PAD va decide astăzi, dacă Godea votează Guvernul Leancă

Astăzi, 29 mai, la ora 18:00,  Biroul Permanent Central al Partidului Acţiunea Democratică se va întruni în şedinţă pentru a decide dacă va susţine investirea Guvernului Leancă, notează UNIMEDIA.
 PAD va decide astăzi, dacă Godea votează Guvernul Leancă
(Foto: UNIMEDIA)

Preşedintele PAD, Mihai Godea, va face publică decizia partidului în cadrul unui briefing de presă, care va avea loc mâine, 30 mai, la ora 9:30,  la sediul Partidului Acţiunea Democratică din str. Vasile Alecsandri, 95. 

„Şansele alegerilor anticipate sunt mari. Toate partidele se pregătesc serios pentru campania electorală. Bătălia reală se duce doar pentru condiţiile în care vor avea loc alegerile anticipate, a spus Mihai Godea, preşedintele Partidului Acţiunea Democratică, în cadrul unui interviu pentru publicaţia americană SE Times.

Potrivit lui, criza politică a eliminat perspectiva ca Moldova să semneze un acord de asociere cu UE la Vilnius în această toamnă. În cadrul aceluiaşi material, Mihai Godea a insistat asupra faptului că Moldova, ca ţară, nu a ratat trenul european, însă Guvernul da.

Totodată, consiliul Republican al PSRM a luat decizia de a nu susţine candidatura lui Iurie Leancă.

UNIMEDIA menționează că în ultimele săptămâni liberal democrații, democrații, dar și liberalii din grupul Hadârcă au revenit la masa de negocieri în vederea creării unei noi majorități parlamentare și învestirii noului Cabinet de Miniștri. Pe 15 mai, președintele Nicolae Timofti l-a desemnat pe Iurie Leancă, candidatul PLDM, la funcția de prim-ministru. Leancă a avut la dispoziție 15 zile pentru a-și forma echipa și a crea un program de guvernare. Joi, 30 mai, acesta trebuie să vină în fața Parlamentului pentru a solicita votul de încredere.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub