ora: 14:31, 10 noi 2014 4804

PCRM propune ca „trădătorii” să fie lipsiți de mandatul oferit de popor


PCRM propune ca „trădătorii” să fie lipsiți de mandatul oferit de popor
Vladimir Voronin, președintele PCRM
Foto: UNIMEDIA
Partidul Comuniștilor propune introducerea în legislație a prevederilor ce ar permite retragerea mandatului de deputat și ales al poporului de la toate nivele administrației publice. Un punct în acest sens a fost prevăzut în cadrul programului electoral al comuniștilor pentru alegerile din 30 noiembrie curent, relatează UNIMEDIA.
 
Liderul PCRM, Vladimir Voronin, spune că poporul trebuie să aibă pârghii pentru a sancționa „trădătorii”.

Comuniștii se angajează să sporească „eforturile pentru a proteja suveranitatea statului şi libertăţile civice de trădători, şarlatani politici şi oligarhi”. 
 
„Aceasta constituie un interes naţional, iar PCRM întotdeauna pledează pentru interesul public. Trebuie să asigurăm Republicii Moldova , în orice timpuri, securitate, stabilitate şi dezvoltare. Pentru aceasta trebuie să demonstrăm voinţă şi să promovăm schimbări calitative în sistemul nostru democratic. Poporul trebuie să aibă dreptul de a rechema deputaţii şi aleşii săi în autorităţile administraţiei publice, atunci cînd aceştia trădează interesele alegătorilor, renunţă la principiile politice şi obiectivele declarate”, se menționează în programul PCRM.
 
Vladimir Voronin oferă și un criteriu după care aleșii poporului pot fi catalogați drept trădători. „Ce criteriu obiectiv poate fi ridicat în grad de normă pentru a evalua activitatea unui deputat? Există criterii în baza cărora el poate fi numit trădător? După alegerile parlamentare din 2010 am primit 42 de mandate, acum avem cu opt mai puţin. Am fost trădaţi de opt deputaţi. Cum ar trebui să procedăm cu ei? Vorbim nu doar despre Parlament, dar şi despre consiliile locale şi raionale. Acest om a trădat partidul, alegătorii şi în primul rând ţara, însă acest subiect este deja de alt nivel”, a menționat președintele PCRM într-un interviu pentru Infotag.
 
Acesta a evidențiat lipsa pârghiilor la nivel legislativ. „Unii consideră propunerea de rechemare neprincipială, dar de ce, doar ei au trădat? Avem un angajament politic scris privind îndeplinirea deciziilor partidului şi legilor Moldovei. Toţi candidaţii din convocarea precedentă l-au semnat, inclusiv oameni ca Vadim Mişin şi Igor Dodon. Acest angajament nu are bază juridică. Mai degrabă are caracter moral. Trădarea rămâne pe conştiinţa lor. Am condamnat faptele lor, dar cuvântul final îl va spune societatea pe 30 noiembrie, şi asta ii vizează nu doar pe cei ce ne-au trădat”, a subliniat Voronin.
 
UNIMEDIA precizează că liberalul Mihai Ghimpu că deputații care părăsesc fracțiunea partidului pe listele căruia a acces în Parlament ar trebui să-și depună și mandatul. Deocamdată, legislația națională nu prevede acest lucru, însă liderul PL crede că este timpul să se ia măsuri în acest sens, cu consultarea normelor europene.
 
Precizăm că PL și-a pierdut fracțiunea din Parlament, după ce grupul Hadârcă, format din 7 deputați, s-a dezlipit. În celelalte grupuri parlamentare, PCRM a rămas fără 8 deputați, PLDM fără 2 și PD fără de 1 deputat.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +6 (6)
  Tu vei fi primiul care vei fi lipsit de mandat !!!
 • -5 (11)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Говорит чмо, которое перед выборами слила партию Плахатнюку ? Который Меморадум Козака не подписал, который всю эту румынизацию устроил ? Ворона, ПНХ !
  • +8 (8)
   băiţălu ... despre care Românizare vorbeşti tu? vădcă nu inţelegi unde trăierşti,aici nu e Russia... cea ca tu trăieşti in Republica Moldova şi nu ştii o pleaşă în Română nu înseamnă ca şi restul nu trebuie să vb aceasta limba, cînd aud dodonişti de genu care spun ca trebuie oprită Românizarea pai îmi vine a vomita in uniunea vomala,care Românizare?că văd în jur numai rusificare acuta a populaţiei...unde vezi tu Românizare?in vise posibil...şi daca ar fi aceasta Românizare pai e spre binele tau poate ai invata limba de stat ...
  • +3 (3)
   nu fut* capul ca tu lai votat

   Sunt cetățean activ
 • +2 (4)
  Ideea este interesanta, dar lasa prea mult loc pentru abuz.
 • +3 (5)
  Cât de antipatic nu mi-ar fi moșul dar aici sunt de-acord cu el. Nu îți mai convine echipa care te-a adus în Parlament, fii bun și mai așteaptă alți 4 ani, dar într-o altă echipă. Că la momentul de față, ce se întâmplă domnilor. Când unu se trezește cu curu sus că nu-ș cei place sau nu-i place, imediat își amenință colegii cu demisia în loc să încerce să rezolve problema. Foarte bine, nu-ți place, poți pleca că în locul tău se vor găsi și alții capabili din echipă care să-ți ia locul. Mi se pare echitabil!
  • +2 (4)
   Fotoliul parlamentarului trebuie să fie la fel de sigur ca și locul de muncă al unui simplu cetățean ... azi îl poți avea, mâine nu. Întotdeauna se va găsi cineva mai bun care să-ți ia locul.
   UnCetatean, trebuie să-ți dau dreptate și ție ... intenția cioroiul este bună, dar întrebarea este oare nu se ascund și alte subtilități printre rânduri? Când țara ajunge într-o dictatură unde libertățile fundamentale ale omului sunt încălcate e greu să vorbești și de liberatea de alegere de afiliere la un partid sau altul. Chiar și în România de exemplu, vine nea primar și-ți spune direct în față: ori votezi cu cine trebuie, ori rămâi flămând!
  • 0 (0)
   " Nu îți mai convine echipa care te-a adus în Parlament, fii bun și mai așteaptă alți 4 ani, dar într-o altă echipă."
   Vorbesti asa de parca cei plecati au stat cu mainile in san,in timp ce altii lucrau pentru a ajunge in parlament...Mai adauga - M.Ghimpu "i-a facut deputati"!Ca asa vorbeste personajul in cauza.
   Las'sa'ncerce M.Ghimpu,de unul singur,sa obtina un mandat,ca independent,apoi mai vorbim...
   Ceea ce propui e de ai face argati sefului de partid si acest lucru deja se simte.Mai trebuie legalizat?
   Art.68 din Constitutia R.Moldova spune:
   (1) În exercitarea mandatului, deputaţii sînt în serviciul poporului.
   (2) Orice mandat imperativ este nul.
 • +5 (5)
  PCRM trbuia să depună mandatele de deputați în parlamentul actual, pentru că 4 ani au trândăvit și permanent au pus bețe în roate celorlaltor fracțiuni, împiedicându-le să-și sxercite funcțiile.

  Sunt cetățean activ
  • +5 (5)
   Îi bună și asta ... cei care lipsesc mai mult de X zile să fie automat trecuți la categoria șomerilor!
   • +4 (4)
    Кто знает, куда делся Гришка Петренко, почему ничего не мычит?
    Неужели по селам ходит и агитирует народ или, может на лыжи встал?
 • +3 (5)
  Sustin aceasta ideie a Comuistilor! Sa le mai taie din pofta celor cu cumparatul de deputati. In rest partidul Comuistilor nimic nu-i deosebeste de CoAIE sunt la fel de corupti si tare le-au mai placut schemele create de ei.

  Sunt cetățean activ
 • +2 (2)
  Voronin fiul soldatului necunoscut din armata sovetica, care a ocupat si instaurat regimul fascizmului sovetic stalinist fals numita putere sovetica si comunizm...Voronin cioronin taliban separatist falsivii comunist...voronin cioronin pridnestrovschii taliban falsivii moldovan...voronin cioronin comunist iobag...SA SALVAM MOLDOVA: DE TALIBANI SEPARATISTI, GAGAUZI, RUSOFONI, TIGANI, COMUNISTI, SI SOCIALISTI...

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA