Partidul lui Usatîi, în afara listei potențialilor concurenți electorali

Ministerul Justiției a expediat deja în adresa Comisiei Electorale Centrale lista partidelor înregistrate care pot participa la alegerile parlamentare din 30 noiembrie curent. Potrivit ministrului Oleg Efrim, din listă fac parte 42 de partide și în listă nu se regăsește „Partidul lui Renato Usatîi”, prescurtat „PaRUs”, transmite UNIMEDIA.

„Vă anunț că deja am trimis lista la Comisia Electorală Centrală. Sunt 42 de partide în această listă. Cei care au depus actele în termen util, prevăzut de legea cu privire la partide, noi le-am examinat către data de 15 septembrie anul curent”, a declarat Efrim.

Partidul lui Usatîi, în afara listei potențialilor concurenți electorali
Oleg Efrim, ministrul Justiției (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Potrivit lui, cei de la „PaRUs” au depus actele pe 25 august și mai există un partid care a depus pe 29 august - niciunul dintre dosare nu a fost examinat.
 
„Actele au fost ridicate de MAI, existând unele suspecții rezonabile că actele au fost falsificate. Mă refer la actele prezentate pentru înregistrarea partidelor”, a spus ministrul Justiției.
 
 
UNIMEDIA amintește că săptămâna trecută Renato Usatîi a solicitat Ministerului Justiției să înregistreze până pe 15 septembrie, data limită de înregistrare a partidelor care pot participa la alegeri, noua denumire a formațiunii sale „Partidului lui Renato Usatîi”, prescurtat „PaRUs”. În acest context a fost depus pe 10 septembrie un demers la Ministerul Justiţiei. Usatîi acuză instituția că a tărăgănat intenţionat înregistrarea partidului său cu scopul de a-l împiedica să participe la alegerile parlamentare din această toamnă.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI