ora: 10:56, 12 oct 2017 13326
Autor: Redactia UNIMEDIA

Oamenii de ştiinţă au găsit aur în valoare de 2 milioane de dolari în sistemul de canalizare din Elveţia


Oamenii de ştiinţă au găsit aur în valoare de 2 milioane de dolari în sistemul de canalizare din Elveţia
Foto: mediafax.ro

Oamenii de ştiinţă elveţieni au găsit aur într-un loc cu totul neaşteptat: în canalizarea şi instalaţiile de epurare a apei uzate din această ţară, scrie CNN, citată de mediafax.

 

 

O cantitate de aur, estimată 43 de kilograme, este purtată în fiecare an prin sistemele de canalizare eleveţiene, arată un studiu al Institutului de ştiinţă acvatică, Eawag.

Valoarea aurului pierdut astfel este estimată la 2 milioane de dolari, preţul curent.

Cercetătorii cred că firele de aur din sistemul de canalizare provin de la faimoasa industrie de ceasuri din Elveţia, dar şi de la rafinăriile de aur din ţară.

Studiul comandat de Oficiul federal pentru mediu a implicat 64 de instalaţii de epurare a apei uzate din toată ţara. În unele zone au fost descoperite concentraţii mai mari de aur decât în altele.

Într-o regiune a Elveţiei, renumită pentru numeroasele rafinării de aur, concentraţia de aur descoperită este atât de mare, încat metalul are potenţial de a fi colectat, spun cercetătorii.

Oamenii de ştiinţă au mai găsit şi alte elemente neaşteptate în apă: cantităţi mari de argint şi chiar minerale rare folosite la fabricarea dispozitivelor electronice.

Cercetătorii estimează că în jur de 3000 de kilograme de argint, în valoare de 1,8 milioane de dolari, preţul actual, se pierde prin canalizarea elveţiană în fiecare an.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Externe
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA