ora: 08:56, 07 aug 2011 13999
Autor: Cristina Buzovschi

„Nu poți face concomitent și afaceri și politică”, declarație


„Nu poți face concomitent și afaceri și politică”, declarație
Ion Sturza
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, explică de ce s-a retras din viața politică și de ce a decis să se întoarcă în domeniul afacerilor. Potrivit lui, un politician nu poate activa în politică și în același timp să conducă o afacere de succes, pentru că în această situație ar putea avea de pierdut în ambele direcții.

În cadrul unui articol scris pentru revista Profit, Sturza afirmă că a decis să se retragă din politică și viața publică, anume în primăvara anului 2001, după ce a suferit înfrângerea dură la alegerile parlamentare.

„Câteva considerente au stat la baza acestei decizii – în primul rând, trebuia cineva să-și ia responsabilitate pentru eșecul răsunător. Într-al doilea – am considerat și consider în continuare că nu poți face concomitent și afaceri și politică – poți pierde în ambele direcții. Am optat pentru afaceri, zona în care mă simt cu mult mai confortabil”, menționează ex-premierul RM.

În 2010, cu o avere estimată la 90 - 95 milioane de euro, ex-premierul Ion Sturza a ocupat locul 57 în  topul Forbes 500 Miliardari din România.

UNIMEDIA precizează că în politica moldovenească mai mulți politicieni au ajuns să facă parte din marea politică, după ce s-au afirmat în lumea business-ului. Printre aceștia se numără premierul Vlad Filat, lider al PLDM, prim-vicepreședintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, vicepreședinte PD, între care s-a iscat un conflict de proporții.

Cei doi s-au acuzat reciproc, liderul PLDM a declarat că fruntașul PD încearcă să aplice în politică regulile folosite în business. În replică, Plahotniuc a spus că Filat i-a promis cândva să-l ajute să devină numărul 1 în afaceri, dacă îl va ajuta să devină nr.1 în politică. Plahotniuc susține că a refuzat oferta liberal-democratului.

Sursa: UNIMEDIA

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • 0 (0)
  Da pe Sturdza cine il intreaba? S-a dus?! drum bun sa ne lase in pace daca a fost las si a fugit sa-si pazeasca bucatica ....mare erou.........sau a trebuit sa lupti pentru ce ai inceput sau drum bun............ il sustii pe Filat .dar ai uitat ca Lucinschi a stricat cana cu ciai de perete cind Diacov tea propus la functia de Prim ministru?
  • 0 (0)
   sturza - poate il iai si pe filea cu tine in bussines, ca deamu n-ea zacalibit pe toti.
 • 0 (0)
  Sturza nu este rau! Multi invidiosi pot sa-l discute pe la spate, din motiv ca ei inteleg bine ca pina la Sturza mai au cateva secole....
  • 0 (0)
   Comentariul a fost șters de redacție.
 • 0 (0)
  In 20 ani, toti asta au si facut, de asta si traim rau, au guvernat in folosul afacerilor lor.
 • 0 (0)
  Si care-s ma rog is marile afaceri de succes?:))))))))))
  Alea de contrabanda sau de importuri?:))))))
 • 0 (0)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • 0 (0)
  si nu-i inicul Srturza care sta cu milioanele peste hotare si nu le investesc in RM,astea sunt fostii si actualii politicieni ai nostri.
  ---
  Sunt cetățean activ
 • 0 (0)
  Eu cred, chiar dacă unii nu agreează ideea, că cea mai bună candidatură pentru postul de Preşedinte este Ion STURZA.
  • 0 (0)
   ...mai ales ca prin vinele dansului curge garla sange de "print"...
 • 0 (0)
  Contrar unor pareri,parerea mea personala este urmatoarea : sunt de acord ca politicienii,care conduc,sa aiba si bussines-ul lor,deoarece politicienii bogati,nu prea mai fura din averea celor amarati,majoritatea sunt multumiti cu ce au,peste standardele celor multi !Si contrar unor asteptari ! Si majoritatea unor politicieni,mai bogati,(si pe undeva mai...patrioti,daca pot sa spun asa),investesc in tara lor.
  • 0 (0)
   Tu esti prost cu totul bai,complect nu asa pur si simplu,dupa tine daca sa judeci inseamna ca Voronin si Filat sunt cei cinstiti (ca si tine :)) )si numeroasele atacuri raideri despre care s-a scris o multime din partea ambilor n-au fost,ni s-a parut nou :)0Feghea,pensionerule,mars la un azil ca deja mintea ta o intrat in repaos,alzheimerul te da de gol
   • 0 (0)
    Comentariul a fost șters de redacție.
 • 0 (0)
  a dracului constatare care isi merita locul in Analele Academiei R. Moldova... de care trasniti-au ramas si inca ramasi cu ochii-nsoare unimedistii de-l trag cu mult drag de par...adevarat "print de Calaras"...
 • 0 (0)
  Dumnezeu cu Sturza, nu ma dau cu parerea, dar a nimerit ca cu degetul in c.r !!! Politicienii europeni traesc pe 'batareici'?? Oare nu au busines majoritatea din ei ?? E alta treaba dle, ca ei nu confunda , nu impreuneaza, sau nu impleticesc / nici nu stiu cum sa zic /lucrurile !!! Iar la noi, daca nu te ocupi si cu politica poti sa te p.si pe o afacere cat de cat serioasa- inainte o lua Voronin fara sa intrebe familia iar acum o sa te puna in asa "ramci' ca o sa cauti al 5-lea ungher !!!
 • 0 (0)
  daca se simte asa de confortabil in afaceri atunci de ce mai face comentarii politice...acest Sturza se pare ca este implicat si el in politica din RM pentru ca de fiecare data face partinizat politic pentru Filat iar acesta din urma deseori a mentionat ca guvernul Sturza din 1999 a fost cel mai democratic si prosper guvern..cum sa nu fie daca Filat pe atunci a fost ministru de stat si detinea functia de director la sectia de privatizare unde sa produs mai multe escrocherii si privatizari dubioase de pe care foarte multi sau imbogatit inclusiv si Filat.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA