Nu mai sunt locuri în Cimitirul Sf. Lazăr. Acesta ar putea să se extindă până în apropierea localității Grătiești

Nu mai sunt locuri de veci în cimitirele din Chișinău, de aceea suprafața Cimitirului Sfântul Lazăr necesită a fi extinsă. Despre aceasta a anunțat astăzi şefa Întreprinderii municipale „Combinatul Servicii Funerare”, Ludmila Boțan.

Boțan a înaintat o propunere de a modifica regulamentul și a extinde cu două hectare suprafața Cimitirului Sfântul Lazăr. La moment, cimitirul are o suprafață de 103 ha, însă deja nu mai este spațiu pentru înmormântări. 

Refolosirea terenului nu este cea mai bună soluție, zice șefa de la „Combinatul Servicii Funerare”, dat fiind faptul că monumentele amplasate pe teritoriu nu sunt atât de ușor dezasamblate.

Pub

De menționat este faptul că zilnic, în municipiul Chișinău sunt înmormântați 18 persoane, pe timp de vară, iar iarna sunt înmormântați în medie 38 de oameni, anual ajungându-se la 5000 de înmormântări. Cel mai solicitat fiind însă Cimitirul Sfântul Lazăr, acesta este și cel mai tânăr cimitir din Chișinău, avâd doar 54 de ani.

Un alt cimitir din Chișinău, este Cimiturul Catolic, unde Ambasada Poloniei împreună cu Guvernul Poloniei au selectat monumentele pe care le consideră istorice și tot ei investesc bani pentru a fi păstrate, iar restul cimitirului este reutilizat.

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă a declarat în cadrul ședinței Primăriei că este necesar să fie găsite alte soluții pentru a nu fi extins cimitirul.

Cimitirul Sfântul Lazăr, numit colocvial Cimitirul Doina, este considerat drept cel mai mare cimitir din Europa.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub