ora: 14:46, 07 sep 2017 6926
Autor: Redactia UNIMEDIA

Noul şef al Delegației Uniunii Europene, Peter Michalko, a sosit la Chișinău


Noul şef al Delegației Uniunii Europene, Peter Michalko, a sosit la Chișinău

Noul şef al Delegației Uniunii Europene, Peter Michalko, a sosit la Chișinău și urmează să-și înceapă activitatea după ce va prezenta Preşedintelui scrisorile de acreditare, anunță INFOTAG.

Peter Michalko, fost ambasador al Slovaciei în Grecia, este noul șef al delegației UE la Chișinău.

Decizia a fost luată de Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, care a propus 43 de noi ambasadori ai UE în întreaga lume.

Astfel Peter Michalko a luat locul lui Pirkka Tapiola. Cel din urmă va fi numit ambasador în Tailanda.

Peter Michalko are 45 de ani. S-a născut în oraşul slovac Martin. A absolvit Facultatea de Relaţii Internaţionale a Institutului de Stat de Relaţii Internaţionale din Moscova (MGIMO). A activat în diferite funcţii în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Slovaciei şi în ambasadele din străinătate. A vizitat Moldova de mai multe ori, este familiarizat cu situaţia din ţară şi cunoaşte mulţi politicieni moldoveni. În 2007-2008, a activat la Misiunea EUBAM, iar în perioada 2008-2009 a fost consilier al Reprezentantului Special al UE pentru Republica Moldova, Kalman Mizsei. A contribuit la deschiderea Ambasadei Slovaciei la Chişinău.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Integrare Europeană
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA