ora: 14:04, 21 sep 2017 21487

O mie de ore de înregistrări video au fost analizate în cazul lui Andrei Braguța. Alți zece polițiști au fost puși sub bănuială


O mie de ore de înregistrări video au fost analizate în cazul lui Andrei Braguța. Alți zece polițiști au fost puși sub bănuială
Foto: crimemoldova.com

Procurorii în cazul lui Andrei Brăguță au analizat circa o mie de ore de înregistrări video, de pe șase camere de filmat, în care s-a depistat că din cauza acțiunilor a alți zece polițiști, din cadrul Izolatorului de detenție provizorie din cadrul Departamentului Poliției Chișinău, Andrei Braguța a fost supus unui tratament inuman și degradant.

Cei zece angajați, "prin acțiunile sau inacțiunile lor au contribuit la deținerea lui Andrei Braguța în condiții inumane și degradante" a declarat pentru UNIMEDIA Ion Caracuian, procuror-şef al Secţiei combatere tortură a Procuraturii Generale.

Față de cei zece polițiști a fost intentat un ordin de bănuială și au fost audiați. Nici unul din bănuiți nu și-a recunoscut vina.

Anterior, alți trei polițiști au fost reținuți în cazul lui Andrei Braguța. Procurorii au cerut deja printr-un demers suspendarea din funcție a celor trei polițiști reținuți.

Ion Caracuian a declarat că investigațiile în cazul Braguța continuă.

UNIMEDIA amintește că în august un bărbat de 32 de ani, Andrei Brăguță, a murit în penitenciar, în timp ce se afla în arest preventiv.  

Rudele au acuzat oamenii legii că l-ar fi bătut și astfel a survenit decesul.

Până acum, investigațiile inițiate de Procuratura Generală au arătat că Braguța a fost bătut de patru deținuți, cu care se afla în cameră. Mai mult, bărbatul ar fi fost bătut cu acordul gardienilor, care, potrivit procurorilor, nu au întreprins nimic.

Expertiza medico-legală a arătat că bărbatul a murit de bronhopneumonie purulentă bilaterală, iar leziunile corporale, fracturile și vânătăile provocate de bătăile pe care le-a suportat nu s-ar afla în legătură directă cu motivul decesului.

Cazul a fost mediatizat intens, iar opinia publică s-a revoltat față de tratamentul la care sunt supuse persoanele din închisori.

După ce tragedia lui Andrei Brăguță a fost relatată pe larg în mass-media, reprezentanți ai Ministerului Justiției și Administrației Penitenciarelor au ieșit într-o conferință de presă în care au anunțat demararea unor anchete de serviciu și au dat asigurări că toți cei vinovați vor fi sancționați potrivit legii. 

Și IGP a venit cu o versiune a întregului incident, menționând că tânărul a fost reținut pentru că a depășit viteza legală pe traseul Bălți - Sărăteni, circulând cu 110 km/h. La cerințele legale de a opri, a ignorat solicitarea, continuând deplasarea pe contrasens, arătând prin fereastră gesturi indecente, iar după ce a fost reținut a avut un comportament agresiv.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA