ora: 16:43, 09 apr 2014 5066
Autor: Cristina Buzovschi

PCRM: Ministerul Justiției nu poate înregistra Partidul Comunist Reformator


PCRM: Ministerul Justiției nu poate înregistra Partidul Comunist Reformator
Vladimir Voronin, președintele PCRM
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Partidul Comuniștilor este împotriva înregistrării Partidului Comunist Reformator din Moldova. Potrivit formațiunii condus de Vladimir Voronin, denumirea și abreviatura și simbolurile partidului nu se deosebesc de cele ale PCRM, relatează UNIMEDIA.

În opinia președintelui PCRM, înregistrarea Partidului Comunist Reformator ar veni în contradicție cu prevederile Codului Civil și Legii privind Partidele Politice.

„Aceste două acte normative prevăd ca „persoana juridică nu poate fi înregistrată dacă denumirea ei coincide cu denumirea altei persoane juridice înregistrate deja” și că „denumirea integrală, denumirea prescurtată, simbolurile partidului politic trebuie să se deosebească clar de cele ale partidelor înregistrate anterior în Republica Moldova”, se menționează într-un comunicat al PCRM.

Potrivit PCRM, în decembrie 2013, Ministerul Justiției a respins o cerere de înregistrare a Partidului Politic Liberal Democrat Reformator. Atunci, ministerul Justiției ar fi făcut referire la prevederile Codului Civil și Legii privind Partidele Politice menționate mai sus.

Potrivit lui Vladimir Voronin, în situația dată există toate motivele de a învinui Ministerul Justiției „de imparțialitate, de angajare politică și aplicarea dublelor standarde, or justiția „la comandă” este un fenomen inadmisibil într-o societate cu adevărat democratică, bazată pe principiul supremației legii”.

Voronin a declarat că crearea noului partid, înainte de alegeri, este „o încercare de a fura voturi de la comuniști”. „Ei pot folosi chiar și seceră și ciocanul, fără carte, noi oricum nu vom putea face nimic. Ei acționează foarte inteligent”, a precizat liderul PCRM.

Dacă Ministerul Justiției va înregistrată această formațiune politică, PCRM va ataca decizia în instanța de judecată.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +4 (6)
  voronini o sa te f.... !!!!! hi hi hi
  • +2 (4)
   Mai bine ar interzice Totalmente PCRM-ul . Mai mare sarbatoare pentru Moldova nu poate fi .

   Sunt cetățean activ
   • 0 (4)
    Hai ca astai cea mai Buna Gluma Cu inetrzisu Partidului.

    Sunt cetățean activ
    • +1 (3)
     Si care ar fi cauza d-le Voronin??
     Prostia comunismului, vii frica de ceva sau ce??
 • +2 (6)
  Surcica nu sare departe de trunchi. De ce, atunci, mai guita degeneratul militian-general rus Boronila? Ei i-au plodit, cu varf si indesat, prin lupanare si lutarii, dupa chipul si asemanarea homosexualului Ilici. Pui de naparca, de vidme si scorpioni, incalziti la sanul Pramatiilor Comuniste din Regnul Maimutelor balcanice. Ce, oaie-Dodoloaie nu-i copia lui mocaila avortat sub garduri? Sau matusa Zaluda Grachina, cea cu carabina si in bufeuri? Tuna si-i aduna, dupa chip, secera si ciocan. Pacat de cartea aia, sarmanica. Cetreaba are ea cu acesti anal-fabeti?!
 • +3 (3)
  Toata lumea cu carte stie ca secera si ciocanul a fost folosit ca simbol a fascizmului sovetic stalinist...Acei care au urcat pe biserici si au dat crucele jos erau cu simbolul secera si ciocanul in frunte si faceau voea satanei din cremlin...Toate crimele savarsite de satana fascista imperialista din cremlin fals numita comunista a adus mizerie foamete dizbinarea popoarelor falsificarea si inventarea natiunilor si a limbilor si uciderea a suti de milioane de oameni ne vinoveti...Eczemplu proaspat este ocuparea si dizbinarea Ucrainei de catre satana imperialista din cremlin...Care sustine satanistii din transnistria gagauzia abhazia osetia si pcrm psrm...Toti crestinii din RM cind vedeti secera si ciocanul facevati cruce si rostiti rugaciunea TATAL NOSTRU...

  Sunt cetățean activ
 • +1 (3)
  Iata in cazul asta dau dreptate lui Cioronin !
  Fie komuneak tradițonal, fie komuneak reformator - tot komuneak bolșevic rămâne !
 • +3 (3)
  Ia te uita la ei s-au adus aminte de legi si democratie, pe cind erau ei la conducere nu era nimiica dar acuma cauta dreptate....
 • +3 (3)
  Justitia poate autoriza un nou partid comunist in deplina legalitate si dupa principii perfect logice.(in Franta si Italia sunt cam 2-3 succesoare;in Italia chiar presedintele provine din fostul partid comunist italian) E de mirare ca acest lucru nu a fost facut mai demult. S-a intamplat si in Romania cu mai multe formatiuni politice revendicate de fostii comunisti grupati in PCR-ul lui Ceausescu.S-a intamplat chiar cu PSD-ul actual care a avut in cei 24 de ani de la infiintare tot felul de denumiri-FSN, PDSR, PSDR, PSD ( dupa fuzionarea cu partidul PSD al lui ing.CUNESCU) Cine s-a informat , nu se poate sa nu stie asta. Asa ca dl. Voronin se poate duce linistit dracului cu slaeahta lui cu tot!!
 • +2 (2)
  Sa zdohniti voi animale spurcate cu tot cu secera si ciocan!!!!!!Si sa nu uitati sal luati si pe Dodon-Gondon cu steluta lui de mancurt-tradator.
 • +2 (2)
  TUTUROR MOŞILOR
  Sfat pentru moşi,
  Nu-i votaţi pe cei roşi,
  Fiindcă la noi
  Cei roşi îs ...cioroi
 • +1 (1)
  de pomana se straduieste tatuca sa steie pe tronu PCRM...sobolanii sar din barca gaurita a partidului care este scufundata chiar de vislasii Markusha, Grisha si Ruptincur Resetnikov. Toti trei trag la rublele lu Usatii, Platon si Dodon - Gondon ... ca nici Putin nui prostau sa ingroape rublele in buzunarele putrede ale lui Volodea pe care miine poimiine il inghite pamintul!
 • 0 (0)
  F.buna strategie cu PCRM-reformator!!!Ai vor injumatatii,mai fura si Gandon cite un vot,care se va pierde in neant!!Perfect murdar!!

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA