ora: 10:52, 14 feb 2017 6089

O misiune a FMI vine astăzi la Chișinău. Care este scopul vizitei


O misiune a FMI vine astăzi la Chișinău. Care este scopul vizitei
Foto: imf.org

O echipă de experţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI) vine astăzi la Chișinău, într-o vizită de lucru. Misiunea se va desfășura în perioada 14 - 28 februarie 2017. 

Experții FMI vor analiza evoluțiile recente din economie și progresul atins de autorități în implementarea programului, în contextul primei evaluări a programului autorităților, susținut de FMI prin Mecanismele de finanțare EFF (Mecanismul de finanțare extinsă) și ECF (Mecanismul extins de creditare). 

În cadrul misiunii, autorităților le va fi prezentat dl Ben Kelmanson, care i-a luat locul dnei Ivanna Vladkova-Hollar în calitate de șef al misiunii FMI, începând cu luna ianuarie. Doamna Vladkova-Hollar a acceptat un post nou în cadrul Oficiului Directorului General al FMI. 

Amintim că pe 7 noiembrie 2016, guvernul Filip și FMI au semnat cu acord de colaborare, prin care Republica Moldova a primit o linie de credit de circa 176 de milioane de dolari.

Acordul cu FMI a deschis Moldovei posibilitatea de a primi credite și de la alți donatori internaționali. Continuarea acestor linii de credit depinde însă de evaluările FMI.

 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Integrare Europeană
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA