Noi detalii despre cazul lui Valerian Mînzat. Pentru ce a fost arestat avocatul

Avocatul Valerian Mînzat a fost reţinut astăzi de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA într-un dosar de escrocherie.

Acesta este bănuit că ar fi estorcat de la o femeie, prin înşelăciune şi abuz de încredere, 20.000 de euro pentru a-i soluţiona o problemă legată de urgentarea transferării soţului acesteia dintr-un penitenciar din Federaţia Rusă în unul din Republica Moldova.

Noi detalii despre cazul lui Valerian Mînzat. Pentru ce a fost arestat avocatul
(Foto: Facebook)

Potrivit datelor preliminare ale anchetei, femeia condamnatului i-ar fi cerut sfatul avocatului privind posibilitatea urgentării procedurii de transfer.

Chiar dacă nu avea această competenţă, avocatul i-ar fi promis clientei că poate să grăbească transferul şi i-a promis că, timp de o lună şi jumătate, soţul acesteia va fi în Republica Moldova.

Pub

Pentru serviciile sale, Mînzat a cerut 20.000 de euro pe care trebuia să-i primească în două tranşe: 10.000 de euro în avans şi alți 10.000 de euro după ce condamnatul va ajunge în Republica Moldova. În pofida înţelegerii iniţiale, avocatul a obligat femeia să-i dea toţi banii, spunându-i că deja a soluţionat problema, iar soţul ei urmează să ajungă la Chişinău.

Cazul a fost documentat mai mult timp, perioadă în care ofiţerii CNA şi procurorii au monitorizat convorbirile telefonice dintre avocat şi client.

 

Din interceptări reiese că avocatul nu a mai rezolvat cazul, iar femeia i-a cerut banii înapoi.

Astăzi, avocatul a fost reţinut în momentul în care a returnat o parte din banii primiţi. La această oră au loc mai multe percheziţii la oficiile avocatului, la domiciliu, dar şi în automobilele acestuia.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub