Noi practici în domeniul fertilizării in vitro

Progresele în domeniul fertilizării in vitro, metodă considerată a fi singura opțiune realistă pentru multe cupluri de a avea copii, au crescut semnificativ rata de succes în tratamentul infertilității. Să aruncăm o privire mai atentă asupra acestor progrese, începând de la reducerea utilizării medicamentelor până la crioconservarea embrionilor.

 
Foto: Acibadem

În Turcia, istoria dezvoltării fertilizării in vitro începe de peste 30 de ani. Metoda, care a fost aplicată pentru prima dată în 1978 în Anglia, a fost implementată și în Turcia după o scurtă perioadă de timp. Inovațiile și îmbunătățirile în domeniul fertilizării in vitro, care au fost primite cu mare uimire și au fost considerate a fi un miracol încă din prima zi, cresc rata de succes a tratamentului infertilității. În prezent, șansa de a avea un copil prin acest tratament este de peste 50%, în funcție de vârsta mamei și de rezerva ovariană. Profesorul Faruk Buyru, director și ginecolog/obstetrician la Centrul de Reproducere și Fertilizare in Vitro al Spitalului Acibadem Fulya ne furnizează informații despre metode noi în domeniul fertilizării in vitro.

Singura opțiune în unele cazuri

Fertilizarea in vitro este considerată ultima opțiune pentru cuplurile care nu pot avea copii din cauza anumitor probleme din partea mamei sau a tatălui sau în cazul infertilității inexplicabile. Afirmând că această metodă, care este ultima soluție în unele cazuri și singura opțiune în alte cazuri, a fost inventată în primul rând ca o soluție pentru femeile cu trompelor uterine blocate și spune: “Tuburile falopiene constituie mediul în care spermatozoidul și ovulul se unesc și are loc concepția. În trecut, specialiștii au încercat să deblocheze trompele uterine înfundate prin intervenție chirurgicală. Cu toate acestea, rata de succes pentru această metodă nu a fost foarte înaltă. Tehnica de fertilizare in vitro a fost inventată atunci când cercetarea privind concepția extracorporală a condus la rezultate bune. În timp ce metoda este considerată, în principal, soluția pentru femeile cu tuburile falopiene blocate, ea poate fi utilizată, de asemenea, în cazuri de infertilitate inexplicabilă și masculină sau din alte motive".

Fertilizarea in vitro devine opțiunea de elecție pentru femeile cu tuburile falopiene blocate și bărbații cu numărul scăzut de spermatozoizi. Metoda este utilizată și în cazurile în care inseminarea artificială nu conduce la rezultate bune. Rezerva ovariană la femei începe să scadă după vârsta de 35 de ani, iar rata de scădere devine mai înaltă după vârsta de 38 de ani.

Prin urmare, femeile care doresc să aibă copii sunt avertizate în vederea unei sarcini la vârste înaintate. Profesorul Buyru clasifică inovațiile în domeniul fertilizării in vitro în următoarele secțiuni:

Doze reduse de medicamente

În prezent, doza medicamentelor utilizate anterior de fertilizarea in vitro este mai mică. Este cunoscut faptul că hiperstimularea ovariană induce anumite efecte adverse. Se consideră ideal producția de la 8 până la 15 ovocite. De aceea, specialiștii prescriu un număr mai mic de medicamente în doze reduse și asigură pacientului un tratament optimal. Cu alte cuvinte, dozele de medicamente și durata de administrare au scăzut considerabil în comparație cu perioada anterioară. În mod normal, o femeie produce unul sau două ovocite lunar. Unul sau două ovocite pot fi suficiente pentru înseminarea artificială, dar fertilizarea in vitro necesită cel puțin cinci sau șase ovocite. În trecut, se utiliza o cantitate mai mare de medicamente. De asemenea, mai mult de un embrion se transfera în uter și acest lucru a dus la sarcini multiple. Acum se cunoaște că sarcinile multiple sunt periculoase atât pentru mame, cât şi pentru bebeluşi.Continuare și mai multe detalii pe www.acibadem.md

Mai multe detalii și infomații pe www.acibadem.md.

Dacă vă confruntați cu o problemă de sănătate și aveți nevoie de un tratament complex sau o opinie medicală – contactați Reprezentanța Acibadem în Republica Moldova:


Tel: 060 999 144 / 022 876 568
FB.com/AcibademMoldova 
www.acibadem.md
Str. București 79/11, Mun. Chișinău

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.