Oportunitățile sectorului IT au fost dezvăluite pentru tineri, în cadrul ICT Career Orientation

Zeci de tineri care visează la o carieră în IT, au venit azi, 16 octombrie, la ICT Career Orientation, eveniment care a adunat studenți și companii din domeniul tehnologiilor informaționale.

Tinerii au avut ocazia să discute cu potențialii angajatori și să afle chiar de la aceștia care sunt, oportunitățile pe care le pot accesa, perspectivele de carieră, dar și pașii de întreprins pentru a-și mări șansele de afirmare în domeniu, relatează UNIMEDIA.

Oportunitățile sectorului IT au fost dezvăluite pentru tineri, în cadrul ICT Career Orientation
ICT career orientation (Foto: ict.md)

Cei care au fost în căutarea unui stagiu de formare sau chiar a unui loc de muncă în domeniu, au avut de unde alege. Mai multe companii au venit pentru a-și prezenta programul. Printre standuri se aflau și reprezentanții companiei Pentalog, care își așteptau potențialii angajați.

„Astăzi vor avea loc și câteva workshopuri în domeniul IT, livrate de către companii de top din Republica Moldova. Se va vorbi despre ce pot învăța studenții în cadrul acestor companii”, explică Marina Cucer, de la compania Pentalog. Tot ea menționează că domeniul IT oferă o varietate mare de locuri de muncă, însă puțini cunt cei apți pentru acestea. „Oportunitățile de angajare sunt foarte multe, mai puține sunt persoanele care s-ar potrivi acestor locuri de muncă”, menționează Marina Cucer.

Pub

Studenții au venit fie din curiozitate, fie din dorința de a obține un post de muncă sau de vedea ce presupune o carieră în acest domniu. Este și cazul Anastasiei Prisăcaru, încă elevă, dar care după absolvire dorește să aibă o meserie în sfera IT.

„După absolvirea liceului, mă gândesc să îmi construiesc viitorul în IT. Am venit să văd oportunitățile oferite de companii. Totodată, am vrut să discut cu profesioniștii în domeniu pentru a îmi forma o idee despre ce presupune acest lucru și să văd dacă este mit sau nu faptul că sectorul IT este destinat mai mult băieților”, spune Anastasia.

Compania Endava a venit pentru le demonstra studenților că în acest domeniu sunt posibilități mari de angajare, fiind o sferă în permanență dezvoltare și destul de competitivă.

„Suntem aici pentru a arăta tinerilor studenți că sectorul IT este în contiună dezvoltare.
Am venit și pentru programul internship, dedicat studenților, unde le oferim posibilitatea să activeze în compania noastră fiind ghidați de un profesionist. Totodată, ei pot participa la traininguri, iar după trei luni, au toate capacitățile pentru a se angaja în câmpul muncii. Piața IT din Republica Moldova este destul de competitivă în ultimii ani”, explică Natalia, specialistă în recrutare din cadrul companiei Endava.

Potrivit decanului Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectrică al UTM, Ion Balmuș, evenimentul dă roade, întrucât, de la an la an, tot mai mulți studenți sunt interesați și majoritatea reușesc să-și găsească un job bine plătit.

„Practic toți studenții reușesc să se angajeze în câmpul muncii. De fapt, mulți încă din anul 3 și 4 au posturi de muncă bine plătite. Problema este că nu prea frecventează cursurile”, subliniază Ion Balmuș.

ICT Career Orientation are loc al patrulea an consecutiv și a devenit o platformă de comunicare pentru actualii și viitorii profesioniști IT, angajatorii din domeniu și tinerii care optează pentru studii IT.

Inițiativa este organizată de Asociația Națională a Companiilor Private din Domeniul TIC, cu suportul Proiectului USAID CEED II și Ministerului Tineretului și Sportului prin intermediul Programului de Granturi pentru anul 2014.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub