ora: 14:03, 30 iun 2017 5586
Autor: Eugen Durbala

Omul de afaceri Veaceslav Platon, cercetat pe încă un capăt de acuzare; Ar fi încercat să mituiască niște gardieni


Omul de afaceri Veaceslav Platon, cercetat pe încă un capăt de acuzare; Ar fi încercat să mituiască niște gardieni
Foto: UNIMEDIA

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a trimis în judecată încă o cauză penală de învinuire a omului de afaceri Veaceslav Platon. De această dată procurorii au reţinut în acţiunile inculpatului elementele constitutive ale infracţiunii de corupere activă.

Potrivit actului de inculpare, pe 22 decembrie 2016, aflându-se în biroul de aşteptare din incinta Judecătoriei Chişinău, sediul Buiucani, inculpatul a avut discuţii cu doi gardieni din cadrul Detaşamentului cu Destinaţie Specială ,,Pantera” al Departamentului Instituţiilor Penitenciare care asigurau paza şi escortarea acestuia în instanţele de judecată.

În cadrul discuţiilor, inculpatul le-a promis gardienilor apartamente în capitală, automobile sau cîte 5 000 euro pentru a-i permite acţiuni interzise în cadrul întâlnirilor cu avocaţii, inclusiv prin facilitarea accesului la un telefon mobil.

Pentru corupere activă în proporţii mari norma penală prevede închisoare de la 6 la 12 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale.

Amintim că, acum două luni, omul de afaceri a fost condamnat pentru escrocherie şi spălare de bani la 18 ani de închisoare.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
  • +1 (1)
    iasta e un pic comic. Orice detinut, va incerca sa promita gardienilor, procurorului, judecatorului bani, doar ca sa-i fie permise careva "ilegalitati". Cererea clientului de a avea intrevedere libera cu avocatul sau, nu este o infractiune ci un drept garantat de lege. Succese in acest dosar.
  • +1 (1)
    Cândva pe Unimedia Platon era raiderul nr.1 din CSI; acum deja e "om de afaceri".

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri