O nouă plângere împotriva lui Harvey Weinstein, depusă de șase femei la New York

Șase femei au depus ieri la New York o nouă plângere colectivă împotriva producătorului de film Harvey Weinstein și a studiourile sale, informează AFP.

Foto: AP

Cabinetul de avocatură Hagens Berman, specializat în acțiuni colective și aflat la originea plângerii depuse la Tribunalul Federal din Manhattan, a indicat că dorește să reprezinte "sute de femei", care ar fi putut fi victime ale abuzurilor sexuale comise de producător.

Cele șase femei menționate în plângere — Louisette Geiss, Katherine Kendall, Zoe Brock, Sarah Ann Masse, Melissa Sagemiller și Nannette Klatt — au subliniat într-o declarație separată că numeroase persoane erau la curent cu acțiunile producătorului. 

"Harvey Weinstein este un prădător. (Fratele său) Bob știa, consiliul său de administrație știa, avocații știau, detectivii particulari știau, Hollywood-ul știa. Noi știam", se indică în declarație.

Fiecare dintre cele șase femei a fost "ademenită în medii izolate și intimidante de către Weinstein sub pretextul unei întâlniri profesionale", a precizat Hagens Berman. 

"Au fost agresate, reținute în camere de hotel, în avioane sau la domiciliul său și au fost amenințate că își vor sfârși cariera dacă îi vor respinge avansurile și cererile", a adăugat cabinetul de avocatură.

Plângerea este formulată împotriva lui Weinstein, a studiourilor sale și a mai multor membri din consiliul de administrație al Weinstein Company.

Cabinetul de avocatură a indicat că se bazează în special pe un articol al lui Ronan Farrow, publicat pe 6 noiembrie, pe site-ul revistei New Yorker, care dă detalii despre acțiunile detectivilor și intermediarilor recrutați de Weinstein pentru a-și denigra victimele sau a le reduce la tăcere.

Aceasta este cea de-a doua plângere colectivă depusă de Hagens Berman împotriva lui Harvey Weinstein, la acest moment acuzat de o sută de femei — în principal actrițe sau actrițe aspirante — de abuzuri sexuale, care merg de la hărțuire la viol.

Cabinetul a depus, în numele unei actrițe rămase anonime, o primă plângere la mijlocul lunii noiembrie, în Los Angeles.

Harvey Weinstein a negat acuzațiile, precizând că toate relațiile sale au fost consensuale.

Pe lângă plângerile civile, producătorul este vizat de trei anchete penale la Los Angeles, New York și Londra, care pe moment nu au condus la nicio acuzație.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.