Patru angajați ai ANSA au fost reținuți, fiind bănuiți de escrocherie. Ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 260.000 lei

Patru angajaţi ai Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor şi doi oameni de afaceri au fost reţinuţi astăzi, fiind bănuiţi de depăşirea atribuţiilor de serviciu şi escrocherie. Potrivit forțelor de ordine, suspecții ar fi prejudiciat bugetul de stat cu zeci de mii de lei. 

Patru angajați ai ANSA au fost reținuți, fiind bănuiți de escrocherie. Ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 260.000 lei
(Foto: UNIMEDIA)

Printre reţinuţi sunt şeful Direcţiei controlul produselor de uz fitosanitar şi fertilizanţi din cadrul ANSA şi 3 angajaţi ai subdiviziunilor teritoriale Ialoveni, Drochia şi Dubăsari.

Aceștia sunt suspectaţi că ar fi eliberat certificate fitosanitare naţionale unor agenţi economici pentru exportarea merelor în Federaţia Rusă. De facto, agenţii economici au exportat mere din Polonia în Rusia prin Belarus, fără a traversa frontiera Republicii Moldova.

Pub

În urma investigațiilor, s-a constatat că doar în anul 2016, agenţii economici vizaţi şi-ar fi însuşit ilegal de la bugetul de stat 260.000 de lei, în calitate de TVA.

În prezent, toate 6 persoane sunt reţinute pentru 72 de ore. Dacă vor fi găsite vinovate, acestea riscă pedepse de până la 10 ani de închisoare pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu şi până la 15 ani de detenţie pentru escrocherie.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub