PaRUs dă termen Ministerului Justiției

Renato Usatîi solicită Ministerului Justiției să înregistreze în următoarele cinci zile noua denumire a formațiunii sale „Partidului lui Renato Usatîi”, prescurtat „PaRUs”. În acest context a fost depus astăzi, 10 septembrie, un demers la Ministerul Justiţiei în care se solicită emiterea deciziei de înregistrare a partidului până la 15 septembrie 2014, data limită de înregistrare a partidelor care pot participa la alegeri, transmite UNIMEDIA.

PaRUs dă termen Ministerului Justiției
Renato Usatîi (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Usatîi acuză instituția că tărăgănează intenţionat înregistrarea partidului său cu scopul de a-l împiedica să participe la alegerile parlamentare din această toamnă.

„În pofida faptului că actele pentru înregistrarea partidului „PaRUs” au fost depuse pe data de 25 august, drept urmarea a desfăşurării Congresului de constituire a formaţiunii din 23 august, Ministerul Justiţiei a început examinarea acestuia în urmă cu doar câteva zile”, se menționează într-un comunicat al politicianului.

Pub

În context, se invocă faptul că alte partide au fost înregistrate mult mai rapid: „Partidul Popular din Republica Moldova” în doar 3 zile, „Partidului Regiunilor din Moldova” în 20 zile, iar partidului care se află la guvernare Partidul politic „Partidul Liberal Reformator” în 11 zile.

Potrivit art.41 alin.(2) lit.a) din Codul electoral, dacă Ministerul Justiţiei nu va decide înregistrarea pînă la 15 septembrie 2014 a Partidului politic „Partidul lui Renato Usatîi”, atunci partidul, va fi lipsit de posibilitatea de a desemna candidaţii săi pentru participare la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub