O misiune a FMI vine astăzi la Chișinău. Care este scopul vizitei

O echipă de experţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI) vine astăzi la Chișinău, într-o vizită de lucru. Misiunea se va desfășura în perioada 14 - 28 februarie 2017. 

Experții FMI vor analiza evoluțiile recente din economie și progresul atins de autorități în implementarea programului, în contextul primei evaluări a programului autorităților, susținut de FMI prin Mecanismele de finanțare EFF (Mecanismul de finanțare extinsă) și ECF (Mecanismul extins de creditare). 

O misiune a FMI vine astăzi la Chișinău. Care este scopul vizitei
(Foto: imf.org)

În cadrul misiunii, autorităților le va fi prezentat dl Ben Kelmanson, care i-a luat locul dnei Ivanna Vladkova-Hollar în calitate de șef al misiunii FMI, începând cu luna ianuarie. Doamna Vladkova-Hollar a acceptat un post nou în cadrul Oficiului Directorului General al FMI. 

Amintim că pe 7 noiembrie 2016, guvernul Filip și FMI au semnat cu acord de colaborare, prin care Republica Moldova a primit o linie de credit de circa 176 de milioane de dolari.

Acordul cu FMI a deschis Moldovei posibilitatea de a primi credite și de la alți donatori internaționali. Continuarea acestor linii de credit depinde însă de evaluările FMI.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub