PCRM vrea să-l lipsească pe Plahotniuc de imunitate

După ce săptămâna trecută fracțiunile PCRM și PLDM i-au acordat votul de neîncredere lui Vlad Plahotniuc și l-au demis din funcția de prim-vicespeaker, astăzi, comuniștii vin cu sugestia ca democratul să rămână și fără imunitate de deputat, ca „să poată fi cercetat pentru acțiuni de reider din vara anului 2011”, transmite UNIMEDIA.
PCRM vrea să-l lipsească pe Plahotniuc de imunitate
Ședința Parlamentului (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

O propunere în acest sens a venit de la deputatul PCRM, Grigore Petrenco, în debutul ședinței Parlamentului. 

„Argumente pentru demiterea acestuia și pentru acordarea votului de neîncredere au fost multe, inclusiv implicarea în acțiuni reider din vara anului 2011. În aceste condiții mă întreb: ce face Procuratura Generală? S-a sesizat sau nu? Are dosare pornite pe faptul acțiunilor reider sau nu? Figurează acolo și numele dlui Plahotniuc? De aceea propun să fie invitat procurorul general interimar cu o informație amplă la acest subiect. Ar fi bine să răspundă și la întrebarea când Parlamentul Republicii Moldova va primi cererea privind ridicarea imunității parlamentare a dlui Plahotniuc Vladimir”, a menționat comunistul.

Propunerea a fost supusă votului și cu majoritatea deputaților prezenți a fost acceptată. Andrei Pântea, procurorul general interimar,  urmează să vină astăzi în Parlament pentru a răspunde întrebărilor deputatului Petrenco, dar și solicitărilor liberalului Mihai Ghimpu, cu privire la dosarul „cazinourilor”.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub