PCRM: Vladimir Voronin are câștig de cauză în fața lui Renato Usatîi

Partidul Comuniștilor anunță că astăzi, 16 octombrie, judecătoria sectorului Buiucani a dat câştig de cauză lui Vladimir Voronin în procesul intentat împotriva lui Renato Usatîi, transmite UNIMEDIA cu referire la un comunicat al formațiunii.

Avocatul lui Renato Usatîi, Igor Șeremet a declarat pentru UNIMEDIA că vor contesta decizia primei instanțe la Curtea de Apel Chișinău.

PCRM: Vladimir Voronin are câștig de cauză în fața lui Renato Usatîi
Voronin și Usatîi (Colaj: UNIMEDIA)

În cererea de chemare în judecată, Voronin a indicat că, în cadrul unor emisiuni televizate de la posturile Noroc TV şi Accent TV, pîrîtul, Renato Usatîii a operat cu informaţii care nu corespund adevărului şi constituie un atac la onoarea, demnitatea şi reputaţia sa.

Este vorba inclusiv și de declarațiile lui Usatîi cu privire la averea colosală de peste horare a lui Voronin.

Pub

Instanţa a decis ca pîrîtul, prin intermediul celor două posturi de televiziune, trebuie să dezmintă declaraţiile lansate anterior şi să vină cu scuzele de rigoare în adresa persoanei defăimate.

PCRM menționează că scopul chemării în instanţă a lui Usatîi de către Vladimir Voronin este de a demonstra că „proaspătul „politician” în mesajele sale utilizează informaţii care nu au nimic în comun cu realitatea”. Prejudiciul material simbolic solicitat de semnatarul cererii de chemare în judecată şi aprobat de instanţă este de 1 leu.

Pentru că decizia instanței nu este definitivă, aceasta va fi contestată în instanța superioară. „În prima instanță dl Usatîi l-a lăsat pe dl Voronin să prezinte probe și să dovedească că declarațiile cu privire la averile din străinătate sunt false. Pentru că acest lucru nu s-a întâmplat, vom ataca la Curtea de Apel Chișinău și de această dată vom prezenta și probe”, a precizat Șeremet.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub