Citește toate știrile la acest subiect

PCRM, supărat după negocierile cu PLDM și PD: Urma să avem anticipate în noiembrie!

„PCRM a decis să negocieze cu PLDM și PD cu privire la organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Discuțiile nu au fost complicate, ambele partide au fost de acord de la bun început de a organiza alegeri. Acestea trebuiau să aibă loc în această toamnă, pe 17 noiembrie, dar ulterior, PLDM a cerut urgentarea procesului și am decis să aibă loc pe 3 noiembrie”. Declarația a fost făcută de deputatul comunist, Artur Reșetnicov, în cadrul unei conferințe de presă, transmite UNIMEDIA.

Totodată, deputatul a declarat că negocierile cu PD și PLDM s-au axat mai mult pe desfășurarea unor alegeri libere și democratice.
PCRM, supărat după negocierile cu PLDM și PD: Urma să avem anticipate în noiembrie!
Vladimir Voronin (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

„Când am văzut disponibilitatea PLDM și PD pentru alegeri anticipate, am propus să ieșim cu o declarație comună. A fost pregătit acest proiect, care urma să fie implementat. Toate aceste discuții au avut loc până în ajunul creării noului Guvern. PLDM ne-a asigurat că totul merge conform planului și că vor demonstra că sunt parteneri de încredere”, a subliniat Reșetnicov.

În același context, comunistul a declarat că a fost creat și un grafic cu privire la desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate. „Am discutat graficul de desfășurarea a alegerilor parlamentare. Declarația comună a fost pregătită de PLDM, noi doar am adăugat un aliniat. Am discutat nopți întregi”, a precizat deputatul.

În cadrul conferinței, liderul PCRM Vladimir Voronin a menționat faptul că renunţarea PLDM și PD la organizarea alegerilor parlamentare anticipate arată un singur lucru: „Aceste forţe nu sunt independente, sunt marionete în mâinile păpuşarilor externi, care participă la nişte jocuri geopolitice mult mai serioase”, a precizat sursa.

„Această euroimitare moldovenească este convenabilă şi Uniunii Europene. Cauza este evidentă – integrarea europeană nu mai este un proces de reformare, nu mai are valori şi standarde. Integrarea europeană pentru Moldova are un singur scop – conservarea în Moldova a unui regim agresiv antirusesc şi excluderea oricărei posibilităţi de reintegrare cu Transnistria. Şi până va exista o astfel de situaţie, toţi aceşti Fule, Ashtoni şi Schubeli  vor închide ochii la fărădelegile comise de regimul antidemocratic şi corupt de la Chişinău. Vor aplauda şi-l vor susţine”, a conchis Voronin.

UNIMEDIA amintește că pe 30 mai, noul Cabinet de miniștri în frunte cu liberal-democratul Iurie Leancă a obținut vot de încredere din partea Parlamentului cu doar o oră înainte de expirarea termenului. Pentru noul Guvern au votat 58 de parlamentari din fracțiunile PLDM, PD, cei șapte reformatori liberali, grupul Mișin, neafiliatul Sergiu Sîrbu și socialista Veronica Abramciuc.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub