ora: 16:06, 02 oct 2014 16473

Oficial! Cine se află în capul listei de candidați a PLDM


Video se incarcă ...
Oficial! Cine se află în capul listei de candidați a PLDM
Vlad Filat, președintele PLDM
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Partidul Liberal Democrat a aprobat în unanimitate lista candidaţilor la funcţia de deputat. Formațiunea a dezvăluit în mod oficial cine sunt primele persoane din capul listei, transmite UNIMEDIA.

În lista, anunță PLDM, se regăsesc personalităţi marcante, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi centrale, ai mediului academic şi de afaceri.

Lista este deschisă de preşedintele PLDM, Vlad Filat, urmat de prim-vicepreşedintele Iurie Leancă, prim-ministru a Republicii Moldova; vicepreşedinta PLDM, vicespeakerul, Liliana Palihovici.

Iată cine sunt în capul listei PLDM:


1. Vlad Filat, președintele PLDM

2. Iurie Leancă, prim-vicepreşedintele PLDM

3. Liliana Palihovici, vicepreședinte PLDM

4. Natalia Gherman, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene

5. Maia Sandu, ministrul Educaţiei

6. Valeriu Streleţ, vicepreședinte PLDM

7. Grigore Belostecinic, vicepreședinte PLDM

8. Vadim Pistrinciuc, vicepreședintele PLDM

9. Eugen Carpov, vicepremierul pentru Reintegrare,

10. Oleg Balan, rectorul Academiei de Administrare Publică

Printre candidați se mai numără Victor Roșca, secretarul general al PLDM, Mihaela Spătaru, prim-vicepreşedintele TLDM, Aliona Goța, primarul de Cucoara și Grigore Cobzac, preşedintele raionului Hânceşti.

La 3 octombrie, PLDM va depune la Comisia Electorală Centrală dosarul cu setul de acte necesar pentru înregistrare în calitate de concurent electoral.

Liderul PLDM a specificat că la definitivarea listei candidaţilor s-a ţinut cont de propunerile organizaţiilor teritoriale, de proporţionalitatea reprezentării femeilor şi a tinerilor.

„Abordarea noastră a fost una complexă, astfel încât întreaga listă electorală a PLDM să fie compusă din oameni care au capacităţi şi posibilităţi reale nu doar de a obţine un scor bun în alegeri, dar, cel mai important, pentru a asigura o bună guvernare a ţării”, a specificat Vlad Filat.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PLDM, Iurie Leancă, a declarat că „PLDM reprezintă o echipă unită, profesionistă, forţa motrice pentru mişcarea înainte a ţării, spre un viitor prosper, european”.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +4 (86)
  Pentru PLDM, un vot!
  • 0 (86)
   Mă da chiar ce oligofren trebuie să fii ca să-l votezi încă odata PLDM? NU înțeleg mintea moldovanului - cum așa, sa te pună ei in pozitia racului si sa te aibă și tu in loc să te revolți macar - îi spui mai dă!
   • +3 (83)
    Mai bun partid ca PLDM, nu este, cel putin azi! Nu te supara! Da, Vlad Filat nu place la multi, are caracter, este un lider in tot sensul cuvantului dar el are caracterul de a lupta si de a misca tara inainte! Eu, nu doresc sa te conving pe tine pentru ca tu presupun ca urasti acest partid dar sa stii ca in RM, azi, nu avem comunism si avem democratie datorita la 2 oameni Marian Lupu si Vlad Filat!
    • +5 (79)
     Un sef de partid cu adevarat european si mare patriot, o forta politica de Doamne ajuta!
     • +6 (58)
      Imi place de acest partid, si au o lista plina cu oameni profesionisti, o sustin total, bravo, imi place de voi, sa stiti ca votul meu ii al vostru.
      • -6 (46)
       Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
       http://www.youtube.com/watch?v=0mFxKrZTzTk
       Shefu Filea nu era Shef daca nu ar da Raslabon la ai sai...

       Sunt cetățean activ
       • +1 (21)
        Acest partid are oameni de valoare profesionisti, uitati-va la alte partide cine sta in liste si o sa intelegeti ce spun eu, democratii o lista plina de banditi, cumatri,fini si alte neamuri dea lui Plahotniuc.
        La PCRm numai Voronin o ramas, Ghimpu in PL cu fusu sinoroc mai au de Chirtoaca , in rest slab de tot.
      • -2 (46)
       PLDM locomotiva integrarii europene , partidul care are o echipa unita , plina de profesionisti, cu o experienta bogata,pregatiti pentru a infrunta orice problema cu care se poate confrunta RM!
     • -6 (52)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      Banda verde hamaieste,
      Toata tara o uraste!
      Filat este impostorul!
      Puscaria-i duce dorul!
      • -7 (51)
       Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
       BEM-ul si Aeroporul -
       Le-a vandut la rusi, Netotul!
       "Caravita" lui nepotu`
       A batut la furt recordul!
       $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
       Nu se satura Nerodul,
       Jefuind intreg norodul!
       • +4 (38)
        "Saful" cu pofte bezmetice,
        Fura avid, nemilos!
        "Slava!" stransurii sovietice,
        Cu chip de-oligarh ticalos!
    • 0 (78)
     Eu nu urasc pe nimeni, imi pare rau de moldoveni, că la minte nu mai prind. Is 40 de partide pe lista, dar voi va uitați numai la cei ce au capică.
     -
     Uite știi ca alvostruvladfilat fura de la tine, dar tot mergi si-l votezi. Ai mai vazut așa prostie undeva? Eu da, numai la alti noldoveni ca tine.
     • +3 (71)
      Buna lista! Pentru Europa! Moldova Tara Europeana! PLDM-EUROPA!
     • +3 (67)
      Vreu si voi sa intelegeti ca PLDM merita VOTAT! Analizati, cantariti, nu va uitati la TV! fapte PLDM! fapte a adus PLDM chiar si colegii de coalitie PD este un partener de incredere, mie imi place!
     • +5 (61)
      Natalie, nu te agita, ca nu esti suc de pulpa, nici Petruzzi, marele facator de zombaje la comanda lui Plhoitniuk. Ciuleste urechile, vin cumva tancurile? Boldeste-n sus, zboara cumva vreo BUKa? Trezeste-te!
   • -3 (59)
    In contextul intregii societati, PLDM aduce cele mai bune politici structurate pe principalele domenii vietii economice, sociale, politice! Pentru PLDM!
   • -13 (27)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    (natalia-scr). se vede de departe ca este socialista sau pcrm-ista care murdareste stirile. Esti bine platita oare ? cat iti plateste ? Poate lucrezi si la mine. Sper ca la supt tot te pricepi asa de bine ca aici. Eu platesc mai bine ca ChisinauUsataiRenatii(CUR).
  • -1 (63)
   De ce dovezi mai ai nevoie si cit de injosit te poti lasa ca sa alegi acest partid? Cite milioane mai trebuie sa fure Filat ca sa ajunga saracia la osul tau? BEM-ul o pune la pamint, Aeroportul, privatizari ilegale, inregistrari de apeluri unde e demonstrat idiotismul acestui om, divortarea de familie pentru a incununa opera, ce vierme trebuie sa fii in suflet ca sa alegi sa fii condus de Filat?
 • +5 (75)
  haiducii PLDM!
  • +8 (72)
   Bai, baieti! In R. Moldova sunt drumuri mai bune, sunt gradiniti renovate, dar nu uitai scumpii mei politicinei ca mai e mult de muncit!
   • -1 (77)
    grădiniti cu banii Romaniei, drumuri cu bani din UE, da bravo e al vostruvladfilat, care avind in subordine ministerul agriculturii fura fonduri destinate fermerilor.
    -
    Voi ce aveti in loc de creier? Așa, din curiozotate, aș vrea să știu.
  • +1 (41)
   Toti cei care vor vota pldm, pd, pl, psrm, pcrm isi merita soarta !!
 • +1 (73)
  D-le Filat si D-le Leanca, va multumesc pentru ce faceti pentru R. Moldova si va doresc sa aveti sanatate, Europa e buna!
  • -1 (69)
   Si eu vreau sa-i multumesc lui filat ca a mai furat de la banca de economii, ca fura fonduri europene. Noi și așa avem bani mulți, și nu e bine căci ne stricăm de atita bunastare.
   -
   Mulțumesc că acum oamenii nu mai au speranța pentru o viață mai bună și deja pleaca cu totul din țara - se ieftinesc apartamentele.
   -
   Multumesc ca ati dat aeroportul rușilor, așa ne intergam mai repede in UE.
   • +2 (68)
    Vad ca ai ceva probleme,(natali-scr) imi pare rau, sper sa te faci bine! Vad ca esti suparat pe PLDM si Vlad Filat? sper sa-ti treaca! PLDM este un partid care a facut 90% din ceea ce a spus la oameni! Uite mai sus ce oameni are acest partid! Si apropo, mai mergi pe la biserica sa te mai vezi cu bojaca, ca nu strica!
    • +2 (60)
     Da tu cu cei ce-ti baga mina in buzunar si fura de la tine nu ai probleme deloc, da? Asta eu, care incerc sa lupt cu nedreptatea si prostia am probleme.
     -
     Cred ca am probleme, daca ma revolt cind Leanca se intilnesce cu Rogozin si da minna cu ciinle acesta care a impuscat moldoveni pe Nistru.
     -
     Am ajuns in asa zile cind daca iti aperi drepturile, nu esti om normal. Normal la noi e sa furi, si sa privesti indiferent cum batrinii string sticle ca sa aiba bani de piine.
     • +2 (52)
      Si mai este normal sa aduci osanale partidului, ca pe vremuri, copiind metodele comuniste de propaganda jalnica. =)))
      Nu esti singur in lupta ta, doar ca baietelul de la partid este mai activ aici pe forum. Redactiei, se pare, ii convine.
     • -5 (57)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      natalia-scr: oricum nu ai dreptate in ceea ce spui aprox. 80%! Personal m-am saturat de oameni ca tine care beu spirt prin paine in fiecare zi si stau si aiuresc! Europa este Viitorul nostru.
 • +3 (73)
  Un partid cu o echipa care impune respect. Le urez mult succes! Multa sustinere!
  • +2 (64)
   Respectul nu se impune tontule, se câștigă.
   • -3 (61)
    Dl Filat e cel mai respectabil politician. SUA, Europa, chiar si revansarda Moscova, stie ca PLDM reprezinta forta motrice, pilonul integrarii europene. Si numai imbeciloizii, ingratii, tradatorii nu vor sa accepte acest adevar.
    • +4 (56)
     Eu sunt tradator dara, l-am tradat pe alvostruvladfilat, pentru ca vad ce mîrlan este el in realitate.
     -
     Și nu va ambalați, nu se uită americanii la el nici cu fundul.
     • -16 (56)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      Nu te zbihui cu bulbuci, altceva nu stii... "alvostru", de parca ti-a furat vaca. Somnul de veci al ratiunii tale naste doar himere si cretinisme. Sau, poate, esti angajata la Antifa, pe post de vipera?
    • +4 (54)
     Filat a declarat public ca Huilo este model pentru el.
     Respectul trebuie sa-l castigi, in primul rand, din partea celor care te-au adus in functie, nu cei cu care interactionezi datorita functiei.
     • -9 (53)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      Pe atunci, nici Merkel, nici Obama, nici Sarasaila, nici Aripa Satanei nu banuia ce zace in nazi-Putin! Acum, fug toti de el, ca dracu de tamaie. Si tu, Brutus-mussmusculus?
      • +7 (47)
       Tu ai auzit-o pe Merkel declarand ca Stalin/Hrusciov sunt modele pentru ea? Sau pe Obama declarand ca Saddam sau BinLaden este model pentru el?
       Tie ti se pare normal ca Filat ii face declaratii de dragoste sefului de stat care tine armata de ocupatie la noi in tara? De fapt, voi nu aveti nici o problema nici cu ascunderea simbolurilor de stat cand vin separatistii si alti vatnici pe la Chisinau.
 • +6 (66)
  Hoțu ista măcar de-ar avea rușine și să nu fie chiar primu pe listă. Sper să nu treceți pragul electoral. Păcat de Maia Sandu că e in lista asta, ea ar fi bine să rămână.
 • -4 (60)
  diversitate in lista PLDM. si femei, si primari si tineri si din executiv si din asociatia rectorilor. Omogen
 • +2 (54)
  Să fiți sănătoși voi cu lista voastră. Sper că o să vă ștergeți cu ea la poponeț după alegeri că tare minciunoși și iresponsabili mai sunteți!
 • +6 (52)
  PLDM e unicul partid,la care in capul listei este o persoana concediata din functie de Parlament pentru coruptie - al vostru Vlad Filat.Credeti ca daca devine iar deputat va contribui la eradicarea coruptiei in Republica Moldova ? Iurie Leanca,cind era intrebat de jurnalisti de furtul BEM si Aeroportului,se intorcea cu spatele la ei.Avem nevoie de asa fel de deputati ?
  • -6 (48)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Laso-n buza ca amuza! Ce, a fost cumva vreo sentinta in instanta? Irozii, imputiti de la capu'la toata golaniada, au declarat, ca si Caligula, razboi copacilor si, ce-i imputit, imputit ramane. In ultima instanta, au ucis un om in Padurea Domneasca.
   • +7 (57)
    nonconformistul - închide-ți râtu tu cu instanța ta, ți-aș zice unde am văzut eu și instanțele tale conduse tot de PLDM.
   • +4 (4)
    Chiar asa, unde sunt condamnarile pentru cei care au ORDONAT omorurile si devastarea cladirilor publice in Aprilie? Unde sunt condamnarile pentru marile jafuri din perioada comunista?
    Ai tai stapani dau la rusi activele profitabile de stat, iar astia ca tine aplauda. Macar primiti vreun os sau sunteti voluntari?
    Meritati inchisoare cu confiscarea averii pentru propaganda.
 • +6 (38)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • +7 (27)
   Comentariul a fost șters de redacție.
 • -4 (40)
  sa cistige cei mai buni, pentru ca Moldova are nevoie de oameni cu caracter, culti si integri, iar PCRM nustiu cum va prezenta lista, ei mereu sunt indecisi
 • -8 (34)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  RM are nevoie de schimbari atit pozitive cit si de o conducere inteleapta, curajoasa .sa speram ca PLDM o sa miste tara inspre bine si ne vor crea conditii si locuri de munca pentru noi moldovenii patrioti care dorim o viata decenta la noi acasa.
  • -10 (32)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Nu toti gandesc asa pozitiv ca tine. Bravo. Moldova alaturi de PLDM va infrunta orice greutate numai cu asa lideri in capul partidului.
 • -8 (30)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  cum pamintul moldovenesc are nevoie de prelucrare cu niste utilaje agricole moderne asa si tarisoara noastra are nevoie de o conducere puternica unita, care sa aiba acelasi scop bine definit si anume de a scoate tara din impasul in care ne aflam de ceva timp.
 • +11 (11)
  Atita vorba a fost cu BAC-ul, dar totul se rezolva cu ~600 de euro (am aflat recent despre schema dupa care se face totul). Bravo doamna Sandu, in esenta nimic nu s-a schimbat, doar ca pretul acum e altul, se face totul cu maxima prudenta, nu este asa evident, dar coruptia de la BAC nu a plecat. Se copie poate mai putin, ca mai apoi sa se plateasca mai mult la minister mai mult. Ma tem ca nu asa schimbari am asteptat.
 • +21 (25)
  Au năvalit hanâjele din PLDM să pună downvote-uri la comentarii :)
 • -8 (10)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  PLDM vrea singur sa faca ordine in tare, BAFTA!
 • -9 (9)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Unii nu inteleg ca PLDM a facut mult pentru tara (impreuna cu celelalte partide de guvernare).
  - Se renoveaza drumuri (veti spune ca din banii europeni, dar cine a batut la toate usile Europei?)
  - In sfarsit Europa a auzit de noi gratie ministrului de externe foarte bun.
  - Masini noi la diferite institutii ale statului (vama, ambulante etc.)
  - Sprijin extern in mai multe domenii (aparare, justitie, economie)
  - Scoli si gradinite renovate.
  - Reforme in politie si justitie (nu se pot vedea imediat, dar e nevoie de timp.)
  - etc.
  Toti uitam, ca Moldova sa creasca, trebuie ca fiecare cetatean sa munceasca si sa nu traiasca din ajutoare sociale (fie ele si putine).
  Asa ca cei care trambiteaza indobitociti pe site ca nu vad progrese(finantati de alti actori politici neaveniti), LA LUCRU SAU PUNETI MANA PE CARTE, ca banii finantatorilor se termina dupa alegeri.
  BAFTA PLDM....
 • 0 (0)
  Stimati Cetateni activi,toti avem pacate ,dar sa stiti ca leacuri impotriva pacatelor sint.Vreau sa descriu o receta;Sapati radacinele ascultarii,stringeti flori de suflet curat,rupeti frunzulita de rabdare,culegeti fructele nefarniciei ,sa nu va inbatati de vinul infedilitatii.Toate acestea uscati-le cu retinere de post,peurma asezatile in vasul facerii de bine,adaugati apa lacrimilelor de pocainta,presurati praf de impacaciune cu plecaciune si inchinare in genunchi.Luati toate acestea cite trei lingurite in ziua fricii de dumnezeu.Imbracati haina snceritatii,nu intrati in vorbe goale de claca,deoare-ce o sa raciti,si osa va inbolnaviti iarasi de pacate.

  Sunt cetățean activ
 • 0 (0)
  ertati-ma am o erore vreau s-o corectez(Culegeti fructele nefatarniciei)

  Sunt cetățean activ
 • -6 (8)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Daca lasam la o parte naravul nostru mioritic si balcanic ar trebui sa recunoastem cu totii - lista PLDM e formata din cel mai calitativ material uman (din cel ce doreste sa se implice in politica, desigur) in Republica Moldova. Punct!
 • 0 (0)
  liste, liste, peste tot liste...

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA