ora: 12:34, 04 oct 2017 5376
Autor: Redactia UNIMEDIA

Pârtiile de la Poiana Braşov, pregătite pentru sezonul de iarnă. Când va începe înzăpezirea acestora


Pârtiile de la Poiana Braşov, pregătite pentru sezonul de iarnă. Când va începe înzăpezirea acestora
Foto: mediafax.ro

Reprezentanţii Primăriei Braşov au început lucrările de pregătire a domeniului schiabil de 24 de kilometri din Poiana Braşov, pentru deschiderea noului sezon de schi. Dacă temperaturile vor fi sub minus 4 grade Celsius, din noiembrie tunurile pot produce zăpadă artificială.

Administratorul public al Braşovului, Miklos Gantz, a declarat, corespondentului Mediafax, că lucrările premergătoare deschiderii pârtiilor ar urma să fie definitivate până în 1 noiembrie, iar după această dată va putea să înceapă şi înzăpezirea artificială a celor şapte pârtii.

„În prezent, desfăşurăm lucrările de revizie la toate instalaţiile, se face probele, iar după data de 1 noiembrie sperăm să putem începe producerea de zăpadă artifială. Pentru a putea produce zăpadă, este necesară să fie o temperatură de minimum – 4 grade Celsius, iar prognozele actuale arată că în luna noiembrie vom avea deja temperaturi cu minus, optime pentru a putea porni tunurile şi lănciile”, a explicat Miklos Gantz.

În total, pe pârtiile din Poiana Braşov sunt aproape 150 de instalaţii de producere a a zăpezii artificiale, între care 120 de lăncii, 10 tunuri fixe şi 19 tunuri mobile, care sunt alimentate din Lacul Ruia, care are o capacitate de stocare de 120.000 de metri cubi de apă, în prezent fiind plin în proporţie de 82%.

„Această apă s-a acumulat din precipitaţii, iar din 10 octombrie, vom suplimenta cu încă 10% pentru a avea o rezervă, ceea ce e suficient pentru a începe procedura de înzăpezire. Ca şi procedură, această activitate poate dura între 5 şi 10 zile, numai că trebuie să avem temperatura optimă. Sperăm să se poată schia cât mai devreme, astfel ca din prima jumătate a lui decembrie să avem un domeniu schiabil funcţional în întregime”, a mai spus administratorul public al Braşovului.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Youtube & FB
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA