Ordonanță de Urgență la București: Elevii și studenții moldoveni vor beneficia, totuși, de transport gratuit în turul II

Deși autoritățile de la București au promis transport gratuit la alegerile prezidențiale din 30 octombrie 2016, acest lucru nu s-a întâmplat. 

Unimedia amintește că de ziua alegerilor, în mai multe gări din România, studenții și elevii besarabeni din România, care au vrut să voteze în secţiile de pe teritoriul României, au rămas blocaţi la casele de bilete, aşteptând în zadar să primească biletele gratuite care, conform unui proiect de Hotărâre de Guvern, ar fi trebuit să le faciliteze transportul pentru scrutinul de duminică. 

Ordonanță de Urgență la București: Elevii și studenții moldoveni vor beneficia, totuși, de transport gratuit în turul II
(Foto: http://metropotam.ro/)

Motivul ar fi fost atunci că Hotărârea Ministerului Transportului, privind călătoriile gratuite pentru tinerii basarabeni în ziua alegerile, nu a fost aprobată. Respectiv, studenții și elevii basarabeni din România nu au călătorit gratuit. 

Astăzi, potrivit hotnews.ro, a fost adoptată o Ordonanță de Urgență de către Guvern, unde se anunță că elevii și studenții moldoveni în România, cu vârsta de peste 18 ani, care îşi vor exercita dreptul de vot la alegerile din Republica Moldova în secţii electorale deschise pe teritoriul ţării noastre, vor beneficia de bilet de tren dus-întors gratuit.

Elevii şi studenţii vor avea dreptul la o călătorie gratuită dus-întors, cu tren regio şi interregio, clasa a II-a, în perioada 12 -13 noiembrie 2016, către şi dinspre localităţile cu secţii de votare de pe teritoriul României, respectiv: Bucureşti, Iaşi, Galaţi, Timişoara, Braşov, Cluj-Napoca, Constantă, Bacău, Suceava, Craiova.

Biletul de călătorie va fi eliberat la casele de bilete ale staţiilor şi agenţiilor de voiaj, pe baza actului de identitate care să ateste calitatea de cetăţean a Republicii Moldova şi a carnetului de elev/student vizat pentru anul şcolar/universitar în curs sau adeverinţei eliberate de instituţia de educaţie la care este înscris. Ministerul Transporturilor va transmite astăzi o circulară agenţiilor de bilete pentru a facilita aplicarea revederilor acestei ordonanţe de urgenţă.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub