatii trebue sa aiba imunitate parlamentara numai pentru decizii,idei, viziuni politice.pentru infractiuni,hotii s.a.trebue sa raspunda dublu fata de cetatenii simpli.

  Sunt cetățean activ

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA