O companie canadiană a cumpărat un parc eolian din România, cu scopul a folosi energia generată pentru producerea de monede Bitcoin

Compania canadiană Transeastern Power Trust a anunţat achiziţionarea unei ferme eoliene din apropierea comunei Dorobanţu, în regiunea de sud-est a României, alcătuită din 15 turbine Vesta V-90, fiecare cu o capacitate de 3MW.

Foto: capital

Dezvoltat de OMV Petrom cu investiţii de 90 milioane dolari, parcul eolian cu o putere instalată de 45MW va servi la producerea de monede Bitcoin, folosind echipamente specializate în valoare de aproximativ 20 milioane dolari.

Reflectând noua strategie de business, compania canadiană şi-a schimbat numele în Blockchain Power Trust, urmând să gestioneze o „fermă virtuală” cu putere instalată de 90 Petahash la procesarea algoritmului Bitcoin SHA-256.

Dispozitivele folosite sunt computere specializate (ASIC) din seria Antminer H40, livrate de compania asiatică Bitmain. Răcite prin imersie în lichid, fiecare echipament are o putere efectivă de procesare de 5,832 TH/s, obţinută cu un consum de 670 kWhr.

 

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.