PCRM: Ministerul Justiției nu poate înregistra Partidul Comunist Reformator

Partidul Comuniștilor este împotriva înregistrării Partidului Comunist Reformator din Moldova. Potrivit formațiunii condus de Vladimir Voronin, denumirea și abreviatura și simbolurile partidului nu se deosebesc de cele ale PCRM, relatează UNIMEDIA.

PCRM: Ministerul Justiției nu poate înregistra Partidul Comunist Reformator
Vladimir Voronin, președintele PCRM (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

În opinia președintelui PCRM, înregistrarea Partidului Comunist Reformator ar veni în contradicție cu prevederile Codului Civil și Legii privind Partidele Politice.

„Aceste două acte normative prevăd ca „persoana juridică nu poate fi înregistrată dacă denumirea ei coincide cu denumirea altei persoane juridice înregistrate deja” și că „denumirea integrală, denumirea prescurtată, simbolurile partidului politic trebuie să se deosebească clar de cele ale partidelor înregistrate anterior în Republica Moldova”, se menționează într-un comunicat al PCRM.

Pub

Potrivit PCRM, în decembrie 2013, Ministerul Justiției a respins o cerere de înregistrare a Partidului Politic Liberal Democrat Reformator. Atunci, ministerul Justiției ar fi făcut referire la prevederile Codului Civil și Legii privind Partidele Politice menționate mai sus.

Potrivit lui Vladimir Voronin, în situația dată există toate motivele de a învinui Ministerul Justiției „de imparțialitate, de angajare politică și aplicarea dublelor standarde, or justiția „la comandă” este un fenomen inadmisibil într-o societate cu adevărat democratică, bazată pe principiul supremației legii”.

Voronin a declarat că crearea noului partid, înainte de alegeri, este „o încercare de a fura voturi de la comuniști”. „Ei pot folosi chiar și seceră și ciocanul, fără carte, noi oricum nu vom putea face nimic. Ei acționează foarte inteligent”, a precizat liderul PCRM.

Dacă Ministerul Justiției va înregistrată această formațiune politică, PCRM va ataca decizia în instanța de judecată.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub